Moderatori/ce: zeko_peko, Lela
malisa.simba je napisao/la:Evo da se malo i mi javimo s novostima. Simba je imao svoj prvi začep prouzročen vrućinama, velikim otpadanjem dlake i neprestanjim lizanjem iste. Tu noć kad je sve započelo, je bio pušten jer smo mi bili na rođendanu i tek smo ga pri povratku zatvorili u kavezić, ja sam se kasno probudila i čim sam shvatila da Simba nije uopće grizao rešetkice da ga pustim van (a to svako jutro radi od osam sati) sam shvatila da možda nešto nije u redu. Drugi znak je bio što nije odmah mahnito izjurio iz svoje nastambe, a treći što je pojeo tek malo peršina uz nagovaranje. Kunjao je ostatak dana uz moje povremeno maltretiranje sokom od ananasa i ostalim preparatima, jeo je malo peršina i sijena uz doslovno guranje u njušku, a šprici nije htio prići niti na 10 metara. Čim bi mu krenula masirati stomačić, čula bi kruljenje crijeva, vodu je potpuno ignorirao, a kuglica je bilo jako malo. Kako mu nisam upjevala dati špricu sa uljem, a niti išta drugo jer bi krenula panika stoljeća otišli smo dr.Poliću. Na prvi pogled, moram priznati, nisam bila oduševljena njime. Simpatičan je, srdačan i razgovorljiv, ali je samo ukratko pitao što se desilo i dok se nisam ni snašla zabio mu injekcije, a kako sam ja bila u šoku i nisam pazila, a niti mi je rečeno da pazim (to je naš prvi odlazak kod veterinara) Simba je skočio i krenuo mahnito trčati po ambulanti. Na što sam ja krenula paničariti da se nije ozljedio jer mu je tamam bio zabio špricu, a Polić i onaj što radi s njim su samo prokomentirali ma nije, jedino ako sam sebe nije ozljedio. I onda mu je nastavio davati tu infuziju kao da je to nešto najnormalnije bez da je pomazio zeku ili pogledao je li u redu sve. Morali smo idućih pet dana za redom ići kod njega po infuzijice, a kako sam imala gomilu obveza i bilo me strah gledati, dečko ga je vodio i rekao je da previše paničarim i da je zeko bio sasvim dobar i miran i da veterinaru ništa ne fali.
Simba je cijelo vrijeme začepa pomalo papao i sijeno i radić i peršinić, ali nije imao neku probavu i moralo mu se gurati i odbijao je suhu hranu u potpunosti. Sa špricom nisam uspjela ništa niti ja niti dečko niti oboje skupa jer zec podivlja ako je samo ugleda.
Simbić je sad odlično, skakuće, papa puuuuno i kaka još više.![]()
A za veterinara, unatoč tome što priznajem da sam paničar, nemam toliko dobre komentare. Po mom mišljenju fali mu doza suosjećanja. Eto toliko od nas, Simba vas svih pozdravlja jednim zecoplesom, a ja s puno pusa
Natrag na Slike, filmići, priče...
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.