Pitanje, a mozda i problem...

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Pitanje, a mozda i problem...

PostPostao/la markiza » ned sij 06, 2013 19:55 pm

Ne volim da otvaram nove teme pa evo moje pitanje cu reci u ovoj za ponasanje kunica. Dakle citala sam ovde o ponasanju zeke al nigde nisam mogla naci odgovor pa eto ako mi neko moze razjasniti o cemu se radi? U poslednje vreme zeko me prati ide zamnom i onda se podigne na zadnje noge, ja se sagnem da ga pomazim a on se spusti na pod i posle kad ja prestanem da ga mazim podginem se, on se opet podigne na zadnje nogice i opet nesto ceka ili zeli da mi kaze? Ja ga opet pomazim i tako se to ponavlja, i zavrsimo sa dugim mazenjem, ali ne znam jel sam mu odgovorila tako na njegovo "pitanje". Ako ga pomazim jednom i odem on onda opet ide zamnom i tu gde ja stanem on se opet podigne na zadnje nogice i kao da mi nesto trazi, ja onda nekad krenem do kaveza on opet ide zamnom, da vidim jel ima vode, da slucajno nije nestala, iako vidim da ima ja ga tu opet mazim al stvarno ne znam sta je u pitanju? Jel mi zeli nesto reci? Ili nesto trazi od mene? Mozda trazi neku poslasticu od mene? Ustvari ja to shvatam da on hoce da se mazi ali mozda i nije to ono sto zeli.
Razumem kad me zeko prati i to mi se desavalo da ide zamnom kad nesto radim ili ako mu cistim kavez onda se on tuda vrpolji oko mene i "pomaze" mi oko ciscenja ali to sto se dize na zadnje nogice i kao da nesto ceka to me zaista buni, jel zna neko sta mi zeko zeli reci? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lori7 » ned sij 06, 2013 20:59 pm

ja sam čitala da kad se zeko želi maziti malo nas gurne njuškicom, a kad se podiže na zadnje nogice samo želi imati bolji pregled na to što se događa, al sad ne znam što sa ovim da te slijedi, tako da čekaj odgovor od nekog iskusnijeg :wink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned sij 06, 2013 22:32 pm

vjerojatno zica mazenje ili hranu..a i skuzio je da tako ocito dobiva tvoju pozornost i mazenje pa to prakticira..sumnjam da ti nesto dublje zeli poruciti..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon sij 07, 2013 6:14 am

Hvala na odgovorima. I ja isto mislim, nego sam se pitala da li mi mozda nesto zeli reci ili pokazati a ja ne umem da to procitam iz njegovog ponasanja, znam da se dize na nogice kad oce npr. da vidi nekog kad ulazi u sobu u kojoj je on i to mi je jasno i pomenula sam to kad me prati i ide zamnom negde, to mi je takodje poznato ali eto ta kombinacija pracenja i podizanja na zadnje nogice to mi je bilo malo cudno ali ako je trazio mazenje ili hranu onda sam mu odgovorila na "zahteve" :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » pon sij 07, 2013 8:34 am

Moja tako žica hranu, ali to radi samo na mjestima gdje zna da je ima, npr. gdje mi stoji sijeno i suha hrana, pad kad idem po to odmah skače oko mene i diže se na zadnje nogice, kad idem u frižider i na mjestu gdje stoje brusnice obavezno, skoro svaki put kad ja prođem pored tog mjesta gdje stoje brusnice ona se zaleti do mene i digne na zadnje noge.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » pon sij 07, 2013 9:11 am

Moji isto znaju tako cim sam kod neke hrane vec su prednje nogice u zraku ;D ponekad mi se cak znaju pokusat s ledja popnut na mene
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pon sij 07, 2013 11:21 am

Bijou je napisao/la:Moja tako žica hranu, ali to radi samo na mjestima gdje zna da je ima, npr. gdje mi stoji sijeno i suha hrana, pad kad idem po to odmah skače oko mene i diže se na zadnje nogice, kad idem u frižider i na mjestu gdje stoje brusnice obavezno, skoro svaki put kad ja prođem pored tog mjesta gdje stoje brusnice ona se zaleti do mene i digne na zadnje noge.

Moj zeko to radi npr kad redjam ves na zicu ili ako perem ruke u kupatilu, tako da me zato to zbunjuje, ali dobro pretpostavljam i ja onda da hoce da se mazi :blush: al' i to mi je malo cudno jer sam ja inace ta koja ga stalno mazi i ljubaka pa pomisljam da sam mu vec i preko glave :wub: a ako trazi jos ili je i on velika ljubilica ili sam ga ja definitivno razmazila :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » pon sij 07, 2013 12:06 pm

ma mislim da je to potpuno normalno i samo traži pažnju.. svi su oni mali razmaženkoti :D ja svom kad imam vremena da gledam što radi (jer je mali šašavi vrag koji grize apsolutno sve na ovom svijetu) pustim cijeli stan da istražuje i trčkara ali on malo ponjuška i onda prati mene ukorak i ako slučajno sjednem na kauč odmah sa prednjim šapicama na mene i čeka da krenem maziti ili se igrati s njim. samo želi biti u društvu :)
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » pon sij 07, 2013 12:27 pm

malisa.simba je napisao/la:ma mislim da je to potpuno normalno i samo traži pažnju.. svi su oni mali razmaženkoti :D ja svom kad imam vremena da gledam što radi (jer je mali šašavi vrag koji grize apsolutno sve na ovom svijetu) pustim cijeli stan da istražuje i trčkara ali on malo ponjuška i onda prati mene ukorak i ako slučajno sjednem na kauč odmah sa prednjim šapicama na mene i čeka da krenem maziti ili se igrati s njim. samo želi biti u društvu :)

da tako i moj, čim ja sjednem već su oni kod mene i čekaju dobru "porciju" maženja :happy:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet sij 31, 2013 14:06 pm

Markiza i moj zeko isto to radi. Slijedi me kuda god idem i diže se na zadnje nogice. Isprva sam mislila da žica hranu, ali sad nakon mjesec-dva vidim da je vjerojatnije da samo traži pažnju i maženje. Najteže mi je kad metem sobu s metlicom, stalno je oko mene, raznosi mi sijeno koje skupim, a i ugrize me dosta često. ;D To me ful zaboli, jako grize, pa sad paranoično pazim kad mi je iza leđa. :blush: Probaj igrat lovice s njim, trči, on će te sljedit i tako dok ga ne izmoriš, pa kad se on izvali od umora kreni radit. Tako bar ja riješim "problem". :D :wink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet vel 01, 2013 7:49 am

Isto kad mu cistim kavez odma se vrti oko mene i gleda sta radim pa onda nekad vuce metlicu ili gura ostatke sena sto sam pocistila sa dna kaveza pa mi sve rasturi, i jednom me je i gricnuo al posle toga vise nije. Kad sinoc on mene opet gricnuo a ja kazem :jao i pobegnem od njega, reko da vidim sta ce da uradi :wink: kad on ti odma krenuo da trci zamnom dotrco do mene i poceo da me ljubi :zeko3: :zeko3: :zeko3: cicko moj malecki da ga vidis kako je smesan i onda ga ja ljubim i mazim i kazem mu, pa jel ti mislis da ja mogu da se ljutim na tebe , a on me sve razumeo :wink: :D :P muz mi kaze da ce me neko krivo shvatiti sto pricam sa zekom ;D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pet vel 01, 2013 20:59 pm

Ajooooj, kako slatko od njega! :luv: Mene moj liže jedino po odjeći neki puta, ne znam dal se to isto računa kao pusa? :huh: :blush: Ja također pričam s njim i uvijek kad ga zovem se odazove. :) Pametni su jako, ne razumiju što pričamo, ali razumiju ton glasa.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan