Pomoć za priglupog zeca (i istog takvog gazdu)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Pomoć za priglupog zeca (i istog takvog gazdu)

PostPostao/la ars » uto ožu 22, 2011 16:31 pm

probaj mu nabaviti one podloge za pse, kao dekice ili tepisončiće ali koje dolje imaju podstavljenu gumu, to ljudi stavljaju štencima koji piške puno po dekicama i tepisima. to ti ujedno dobro izgleda, nije klizavo, a i upija i lako se pere. ima toga u pet centrima sigurno, ja sam vidjela na štandovima kad sam bila na izložbi pasa, pa sam sigurna da ima i u dućanima. pet centar zbilja ima sve od opreme.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto ožu 22, 2011 18:16 pm

Jura je napisao/la:ima li netko ideju gdje bih u Zagrebu mogao kupiti gumu kao ona od koje se rade tepisi za automobile na metre!? ...ili neki ful mekani linoleum??

kod mene nema tepiha, a zecu je na parketu ko nama na ledu. sad ima ispred gajbe plahtu i uglavnom po njoj trči i skače. problem je što tu plahtu voli i popišati, pa nam lagano nestaje starih plahti :sad: za sad bez greške koristi svoj wc i ne piša nigdje drugdje osim na tu plahtu.

tražim neku podlogu koju bi bilo lako oprati, a da je dovoljno mekana da mu se ne skliže. super bi bila neka rebrasta guma.

odes u Baumax ili Bauhaus i tamo kupis linoleum..moji ga imaju kao podlogu na kojoj stoje gajbe..imas ih koji nisu glatki (kao moj npr.) pa im se ne sklize i lako ga je odrzavati..jer samo pobrises..jedino sto treba pazit je da ga ne jede (tu borbu vodim jos uvijek sa svojim Nairom koji se toga sjeti svako tolko)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » čet ožu 24, 2011 15:39 pm

Došlo je lijepo vrijeme i moj zec uživa u vrtu. Danas je čim sam ga pustio van navalio jesti travu. Smiju li oni uopće jesti svježu travu!?

Probao sam mu uvaliti malticu, čisto da vidimo kako mu ide i prvo je polizao ko lud, a onda je počeo tresti glavom i bježati ko zec :dragonn-ccc-e:
probao sam malo staviti na suhu hranu i to je smazao u hipu. :D

Za podlogu u sobi sam kupil komad umjetne trave (čitaj zeleni tepison) sa gumom dole. Nit ju grize, nit piša po tome :rolleyes:

Pojavio se i prvi problem. Moram na put i 14 dana bu zec bez mene. :sad: Ima osiguranu sitericu i još dvoje ljudi u rezervi za igranje. Valjda bu to funkcioniralo!? ...Ne mogu ga nositi sa sobom.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la frances » čet ožu 24, 2011 15:57 pm

nasi su se bojali tube od maltice :D
bili smo uvjereni da mrze malticu, a zapravo je obozavaju :D

bitno je da ostavis upute siterima :)
ako imas povjerenja u njih onda ce sigurno sve stimati..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la lili.l » čet ožu 24, 2011 21:29 pm

super je zeko! :wink: plahte koje popiski operes u masini, tako ja napravim ako se moj nekad popiski (rijetko), to se lako skine.
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la siga » pet ožu 25, 2011 13:33 pm

Daj čuvarima i ono najnužnije.
Upute kako na forum :wink: .
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » pet ožu 25, 2011 19:14 pm

Jura je napisao/la:Smiju li oni uopće jesti svježu travu!?

Naravno da smiju...

Ostavi upute u slučaju začepa i tih hitnih stanja... ja i dan danas, nakon dvije godine, ako idem negdje ostavim dragom, svekrvi ili mami isprintano sve upute, u koliko sati jedu šta i slično... :D

i obvezno im prije odlaska dam maltice, prodigest i komadic banane sa vitaminima...ali ja sam paničarka :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la SapicaM » sub ožu 26, 2011 13:30 pm

Danas je moj zec pojeo poprilcno cveca iz saksije, nije mi sto je mama gajila to cvece 10 godina :wink: nego da mu ne bude nesto? I nece u kavez pa to ti je, a nuzdu obavlja pored wc-solje, pametan neki zec :nowink:
SapicaM
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sub ožu 26, 2011 16:01 pm

To može biti jako opasno. Koje cvijeće je u pitanju?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Jura » sri tra 06, 2011 12:31 pm

evo malo novosti :)

zec (nismo smislili neko ime , pa ga zovemo zec) je preživil 10 dana bez gazde. Siterice su ga dobro razmazile i sad misli da je moj krevet i njegov,a o kauču da ne pričam.
Više ne ostavlja kuglice vani već samo u gajbi i to uglavnom u wc-u. Kaj se tiče pišanja i tu je disciplina na nivou, ali voli se popišati na mom krevetu. Rijetko, ali hoće tu i tamo. Nije mi jasno zašto baš na krevet, a ostali dijelovi stana i kauč ga po tom pitanju ne zanimaju.
Prva ideja je bila da mu krevet i kauč budu zabranjena zona i to je funkcioniralo super dok ga siterice nisu razmazile i sad je on tu glavni.

Pisao sam da sam kupio lajnu za zeca da ga malo prošetam. Niš od toga. Ta lajna je najveće zlo ovoga svijeta. Čim ju uglada pokupi se u kavez i ne izlazi :dragonn-ccc-e: Ne pomažu ni slastice kao nagrada. Ma lud je kad ju vidi, a samo jednom smo ju probali staviti.
S obzirom da nema šanse da mu navučem to zlo, lajna je dobila prenamjenu i sad je sredstvo za kažnjavanje :wink: Stavim lajnu na krevet i nema šanse da se popne gore :D

Nije baš neka maza od zeca. Ne voli da ga se drži u krilu, ali u stanju me je satima lickati po ruci. Sad mu je nekih 3 mj. i primjetil sam da su mu nokti dobro narasli (vidi se po mom zdrapanom vratu). Jeza me lovi od tog rezanja noktiju, ne znam ni što ćemo s onim žlijezdama!? Kad je vrijeme za prvi odlazak veterinaru? Nema šanse da mu ja to sam pogledam, jer se mali ni u ludilu ne da okrenuti na leđa. Odmah šmugne. :belj: Ne voli ni da mu se diraju šape, ali obožava ćeškanje po obrazu :rolleyes:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dollypony » sri tra 06, 2011 12:46 pm

Moja Mila je kod mene vec vise od godinu ipo, i jos uvek ima gust da zapisa krevet :D kuglice vise ne ostavlja nigde sem u wc-u, ali ovo je jednostavno tako odlucila i to je.. drzim fige da ti ipak tvog zeku uspes navici iskljucivo na wc :]
moram reci jos nesto, vidim da kazes da ima 3 meseca, onda ne bi smeo jos jesti svezu travu... to tek nakon 5-6 meseci starosti polako uvodite :zekoo3:
ovo kazem jer si negde iznad pitao =]
a verujem da ce biti i mazenja vise kako se bude navikao, koliko mu pruzas, uzvratice i vise sigurno! :zekoo3: :zeko2:
slika Mila slika
dollypony
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » sri tra 06, 2011 13:56 pm

dollypony je napisao/la:moram reci jos nesto, vidim da kazes da ima 3 meseca, onda ne bi smeo jos jesti svezu travu... to tek nakon 5-6 meseci starosti polako uvodite :zekoo3:
ovo kazem jer si negde iznad pitao =]

To me brine, jer znači da ga ne smijem puštati u vrt još par mjeseci. Ne mogu spriječiti da jede travu dok je u vrtu.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » sri tra 06, 2011 15:06 pm

mozda da ga odneses u neki dio gdje ima vise zemlje, a manje trave...ja to radim sa svojim..on onda uglavnom samo kopa...da ne napominjem da se zamaze do usiju ;D
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dollypony » sri tra 06, 2011 19:14 pm

^ jedino tako x]
ne znam, to jedino da ti kaze neko iskusniji ovde, ja nazalost ni nemam bastu, pa ne mogu reci, ali sam ovo cisto informativno ubacila, nije na odmet da znas :)
verujem da je tesko odoleti ne pustiti ga da uziva po ovom lepom vremenu... :zekoo3:
slika Mila slika
dollypony
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » sri tra 06, 2011 22:05 pm

ma bedak se sav raspameti kad je vani. sad mu radimo kavez za vrt. ....kad lajna ne funkcionira :nowink:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan