POPIS DOZVOLJENE HRANE

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

POPIS DOZVOLJENE HRANE

PostPostao/la Lady Stardust » čet lis 18, 2007 23:15 pm

PREHRANA

red Sonja: Prehrambena piramida kunica

slika


VAŽNO!!!

• NE HRANITI S POVRĆEM, ZELENIŠEM I VOĆEM DOK NE NAVRŠE 5 - 6 MJESECI.

• NIKADA NE DAVATI MOKRO ILI VLAŽNO POVRĆE I ZELENO!

• UVIJEK OPRATI I DOBRO OSUŠITI BILJE I LISTOVE!

• NAKON 5. MJESECA POSTEPENO UVODITI ZELENO U PREHRANU I TO JEDNU PO JEDNU VRSTU POVRĆA I ZELENOG !

• NAKON 5. MJESECA POSTEPENO UVODITI VOĆE U PREHRANU – POČETI SA MALIM KOLIČINAMA – 1-2 KOCKICE CCA 1 CM

• NE DAVATI ZELENU SALATU – MOGUĆA BUBREŽNA OBOLJENJA!!!



Ishrana kunića treba se sastojati od:

SVJEŽEG SIJENA (miješana raznih trava, lucerna, mačji rep ili zob),
SVJEŽEG POVRĆA I BILJA
KVALITETNIH PELETI

Sve što ne spada u navedeno treba smatrati "poslasticama" koje se daju u ograničenim količinama. Ne treba pretjerivati ni sa svježim voćem i povrćem, jer pretjerane količine mogu dovesti do mekane stolice i proljeva - opasnost dehidracije.

Svježa i čista voda treba im UVIJEK biti dostupna

Do tri mjeseca starosti možete im davati više suhe hrane ali treba forsirati sijeno koje treba iznositi 70% dnevne prehrane. Kasnije smanjite količinu suhe hrane na otprilike pola šalice dnevno. No, to će ovisiti i o tome koliko je vaš ljubimac aktivan tijekom dana, kao i o njegovoj veličini. Ako dopustite da se prekomjerno udeblja, to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa i smrti.


POPIS HRANE KOJU MOŽETE DAVATI:

POVRĆE

• anis – komorač, korijen i list, odlično za reguliranje probave, puno vitamina i minerala, dobro dati kunicama koje doje, može obojiti mokraću.
• blitva - zbog oksalne kiseline samo u malim količinama
• brokula – lišće posebno vole, ali ga oprezno uvoditi u prehranu jer može izazvati nadim, jača imunitet
• celer - lišče i korijen, zdravo, naročito zimi!
• cikla - puno oksalne kiseline, davati malo, jako boji mokraću
• cikorija/vodopija
• endivija
• komorač (lišće i korijen)
• koraba – lišče je odlično, ali ga oprezno uvoditi u prehranu jer može izazvati nadim
• kukuruz - u malim količinama, lišče je dobro, zeleno i suho, mladi kukuruzni klipovi su dobri, ali kao i suhi, jako kalorični
• krastavci – malo, u većim količinama - proljev
• matovilac
• mrkva - lišće odlično, korijen, ima dosta šećera i ugljikohidrata, pa ne pretjerivati
• paradajz - stabljika otrovna! zreli paradajzi da, ali ne previše, izaziva proljev
• peršin – lišće i korijen *
• radić (crveni) - obožavaju
• rikola
• rotkvica – samo lišće, plod otrovan
• špinat - zbog oksalne kiseline samo u malim količinama

BILJE

Svo bilje mogu jesti svježe ili sušeno. Ako sami berete i sušite bilje za zimu jako pazite da ono NE dolazi s površina koje se gnoje, koje su tretirane insekticidima, te s naplavnih (na koje se izljevaju rijeke ili jezera!!!) livada!

Najbolje:
• maslačak – odličan, i lišče i cvijet (svježi i sušeni)
• veliki trputac
• uskolisni (ženski) trputac
• matičnjak (melisa) – odličan, možete ga posaditi i imati doma cijelu zimu
• mlada pšenica - ima za kupiti sjeme u dućanima za kućne ljubimce. Odlično za probavu!!!

Ostalo:
• boreč / boražina
• crni (ljubičasti) gavez (suho)
• estragon
• kamilica
• kim
• kopriva (suha)
• korijandar
• krasuljica
• lazarkinja/broćika
• loboda (lobode) – cijela porodica
• lucerna*
• ljupčac
• mačja šapa
• matovilac
• mažuran
• paprena metvica
• podbijel/podbjel
• potočarka/dragušac
• rikola/rukola
• stolisnik/hajdučka trava

* Ove biljke imaju dosta kalcija

ZAČINSKO BILJE – male količine
• bosiljak
• kadulja/žalfija
• kopar
• metvica
• timijan


VOĆE
• banana (svježa i suha) - lagano zatvara dobra izbacivanje crijevne dlake
• breskva
• dinja - rijetko, jako slatka
• grožđe - rijetko, bez koščica i kože, grožđice može
• jabuka - koščice ne smiju, moguće otrovanje
• jagoda (i mladi listovi)
• kivi - rijetko
• kruška – oprezno, presatke, zbog puno tekućine može doći do proljeva, davati rijetko i malo
• kupina (i mladi listovi)
• lubenica - rijetko, jako slatka
• malina (i mladi listovi)
• mandarine - rijetko
• naranče - rijetko
• nektarina
• šipak
• šljiva - imaju puno šećera – u većim količinama i sa vodom uzrokuju jak proljev, koščice uvijek izvaditi
• trešnja

EGZOTIČNO VOĆE NE DAVATI, MOŽE DOVESTI DO TEŠKIH PROBAVNI SMETNJI

GRANČICE (S MLADIM LIŠĆEM)
• grab
• jabuka
• jasen
• javor
• joha
• kleka
• lipa
• lješnjak
• smreka
• vrba

SUHO VOĆE
• ananas
• banana
• brusnice
• grožđice
• mango
• marelica

KUPUSARKE
Skoro sve kupusarke mogu u većim količinama izazvati nadim i/ili proljev

• karfiol
• kupus
• zeleni kelj - lagano priviknuti, rezervoar vitamina i minerala, pogotovo u zimi
• itd.



SLJEDEĆE BILJKE ZECOVI NE PODNOSE BAŠ NAJBOLJE - IZBJEGAVATI:


• avokado
• djetelina – svježa jako opasna, može dovesti do nadima, izbjegavati; suha može
• krumpir (ni plod- zbog škroba - a ni zeleno)
• papaja
• patlidžan
• rabarbara
• rotkvice - lišće može, plod otrovan!

MAHUNASTO POVRĆE
• grah – opasno, može dovesti do napuhavanja
• grašak – opasno, može dovesti do napuhavanja
• leća – opasno, može dovesti do napuhavanja
• mahune – opasno, može dovesti do napuhavanja

LUKOVICE
• poriluk
• luk,
• vlasac
• češnjak


Pisale Suzana, Lady Stardust, Lela i dr
Zadnja izmjena: Lady Stardust; sri vel 06, 2008 22:30 pm; ukupno mijenjano 6 put/a.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Avatar
Lady Stardust
Moderator
Moderator
 
Postovi: 6761
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 19:45 pm
Lokacija: Zgb

PostPostao/la salatica » pon stu 12, 2007 20:59 pm

moji upravo potamanili suho lišće i grančice čičoke tj. topinambura
krckali su da se čulo kao da skakuću po šumici u kojoj je netom otplao lišće ;D

proljetos smo ga posadili, korijenasti dio biljke još nismo vadili, a nadam se da će se do slijedeće sezone razrasti ko lud - kao što svugdje obećavaju :D
te će se naći u sastavu neke ballegary poslastice

čičoka ili tompinambur je zapravo ljekovita, naročito se preporučuje dijabetičarima

jestivi su korijen, lišće, grane i cvijetovi koji su btw predivni

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/fset.html

http://www.zzjzpgz.hr/nzl/12/cicoka.htm

http://www.fotozine.org/?knjiga=galerij ... ment=99599
salatica
 

PostPostao/la Lady Stardust » sri vel 06, 2008 22:11 pm

Katrin i KenjI


Ljekovitost brusnica

Plod brusnice iznimno je bogat vitaminima i mineralima (vitamin C, vitamin A, kalij...) te obojenim tvarima koje nazivamo fitokemikalije.Upravo su brojni bioflavonoidi, čiju se ljekovitost potvrdili laboratorijski testovi, brusnicu lansirali među "top namirnice" iznimno cijenjene u prehrani osoba izloženih stresu. Kao snažan antioksidans pridonosi prevenciji brojnih kardiovaskularnih bolesti i nekoliko vrsta karcinoma.Brusnice sadrže hipuričnu kiselinu koja je prirodni antibiotik, dok antocijani i proantocijanidi potiču obnovu stanica korisnih za vid.Kao sastojak umaka, osim što olakšavaju probavljivost jela, brusnice čuvaju i probavni sustav od brojnih bakterija i gljivica. Brojna su istraživanja pokazala da sastojci iz brusnica uništavaju i Helicobacter pylori, za koji se pretpostavlja da je u najvećem postotku uzročnik čira na želucu.Kao namirnica preporuča se u prehrani dijabetičara, dok sok i čaj od brusnica posebno predlažemo djeci i starijim osobama.

Brusnica zube čuva
Brusnice su do sada bile poznate po korisnom učinku za zdravstvene probleme povezane s urinarnim traktom, a nedavna su istraživanja pokazala da mogu spriječiti propadanje zuba i nastanak karijesa. Isti ljepljivi sastojci što ih sadrže bobice brusnice pomažu da se spriječi ulazak bakterija u zubne šupljine, izvijestili su znanstvenici u članku objavljenom u siječanjskom broju časopisa "Caries Research". Pretpostavljaju da tomu doprinosi prirodna kiselina sadržana u voću. Također su došli do zaključka da brusnice pomažu u otklanjanju zubnog plaka. "Postoji velika mogućnost da u crvenim bobicama pronađemo sastojke koji bi u dogledno vrijeme omogućili sprečavanje nastanka zubnog karijesa", rekao je oralni biolog sa Sveučilišnog medicinskog centra Rochester u New Yorku Hyun Koo.
Krajnji cilj znanstvenika je iskoristiti ekstrakt brusnice. Najprije bi ga počeli dodavati u zubnu pastu ili u vodu za ispiranje usne šupljine, no tek im predstoji detaljnije istraživanje o učinkovitosti sastojaka ovoga voća na zube.
Koo je istodobno upozorio da konzumiranje industrijskih proizvoda od brusnica, dakle umaka ili marmelade od tog voća, kao i soka od brusnice, nije korisno za zube, iz jednostavnog razloga što se u njima nalaze velike količine šećera, što je za zube pogubno.
Brusnica – savršena čaša zdravlja
Najčešći oblik u kojem možete konzumirati ovo iznimno hranjivo i zdravo voće je sok. Ono što brusnice izdiže iznad ostalog bobičastog šumskog voća, njihov je učinak na očuvanje zdravlja.
Kao i borovnica, brusnica potječe iz Sjeverne Amerike, a njena ljekovita svojstva su poznavali još američki starosjedioci. To nam je najbolji dokaz da često spominjanje brusnice nije nikakvo pomodarstvo.

Brusnica - obilje zdravlja

Zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C, brusnice imaju kiselkast okus. Plod se (osim kao sok) može konzumirati i svjež, osušen, smrznut ili pak može služiti kao umak ili dodatak raznim jelima. Plodovi su posebno bogati (uz klasične vitamine A i C, kalij i vlakna) različitim zaštitnim tvarima kao što su bioflavonoidi (snažno antioksidativno djelovanje čime se smanjuje rizik od karcinogenih oboljenja). Antioksidansi pomažu kod prevencije kardiovaskularnih bolesti, a hipurična kiselina predstavlja prirodni antibiotik s izraženim djelovanjem protiv gljivica (antifungalna svojstva). Antocianini i proantocianidi pomažu kod obnavljanja stanica odgovornih za osjetilo vida. Uza sve to, brusnice imaju izrazito male količine šećera, te djeluju na snižavanje glukoze u krvi, što pogoduje dijabetičarima.

Istraživanja znanstvenika pokazuju da tri čaše soka od brusnica dnevno povećavaju razinu antioksidansa u plazmi preko 120%! Tom se konzumacijom u krvi podiže razina 'dobrog kolesterola' (HDL), te se na taj način rizik od bolesti srca i krvnih žila smanjuje za velikih 40%.

No, ono zbog čega su brusnice postale pravi 'hit', zapravo je njihovo blagotvorno djelovanje na različite upale i infekcije urinarnog trakta.

Kako brusnica djeluje?
Najčešća i najnezgodnija bakterija urinarnog trakta, E. Coli, lijepi se na stijenke urinarnog sustava. No, sok od brusnica na neki način sprječava lijepljenje opasnih bakterija za endotel stanica urinarnog trakta, te ih urin lakše izbacuje iz tijela.

Novija istraživanja pokazuju i djelovanje nekih sastojaka iz brusnica na još jednu opasnu bakteriju, Helicobactera Pylori, koja je u najvećem postotku uzročnik čira na želucu.

Usprkos tolikim korisnim svojstvima brusnice, nikako nemojte biti 'sam svojim liječnikom'. Ukoliko mislite da već imate infekciju urinarnog trakta (osjećaj pečenja ili bolovi u trbuhu kao najčešći simptom), svakako posjetite i liječnika. Svaka infekcija može dovesti do ozbiljnih komplikacija.

Stopostotni se čisti sok od brusnica prije svega može nabaviti u trgovinama zdravom hranom. Cijena nije mala, ali svatko će znati procijeniti koliko mu je zdravlje važno.

A da ne bi sve zvučalo kao lijek: prolazite li blizu Severina na Kupi, siđite s autoputa i pitajte gdje se može pojesti pita od brusnica. Svi će vas poslati na mjesto gdje će vaše nepce uživati u kolaču prepunom tog voća. Nekoliko regija u Hrvatskoj bilo bi idealno za uzgoj brusnica i Hrvatska bi tim proizvodom mogla ostvarivati znatne godišnje prihode na domaćem, a pogotovo na stranim tržištima, no barem zasad nema nekakvog posebnog sluha za razvoj ove, inače izuzetno unosne poljoprivredne grane.





Lady Stardust:


Biljka s plodovima
slika

Brusnice - svjezi plod
slika

Ovo su suhe brusnice :-)

slika





Sonja_i_Zoran

BRUSNICA ( Vaccinia vitis idaea L.)
Porodica : Ericaceae ( vrijesovi)
Farmakopejski naziv: Baccae vitis idaeae

OPIS:
Brusnica je najpoznatiji biljni antiseptik koji djeluje na bakterije uzročnike upale mokraćnog sustava i umanjuje bol i grčeve od kamenaca i pijeska, te se primjenjuje za liječenje proljeva u kombinaciji s jabukama i mrkvom. Sadrži 7% arbutina a upravo on djeluje na bakterije. Brusnice se mogu sušiti i samljeti u prah, pa se dodaju u čaj ili vodu bolesnika s povišenom temperaturom. U kulinarstvu su neka jela, posebice od divljači nezamisliva bez džema od brusnica.
Raste na pješčanim, suhim i tresetnim terenima gorskih (većinom crnogoričnih) šuma. To je niski, trajno zeleni grm sa čvorastim, okruglim stabljikama, kožnatim, jajolikim, tamnozelenim i sjajnim listovima, na naličju točkastim, na rubu narovašenim i malo prema dolje zavinutim. Cvijet je bijel ili ružičast, postavljen na vršcima stabljike u punašnim, visećim grozdićima. Plod čine koraljno crvene i kiselkaste bobe, trpkog okusa, koje kada su zrele su brašnjave strukture, vrlo aromatične. Sadrže limunsku i jabučnu kiselinu.
Sadrži 5 mg/ 100 g oksoflavonoida , antocijana 60

-200 mg/100 g, katekina 20 mg/100g, bioflavona 100 mg/100 g namirnice. Uz eterično ulje ima i sve ostale sastojke kao i borovnica (Vaccinium myrtillus), pa se može upotrebljavati umjesto nje.
Cvate od svibnja do srpnja,lišće se bere u proljeće, kad biljka cvate, a plod u jesen, od kraja kolovoza do listopada. Bobe se moraju očistiti od grančica i posve osušiti !
Kao i od borovnice, i od brusnice se može praviti ljekovito vino.
BERE SE : za lijek se upotrebljavaju lišće i plod – bobe, a ponekad i korijen.
Od listova se spravlja diuretički čaj koji pomaže prilikom upale bubrega i mjehura.

PRIMJENA, PRIPREMA I DJELOVANJE :
® Protiv pijeska i kamenaca bubrega i mokraćnog mjehura, te protiv mokrenja u krevet pije se čaj od 30 grama lišća brusnice koji se kuha u ½ litre vode dok se ne prokuha na pola, doda se 1 žlica meda ( ili kandisa).
Pije se toplo 3X dnevno po 1 šalica poslije jela. Taj čaj djeluje i na dišne organe, pospješuje znojenje, te pomaže kod groznice, gripe i reume.
Kod kroničnih bolesti ( koje su ovdje navedene), čaj treba piti duže vrijeme.

® U slučaju malaksalosti, pogotovo nakon velike temperature osvježuje voda u kojoj su močene zdrobljene bobe, ili čaj kuhan od cvijeta brusnice.

® DŽEM od brusnica : Prebrane i oprane brusnice staviti u pećnicu da se zagriju, zatim ih staviti u staklenke. Hermetički zatvoriti i kuhati u pari 15'. Poslužuju se kao prilog pečenju i jelima od divljači.

® UMAK OD BRUSNICA S MEDOM : potrebno : 1 kg brusnica, 500 g meda, klinčići, cimet i limunova korica. Očišćene brusnice istresti u veliko cjedilo pa ih potopiti u kipuću vodu, a odmah potom staviti ih pod mlaz hladne vode. Ocijediti ih i istresti u lonac, dodati med, pola čaše vode, nekoliko klinčića, malo cimeta i dosta sitno sjeckane limunove korice. Kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje sve dok brusnice ne omekšaju. Umak ohladiti pa ga uliti u male staklenke, dobro ih zatvoriti i čuvati na hladnome mjestu. Poslužuje se mala količina toga pikantnog umaka uz pečeno meso.

® PEKMEZ OD BRUSNICA: potrebno je 1 kg brusnica, 750 g šećera,; u 3,5 dl vode dodati šećer i miješati tako dugo dok se potpuno ne rastopi. Očišćene i oprane brusnice istresti u taj sirup i kuhati na laganoj vatri, neprestano miješajući, te pri tom skidati pjenu koja se stvara po površini pekmeza. Kad se postigne željena gustoća, još vrući pekmez uliti u dobro oprane staklenke. Zatvoriti ih tek kad se na površini stvori tanka kožica.

NAPOMENA : brusnica se po sastavu tek neznatno razlikuje od borovnice !
© M.I.






zekica_poopy:

Namirnica: SUŠENA BRUSNICA

Skupina: Voće i proizvodi od voća

Količina: 100 g

Energetska vrijednost [kcal]: 308

Ukupni ugljikohidrati [g]: 82.36

Proteini [g]: 0.07

Ukupne masnoće [g]: 1.37

Zasićene m.k [g]: 0.103

Jednostruko nezas.m.k. [g]: 0.198

Višestruko nezas. m.k [g]: 0.658

Prehrambena vlakna [g]: 5.7

Kolesterol [mg]: 0

Beta karoten [mcg]: 0

Vitamin A [mcg]: 0

Vitamin B1 [mg]: 0.007

Vitamin B12 [mcg]: 0

Vitamin B2 [mg]: 0.016

Vitamin B3 [mg]: 0.99

Vitamin B5 [mg]: 0.217

Vitamin B6 [mg]: 0.038

Folna kiselina [mcg]: 0

Vitamin C [mg]: 0.2

Vitamin E [mg]: 1.07

Vitamin K [mcg]: 3.8

Bakar [mg]: 0.08

Cink [mg]: 0.11

Fosfor [mg]: 8

Natrij [mg]: 3

Kalcij [mg]: 10

Kalij [mg]: 40

Magnezij [mg]: 5

Mangan [mg]: 0.265

Selen [mcg]: 0.5

Željezo [mg]: 0.53

Voda [g]: 16
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Avatar
Lady Stardust
Moderator
Moderator
 
Postovi: 6761
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 19:45 pm
Lokacija: Zgb

PostPostao/la Berny » ned sij 11, 2009 14:26 pm

ne smije se takodjere dozvoliti da zeceki jedu Lisce Olijandera niti ljudi va kamoli zeceki :sad:
Berny
Zekonja
Zekonja
 
Postovi: 397
Pridružen/a: uto pro 23, 2008 23:52 pm

PostPostao/la Bunnylover » čet tra 09, 2009 21:00 pm

jel smem da mu dam brusnicu iz marketa ?Susenu?Nzm jel zasladjuju brusnicu... :hm:
slika

<3 <3 I love my sweety Fluffy :)))
Bunnylover
Zečić
Zečić
 
Postovi: 234
Pridružen/a: pon ožu 09, 2009 21:20 pm
Lokacija: Izgrickani tepih

PostPostao/la jolanda » čet tra 09, 2009 22:33 pm

ja im dajem, smeju, ali u malim kolichinama normalno tj ja dam po jednu na dan.
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 2929
Pridružen/a: pet kol 08, 2008 1:46 am
Lokacija: Beograd, Kikinda

PostPostao/la Connor » uto tra 14, 2009 15:20 pm

smiiju li kunici jesti orah(e)(plodove)
Dvojezupci su zakon!!!!!
Connor
Kunić
Kunić
 
Postovi: 4
Pridružen/a: sub ožu 21, 2009 13:38 pm
Lokacija: Ontario,Canada

PostPostao/la ina » uto tra 14, 2009 15:38 pm

Connor je napisao/la:smiiju li kunici jesti orah(e)(plodove)


ja Slavku ne dajem orahe, eventualno ljesnjake i bademe
ne znam da li su stetni, ali svakako su dosta masni, pa radije ne
29+1+1
Avatar
ina
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 2653
Pridružen/a: pon lis 15, 2007 6:05 am
Lokacija: Zagreb

PostPostao/la mucka » pet svi 08, 2009 8:07 am

a koliko se jagoda smije davati?..malo više ili onak kockicu-dvije?.I kakav je učinak..?
puno pitam ;D ;D
slika
Avatar
mucka
Zečić
Zečić
 
Postovi: 117
Pridružen/a: čet tra 16, 2009 12:31 pm
Lokacija: Požega

PostPostao/la zekili » ned svi 10, 2009 2:35 am

sve voce, pa tako i jagodu umjereno, tj malo..kao poslasticu..kakav je ucinak..kada je previse kao i kod covjeka :)
Godine: 68.
Avatar
zekili
Moderator
Moderator
 
Postovi: 5508
Pridružen/a: čet lis 11, 2007 21:38 pm
Lokacija: zgb

PostPostao/la Hector » pet svi 29, 2009 21:50 pm

Sta oznacava zvezdica pored persuna??
Avatar
Hector
Kunić
Kunić
 
Postovi: 31
Pridružen/a: čet svi 21, 2009 13:42 pm
Lokacija: Vojvodina

PostPostao/la jolanda » pet svi 29, 2009 21:56 pm

menje kolichine.
sadrzhi puno kalcijuma.
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 2929
Pridružen/a: pet kol 08, 2008 1:46 am
Lokacija: Beograd, Kikinda

PostPostao/la bony » pet srp 03, 2009 17:20 pm

imam kunica od 2 mjeseca...zanima me smijem li mu davati kupus i mrkvu? sada ili moram cekati par mjeseci?
bony
Kunić
Kunić
 
Postovi: 1
Pridružen/a: pet srp 03, 2009 17:15 pm

PostPostao/la Raul » pet srp 03, 2009 17:28 pm

Pls procitaj bar ono napisano stampano crvenim slovima u ovoj temi.

Ne voce, povrce, travu i slicno prije 5 ili 6. mj.
Kupus uopce ne. Mrkvu moze ali nakon 5-6 mj.
Avatar
Raul
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 1323
Pridružen/a: ned vel 22, 2009 14:25 pm
Lokacija: Rijeka

PostPostao/la sanjita » pet srp 03, 2009 18:22 pm

Kupus moze napuhnuti tako da ga nema potrebe davati i igrati se ako ima toliko drugog povrca koje zeko provjereno smije jesti. sve ostalo ti je Raul rekao,mali zeko prije 6 .mjeseca smije samo jesti junior suhu kupovnu hranu,puno sijena i uvijek svjeze vode i to je to,sve ti pise gore.
slika
Avatar
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak
 
Postovi: 3633
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 21:30 pm
Lokacija: Zagreb

Sljedeća


Natrag na Prehrana kunića




Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


HR (CRO) by Ančica Sečan