beba zeko i veliki mica macak

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 14, 2008 10:47 am

Kiara je napisao/la:to kad gricnu, samo se igraju,to ne može nauditi zeki...eto ja sam imala problem da kad kiara skokne na zeusy gricka ju po tijelu...valjda je to zavođenje....i tako sam skužila da to rade i mala niky i zeusy...

kada se zekiči ljube,oni se onako grickaju,pa mu ne može biti ništa...ali bolje pripazi, sad dok je tek zeko došao na njen terotorij :wink:

kiaric malko brkas loncice, naime vise puta smo pisali kako to bas MOZE biti opasno za zeku.

naime prva pogreska je bila lovcu za "drustvo" dovesti lovinu, to je valjda jasno. naime postoji i wiskas od kunica? :nowink:

drugo - mogu se oni sloziti definitivno, medjutim, moguce su i ozljede, pa i kobne situacije, bilo da se radi o psu ili mački, jedan tužan primjer imaš dole u "ostali ljubimci" podforumu. Naime zeke više nema...

što mislim pri povredi zeke? Mace se igraju i zubima i panđama, dovoljno je da jednom pikne krivo zeku i eto apcesa. Mace i kunici se NE IGRAJU na isti nacin, i to sto mislis kiara da ti ugrizi ne smetaju - smetaju. isto tako se moze desiti da zeusy dobije apces ako udje bakterija gdje ju je kiara ugrizla.

ako zelis probat ih sprijateljiti - i to je moguce, u dosta slucajevima mace se obicno i boje kunica. ALI, to nikako ne smije biti dok zeko ne razvije svoju prirodnu veličinu, sada je zbilja prelaki "plijen" i trebate toga biti svjesni. maca je zvijer, a kunic plijen.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 14, 2008 10:50 am

e sad ovo postepeno...

za pocetak, prvih 6mj dok zeko ne odraste macak treba biti zatvoren dok je zeko pusten i obratno, tako ce se naviknuti na prisustvo jedan drugoga. macak treba ipak shvatiti da to nije igracka niti njegova nagrada niti nesto sto smije pojest. zeko treba shvatiti da macak mu nije prijetnja

naime, zeki je sad sok novi prostor i novi ljudi a kamoli to da ga neka zvijer naganja po stanu :nowink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pon tra 14, 2008 10:53 am

oke,nešto sam onda pobrkala :hm:

kiara i zeusy su razdvojene,jer se obrnulo,sad svaka naskakuje na svaku....dok malo smire starsti, opet ih vratim u isti kavez

naučila sam dosta toga iz ovog posta :hm: ,stavrno nisam to znala, :hm:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 14, 2008 12:05 pm

ma znam ja da mislis ti samo najbolje i da brzo ucis i da zelis ostalima samo pomoci, ali tu i tamo svi mi pogrijesimo :wink:

imam i ja svoje lapsuze, inace ja bi rado da su kunici i macke 100% kompatibilni jer bi onda sad imala sigurno i macu, ali nazalost, zajedno u stanu i bez toga da ne mogu jedni do drugih dok mene nema - nema sanse
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la tindomerel » uto tra 15, 2008 14:26 pm

fakat vam svima hvala puno

ma kad su solo doma onda je zec u kavezu, a kad je pušten to je obavezno uz nadzor.
al stvarno su preslatki dok se njuškaju međusobno :))
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto tra 15, 2008 14:48 pm

ma vjerujem ja to sve kazem ti :) ja izuzetno volim i mace, samo trebamo imati na umu da su to toalno drugacije zivotinje
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » uto svi 06, 2008 15:06 pm

moj zec je ostvario prvi kontakt sa machkom, u stvari nije...

velika macka, 4X veca od njega, plasila ga se i nije smela da mu pridje i bezala je od njega i nije smela da udje u sobu u kojoj je on i onda neka mi neko kaze da je moj zec cava!

:mad: :ludlo:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

ljubomora

PostPostao/la muki » uto svi 06, 2008 16:45 pm

mislim da je moja maca ljubomorna na zeku kojeg sam nedavno dobila... jer zeko trazi vise paznje (dok mu ocistim kavez, nahranim ga, podragam) a maca je navikla da sva paznja ide njoj (i jako je vezana za mene) Macu drzim vecinom vani, ali ona cak ne proseta ni po susjednom dvoristu - ne ide nikud!! ...jedino macori dolaze kod nje tu i tamo.

e sad, primjetila sam da maca imitira zekanove pokrete... a da li se moze dogoditi da zekan imitira macu?? Cini mi se da se zeko "mazi" od rubove kutija bas kao sto to cini i maca... :blink: ili mi samo zeko nesto zeli reci?? ne znamm...

ima li tko iskustva s takvim ponasanjem?
muki
Kunić
Kunić

Re: ljubomora

PostPostao/la dina » uto svi 06, 2008 16:53 pm

muki je napisao/la:Cini mi se da se zeko "mazi" od rubove kutija bas kao sto to cini i maca... :blink: ili mi samo zeko nesto zeli reci?? ne znamm...

nekad se pochesha i to najcheshce ispod donje vilice- donji deo vrata, ali ne chesto- jednom u deset dana... inache mi neda da ga tu cheshkam.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto svi 06, 2008 17:00 pm

Cini mi se da se zeko "mazi" od rubove kutija

obilježava ih
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Re: ljubomora

PostPostao/la sanjita » uto svi 06, 2008 17:04 pm

dina je napisao/la:
muki je napisao/la:Cini mi se da se zeko "mazi" od rubove kutija bas kao sto to cini i maca... :blink: ili mi samo zeko nesto zeli reci?? ne znamm...

nekad se pochesha i to najcheshce ispod donje vilice- donji deo vrata, ali ne chesto- jednom u deset dana... inache mi neda da ga tu cheshkam.

Tu im se nalazi zlijezda kojom oznacavaju stvari pa izgleda kao da se cesu i maze o sve i svasta...tak mi slatko to :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

ahaaa

PostPostao/la muki » sri svi 07, 2008 13:12 pm

hvala ljudi, stvarno nisam imala pojma da tamo imaju nekakvu zlijezdu... naucih jos nesto! :D
muki
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan