problem je sto Mooi je uzasno lijena kada je rijec o kretanju, kada ju odnesem van u dvoriste u posebno ogradeni i prilagodeni dio dvorista samo za nju, gospoda se legne na travu i tako po par sati uziva u zraku i lijepom danu umjesto da se malo protegne. nista bolja situacija nije ni kada je u kuci, kavez joj je stalno otvoren i izade ona uredno van ali odmah gleda di da spusti guzu. pokusam ju ponekad navesti na igru i skakutanje ali to joj jako brzo dosadi i samo mi okrene leda i trazi svoje mjesto gdje bi legla. nisam ju dala sterilizirati tako da vjerujem da debljanje nema s tim veze, a ima negdje izmedu 4-5 godina (nadena je na cesti pred 4 godine ali nezna se koliko je stara vec onda bila). uz to ta ljenost ju je uhvatila mozda zadnjih godinu i pol, prije je bila razigrani skakutavac kojeg si morao doslovno moliti da ode u kavez na spavanje.
meni bi stvarno super dosao bilo kakav savijet kako da ju prisilim na malo vise kretanja ili bilo sta sto bi mi pomoglo da malo smrsavi i da njeno malo srce malo manje pati.
unaprijed zahvaljujem