šokirana!!!:D

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

šokirana!!!:D

PostPostao/la -zele- » sri lis 13, 2010 5:33 am

Jutros u 4 h, muž mi je otišao na put, kako nije popio svu kavu, ja sam iz kreveta polako pijuckala i šaltala daljinskim, kad je Lilo stigla na krevet. Misleći da traži porciju maženja - obično sjedne pored mene i mazi se, ako slučajno stanem okrene se prema mojem dlanu i gura glavom da nastavim. Već par dana mi liže i gricka ruku (podlakticu - ne dlan) i to mi je bilo onako super.
Kad sam popila kavu, htjela sam je skinuti sa kreveta i odnijeti u kavez da mogu nastaviti spavati - radim od 8, onda se dogodilo nešto što me šokiralo. Nije htjela ući u kavez i cijelo vrijeme mi je obilazila oko ruke, glasno stenjući, a kad sam joj stavila ruku ispod stomaka da je unesem u kavez, onda je "odradila posao" na mojoj ruci. :blink: i usput me cijelo vrijeme grickala :huh:
Ona ima samo 5 mjeseci :zeko10:
Da, a već par dana ispušta kuglice po stanu - inače to radi isključivo u WC-u
Koliko će to trajati?????
Kad se mogu najranije sterilizirati?
Koliko košta sterilizacija? :nowink:
Zadnja izmjena: -zele-; sri lis 13, 2010 10:35 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
-zele-
Zečić
Zečić

Re: šokirana!!!

PostPostao/la tinka » sri lis 13, 2010 8:14 am

podivljali hormoni, ha? ;D da,sa 5 mjeseci je moja tina naveliko jahala sve do čega je došla, a najviše sirotu tonku... :zeko7: ugl, odi veterinaru neka ju pregleda i procijeni jel dovoljno zrela za sterilizaciju, ali ja pretpostavljam da je... ionako se na to i čeka još par dana, tako da ja vjerujem da ćete odmah dogovoriti termin... inače, ako se dobro sjećam, ja sam plaćala 400 kn po zekici...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Antonia » sri lis 13, 2010 8:18 am

da i ja sam platila 4oo kn, ima bit da je to cijena.....

moja nikad nije imala takve situacije, ali je postala agresivna, no nakon sterilizacije sad je ko nova, osim šta je počela gristi kabele i druge stvari što prije nikad nije :zeko10: :zeko10:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la -zele- » sri lis 13, 2010 8:45 am

a koliko to ludilo traje :zeko10: :zeko10: :omg:

obzirom da je moja grizla kablove, znači li to da će odustati :lud: :nowink:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonia » sri lis 13, 2010 9:01 am

hahhahaaa, kod moje nije prestajalo, svi smo već bili pomalo ustrašeni od nje, nebi da smo u kući imali medvjeda a ne zeku...
a sad da li će prestat grist kabele upravo zato što ih je grizla, neznam obavijesti nas.. :zeko7: :zeko7: :zeko7:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la -zele- » sri lis 13, 2010 9:54 am

Nemoj me zezat da neće prestat :omg:
Strašno, a meni žao da je steriliziramo, al ak to bude tako :blink:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri lis 13, 2010 10:08 am

Pa u pubertetu je,cemu toliki sok :wink: ...neki naskakuju,neki kruze oko nogu i ispustaju glasove...nekima traje duze vrijeme...nekima traje pa se smiri pa se opet pojavi...ja osobno kad sam procitala naslov sam mislila sta se desilo,kad ono curica je samo u pubertetu....sterilizacija se svakako preporucuje radi velikog postotka tumora maternice kod starijih zenki.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » sri lis 13, 2010 10:16 am

Šok mi je bio zato što mi je prvi zeko, a nisam očekivala baš tako rano, jer ona nema još ni 5 mjeseci, točnije ima 4 mj i 13 dana.
Računala sam, obzirom da se smatra bebom do 6 mjeseca (nesmije jesti sve), a noktiće sječemo oko 8 mjeseca, pa tek onda dolazi pubertet :lud: kad ono prvo pubertet :D pa sve ostalo
-zele-
Zečić
Zečić

Re: šokirana!!!:D

PostPostao/la Foxy » sri lis 13, 2010 11:57 am

Što se tiče sterilizacije, mislim da ipak treba pričekati barem do 8 mjeseci starosti zekice.
To je preporučena dob, a do vam preostaje naoružati se strpljenjem i čekati.
Cijena zahvata je 350-400 kuna. Članovi Udruge imaju popust kod nekih veterinara.
Dobro proučite kod kojeg veterinara odvesti zekicu, mora biti netko tko ima iskustva sa zekama.

Evo link pa malo pročitajte
viewtopic.php?f=17&t=4260&start=30
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri lis 13, 2010 13:18 pm

na kablove uvijek moraš paziti (to nema veza s pubertetom) i najbolje ih je trajno skloniti odnosno staviti u neke vodilice, iza kutnih lajsni ili slično
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la -zele- » sri lis 13, 2010 19:51 pm

Nažalost smo to na vlastitoj koži osjetili. Opaska da će možda prestati je bilo čisto zezanje. Nisu joj zanimljivi kablovi od struje (doduše i nema ih dolje), nego ovi od telefona, maxa i sl. što su tanji. Oni su joj bili čista poslastica.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la frances » čet lis 14, 2010 10:22 am

nama zecica nije uopce sljivila ove kabele od struje nego samo ove od telefona, ali smo mi za svaki slucaj zagradili/podizali i ove od struje.
i sve je bilo super dok se nekidan nismo probudili, a frizider ne radi.

1. oni su zatvoreni u hodniku i nemamo pojma kako je usla u kuhinju
2. frizider je sa jedne strane ful do zida, a sa druge je bila namjestena prepreka (ujutro nepomaknuta)
3. kabel je bio skroz pojeden - cca 3cm (uzemljenje i faza + naceta nula), a njoj nije apsolutno nista bilo

tako da pazi, jer oni kad ih pocnu pucati hormoni svasta rade i do tada super mirni zecevi se pretvaraju u mini gizmote :D
frank je radila gnijezdo od carapa (i cistih i prljavih) koje je trazila po cijelom stanu..

frank je nedavno sterilizirana (22.09.), ali promjena jos nema, pretpostavlajm da je to taj period kada u njoj jos uvijek ima hormona.. :)
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » čet lis 14, 2010 10:59 am

Mojoj zecici su isto bili tanki kabeli poslastica...kabel od neta je pregrizla 7 puta....kako god ga namjestili ona je nasla put do njega :zmirko:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » pet lis 15, 2010 16:31 pm

da, i nama je dva puta od neta i max-a, al smo se naučili pameti pa smo ih digli, doduše sad ružnjikavo izgleda, al bar je sigurno.
Kako vam je sa kugličarenjem po kući?
Imam dojam da joj malo- malo popusti pa po jednu ispusti, inače kaka i piški u Wc
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la bijeli kunić » ned lis 17, 2010 22:09 pm

evo ja imam isti problem još uvijek, neumorno kaka i piški gdje god stigne i zuji i kruži oko noge.lupa zadnjim nogicama o pod bez razloga.... ako se odlučim na sterilizaciju koje su preporuke u rijeci... inače sam išao kod polića ranije...
bijeli kunić
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan