Pozdrav
Novi sam ovde, i novi vlasnik patuljastog zeca. Na ovom sajtu sam nasao na pregrst korisnih informacija, medutim imam velikim problema s njegovim ponasanjem.
Problem je u sljedecem; od kako sam ga kupio veoma rijetko je bio zatvoren u kavezu, skoro po citav dan je bio pusten po cijeloj sobi. Kod mene je 15-tak dana, kad mu pruzim ruku on je lize, mada to radi skoro svakome. Neda se maziti dok nije u kavezu, vjerujem da je u kavezu primoran. Medutim u zadnje vrijeme se poceo penjati na moj krevet, dosta visok oko 60-80 cm, nakon toga pocinje piskiti po njemu i kuglicariti. Tako da ga ne mogu ostaviti gore, pokusao sam cusnuti da sam side, medutim boji se skociti. Onda mi ne preostaje nista osim da ga sam snesem s kreveta. Medutim cim mu pridem rukama da ga snesem, on pobudali. Kao da ga pocinjem tuci. Medutim odkako je kod mene (inace je kupljen s 2 mjeseca, medutim u 15 dana je dosta narastao tako da bih rekao da je procjena prodavaca pogresna. Ima sigurno oko 4 mjeseca) ja ga nisam niti jednom udario niti bio kojim grubim potezom utjerao strah. Da ga okrenem na leda i provjerim stanje, nema govora. Uopste me ne zeli slusati ili bilo kako suradivati. Pokusao sam skoro svim metodama koje sam ovde procitao ali ne pali.
Imam osjecaj da nikad nece biti privrzen, kao da je totalno nepovjerljiv.
Kako da ga uvjerim da mi vjeruje, i onda radim s njim one osnovne radnje. Poput pregleda zljezdi, rezanja noktiju i ostalo?
Da ne kazem snjeti s kreveta, da me ne izgrebe citavog. Da napomenem da sam ga snosio na propisan nacin. Medutim cim mu pridem rukama on se prestravi.