HITNO Zekin nos - staphylococcus aureus (ZLATNI STAFILOKOK)

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Roby » pet pro 07, 2007 8:59 am

Ne čekam idem po injekcije odma danas popdne je sasa... ma gle nije meni bad kaj se mene tiće ja njemu mogu davati koliko god dugo pikice ali to mu šteti za ostale organe.. toga me je strah.. a opet nemam šta drugo :( mališa je naravno vesel i zaigran kao da se nista ne dogada..
probati cu sada nakon terapije od 15 dana (mješano pikice i onda kapi) dati jaku dozu vitamina (kozjanov mix) da se možda organizam trgne jer očigledno je problem u imunitetu jer mi je zadnji bris bio negativan znaci da se bakterija povukla i ostala u maloj količini ali očigledno mu imunitet nije visoki nemoze se odhrvati kbakteriji :(

ma biti ce sve oke.. samo mi ga je zao taman je sve krenulo da nema pikicai kapanja a danas sam mu vec nakapao ujutro sa antibijotikom pa mu nije bas bilo pravo..

ljepota moja :)
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pet pro 07, 2007 9:14 am

Pitaj u Bubi za Zylexsis,ja sam to bila uzela za imunitet. Ili idi na Kozjanov mix,kako odabereš.
Što se tiče pikica, iz financijskog sam razloga otišla na tablete,za koje mi je ujedno i rečeno da se koriste u višemjesečnoj terapiji i smiju se dugo uzimati. Predlažem da ako ideš opet raditi bris kažeš da naprave provjeru i na enrofloxacin jer prošli put njega nisu naveli na nalazu kao poželjan antibiotik( kako mi je bio rekao Tomislav) .
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 07, 2007 9:21 am

A kako joj daš tabletu? Razmočiš u vodi pa na špricu ili imaš neki drugi sistem?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Roby » pet pro 07, 2007 9:30 am

MA tarra ne znam više kaže sasa prvo bris onda terapija.. aono bris mi prije utorka nece biti gotov. Idem danas po pikice pa ću u pon nositi bris i nadam se u utorak vidjet rezultate..

ne znma ni sam sta da radim.. pratiti cu stanje preko vikenda ali mu se ono odjednom pogorslao počeo kihati izbacio veću količinu tog gnoja..
nakon toga 24 sata mir i onda sve ispocetka.. specificna neka bolest.
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pet pro 07, 2007 9:31 am

Zapakiram u malo veću grožđicu :D
Rekli mi u Bubi da u bananu,al ovak mi je zgodnije jer nemoram brinut da stalno imam friške banane ;D

dam joj par manjih pa podmetnem ove s tabletama pa opet par manjih. cca 5-6 kom ujutro i tolko navečer :)

Roby je napisao/la:MA tarra ne znam više kaže sasa prvo bris onda terapija.. aono bris mi prije utorka nece biti gotov. Idem danas po pikice pa ću u pon nositi bris i nadam se u utorak vidjet rezultate..

ne znma ni sam sta da radim.. pratiti cu stanje preko vikenda ali mu se ono odjednom pogorslao počeo kihati izbacio veću količinu tog gnoja..
nakon toga 24 sata mir i onda sve ispocetka.. specificna neka bolest.

Neće ti biti gotovo za jedan dan. Inkubacija dulje traje.
Radije odi danas napravi bris,gotovo do pon/uto.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » pet pro 07, 2007 9:41 am

Nemogu danas raditi brids jer njemu ti to iscuri oko 4 ujutro onda ja uzmem bris i u 9 odnesem.. a sto se tiće inkubacije u 24 sata mi je sa dobrim uzorkom bilo gotovo prosli puta..
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pet pro 07, 2007 9:50 am

Moguće da su meni otegli jer je bilo preko vikenda. Al prošli put ti nisu ništa niti našli jel tako? Pa se pitam jel tih 24 sata bilo dovoljno da se išta razvije?
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » pet pro 07, 2007 10:38 am

Ma ja sam ti freak ja sam ti prekjucer nakon 10 dana zvao da vidim jer kod njih ti ide tako da oni svkai dan unose u komp da li ima promjene na uzorku.. i sada ti daš bris.. i zoves za 24 sata oni kazu nema nista.. nazovite sutra i onda tkao dlaje.. ja sam zvao i na onom brisu NIJE bilo dovoljno bakterija da bi se pokazalo na testu niti nakon 5 dana...
ali bakterije su naravno prisutne u malim količinama i zbog loseg imunosustava se kod njega to razvilo (to je sašina prepostavka i moja)

e sada razmisljam napraviti rentgen glave da vidim da nije neki apcess ili slučajno nesto.. jer toga ima full puno ali prvo bris....

e da a na onom prvom testiramnju mi se vec nakon 24 sata pokazala bakterija.
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » pet pro 07, 2007 15:42 pm

Roby je napisao/la:ali bakterije su naravno prisutne u malim količinama i zbog loseg imunosustava se kod njega to razvilo (to je sašina prepostavka i moja)

vjerojatno ih nema dovoljno u iscjedku nego su negdje duboko :sad:
to je gadna bakterija :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » sub pro 08, 2007 7:50 am

Roby,jučer smo se krajcali u Bubi tj isto sam bila popodne tamo.
Definitivno nek ti na brisu daju mišljenje za enrofloxacin jer Tomislav i Saša vele da je to prvi lijek koji bi dali kod zlatnog a u tvom slučaju ga nema navedenog ondje.

Charlie dobro kaže ,vjerovatno bude bakterija ali u nedovoljnom broju da se razviju na podlozi ili se nalaze dublje.

Potvrđeno mi je da su tvoji simptomi dosta drukčiji od mojih i trebalo bi ti brže proči no s duljom a možda i drukčijom terapijom (zato velim enrofloksacin-ako meni on daje dobre rezultate a stanje je grozno,tebi bi trebao apsolutno pomoći.)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » sub pro 08, 2007 7:53 am

Meni isto spomenuli+ zez je sto je radio bris dok je jos zec bio na kuri antibiotika, a to se tak ne dela ni kod ljudi! Radi se bris prije i poslije kure, tak da ovo moze biti lazno negativan rezultat!
A nis, sad dobivenu terapiju izgurat do kraja, a onda ponovit bris!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » sub pro 08, 2007 8:31 am

Krenuo sam na preporuku Kozjana sa maxitrol kapima 8 dana. Plus mix Bneruon Biodil i Katasa vitamini i joše neka prozirnatekućina pa ćemo vidjeti.

:) držimo fige.
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » sub pro 08, 2007 13:44 pm

Koma stari,neznam kaj da ti savjetujem!Zlatni je koma!MRSA se teško i kod ljudi lijeći a kamoli kod životinja!Ajd ti sebi napravi bris grla i nosa!Trebao bi ,...kužiš valjda zakaj!...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zekili » sub pro 08, 2007 13:46 pm

Robek pa nisam znala da ti je zeko bubani :((((..ja se ipak nadam da ce terapija dati rezultata :) saljem puse :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 15:17 pm

imas podrsku i od nas :) citamo vas i mislimo na vas, nazalost pojma nemam sto bi ti rekla i nadam se da nikad mi nece trebati iskustvo u tome ko tebi

pusa miseku bubanome :luv:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan