Izbacivanje peleta

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Biste li izbacili pelete iz prehrane svog kunića?

Da, svakako.
4
9%
Da, najvjerojatnije.
3
6%
Ne znam, možda.
10
21%
Ne, sumnjam.
11
23%
Ne, nikako.
19
40%

Ukupno glasova : 47

PostPostao/la Lilo » čet lip 25, 2009 14:22 pm

pa naravno da neće dok ima indora...oćeš ti čušpajz a ima kolaća...daj Leopolde razmisli...prije je htjela sve,sad ništa....indoor bi i zelenjavu...nije ni bedasta...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Pero & Megi » čet lip 25, 2009 17:33 pm

Moji u zadnje vrijeme hoće jesti sami Cuni Complete.
Prije sam morala miješati s Crispijem,ali sad neće Crispi. :P
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » čet lip 25, 2009 20:50 pm

Lilo je napisao/la:pa naravno da neće dok ima indora...oćeš ti čušpajz a ima kolaća...daj Leopolde razmisli...prije je htjela sve,sad ništa....indoor bi i zelenjavu...nije ni bedasta...

Ma ne, maknem joj indoor.

Btw, čušpajzi su fini :D
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lahorka » sub lip 27, 2009 18:09 pm

moje razmeženo derište pojede sve osim pelete, ostane hrpa, i onda ja malo protestiram i necu joj dat jest, pa onda na kraju jadna ocajna i gladna, popusti i pojede :D, naravno sijeno je uvjek tu, njega gricka cijeli dan, i suhu hranu za bebice svu popapa, al pelete joj nisu najdraze :ljut:
lahorka
Zečić
Zečić

Re: Izbacivanje peleta

PostPostao/la zekili » čet ruj 08, 2011 20:15 pm

IV@N@ je napisao/la:ma sve okej.samo sam malo ogorčena, kaj da radim.

mislim da nije potrebno izvlačiti ikakve citate ili linkove.dovoljno je zbrojit dva i dva.

ukratko...
gotovo sva hrana za kućne ljubimce je napravljena od nusproizvoda koji nastaju prilikom proizvodnje hrane za ljude, a ako nije od nusproizvoda onda je napravljena od nekvalitetnih sirovina koje nisu prošle kontrolu tj. nisu human grade kak vele amerikanci.
znači uvale u tu hranu za kuniće razne žitarice upitne kvalitete,biljne pa čak i životinjske nusproizvode sve to lijepo začine kancerogenim konzervansima(BHA/BHT itd.) i upakiraju u lijepu vreću koju nakite natpisima delux,super premium,breeder's choice i lalala i još to prodaju po cijeni od 20 + kn/kg.ljudi nasjednu na lijepo pakiranje i pomisle ako je cijena visoka da je i hrana kvalitetna.za 1-2 godine kuniću se zubi totalno izdeformiraju(kunić ne može jest),gomilanje bha/bht je učinilo svoje i onda se ljudi ćude kako je tako "naglo" uginuo ,a oni su se tako lijepo brinuli o njemu i hranili ga prestige delux ultra premium hranom.

neznam dal će itko skužit što je pjesnik htio reć ,ali u svakom slučaju zaključak je ne hranite životinje umjetnom hranom.
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » čet ruj 08, 2011 21:30 pm

Bas...cudim se samo kako uspjevam vec 15 godina uzgajati kunice na paletiranoj hrani bez ijednog od tih simptoma,zubi i ostalo te kratak zivotni vijek!a ovo sto pises o paletiranoj hrani nije istina,no i da je svakako se nebih odlucila na povrce sa placa!joj jedva cekam da vam renata metne sliku di raste to carobno povrce!a meni nije problem kvalitetna zelenjava,sijeno.grancice pa ipsk jedemo pelete za veceru!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la renata » čet ruj 08, 2011 21:36 pm

lilo kaj želiš da slikam? plastenike bez zraka, paradajz, papriku i krastavce koji rastu u vodi, radnike s špricama u peršinu, brokuli i salati ili nešto deseto? :cool: sve to gledam svaki dan već 11 godina...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » čet ruj 08, 2011 23:53 pm

Ej,dajpliz metni onog peseka koji zivi tam na cosku i piski i kaki u salatu....to mi je najace,jace od pesticida ako zanemarim da sve to raste 20cm od ceste....
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la renata » pet ruj 09, 2011 1:10 am

Ajoj to sam skroz zaboravila! Na Gizma misliš? Ima njih više, onih u prolazu, pa kad krenu jedan za drugim ostavljat mirise...mokraće :lud:
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » pet ruj 09, 2011 6:54 am

Zene, sada me ubedaciste... Ja nemam bas priliku da kupujem domace voce i povrce ni za sebe (a morala bih) pa ni za zeceve... :sad:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » pet ruj 09, 2011 7:42 am

Nema razloga da budeš u "bedu". I mi to jedemo, zar ne?

Kvaka je u tome kaj npr: bolesna si i liječnik ti prepiše antibiotik, u trajanju od 7 dana. Jetra ti dobije po "piksi", ali bolest nestane, zahvaljujući tom atb...ali probaj piti te tablete svaki dan, 365 dana u godini...ode k vrapcu i jetra i želudac i gušterača i sve... Isto ti je i s zelenjavom koja je tretirana pesticidima i dajemo je kunićima - količina. Nije isto hraniti ih time i samo time, odnosno takvom zelenjavom ili davati im je kao dodatak peletiranoj hrani.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 10:18 am

šta misliš da je u peletima, organsko povrće koje raste u raju ili kaj?
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pet ruj 09, 2011 10:43 am

U svemu ovome meni jedino nije jasno zasto se ti pronalazis tako uvredjenom sto svi ne delimo isto misljenje sa tobom?

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » pet ruj 09, 2011 10:55 am

IV@N@ je napisao/la:šta misliš da je u peletima, organsko povrće koje raste u raju ili kaj?

Iv@n@, u peletima nema povrća, samo bilje i trave. :lud:
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 12:33 pm

kako znaš?na vlastite oči si vidjela što trpaju unutra?
misliš da to "bilje i trava" rastu u strogo kontroliranim uvjetima?
ako vjeruješ onom što piše na deklaraciji svaka čast ,ali zar nikad nitko od vas nije kupio majicu u butiku na kojoj piše 100% pamuk ,a pod prstima osjećate da je bar djelomično napravljena od poliestera?
na deklaraciji od cuni pro-a ("najkvalitetniji" peleti koji se mogu kupit kod nas) piše da je glavni sastojak "biljni nusproizvodi" i na deklaraciji nema nikakve garancije niti certifikata koji bi nam donekle jamčio da je ta hrana kvalitetna.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan