Dr. Zlo - Zeki :D

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Dr. Zlo - Zeki :D

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 13:27 pm

Evo da se i ona predstavi :zekoo3:

Ja sam smrad kojeg zovu Zeki. Dosla sam u ovaj dom prije tjedan dana. Svojim ukucanima svaki dan priustim trenutke koji su zasluzni za naziv mog topica :wub: Inace, stara sam samo 7 tjedana, ali rastem kao gljiva. Samo spavam, grickam sta mi dodje po sapu, naucila sam se i samoposluzivat, nema gdje nisam upisala i kuglicarila, al ajd, po tom pitanju se popravljam.
Mogu reci da svoje ukucane nasmijavam do suza, osobito kad izvodim zecoples, ili kad obidjem stan brzinom svjetlosti par puta u roku odmah. Volim piskiti i kakati na kauc, ali sad sam dobila zabranu pa sam pocela na tepih u dnevnoj. Moram se i ja opustit jel. :cool: Problem mi je bio sto samo tu imam tepih, ali ubrzo su mi omogucili prostirke za plazu, koje vode do kuhinje i kupatila, gdje se volim ispruziti na plocicama i odmarati, ili pak pored ves masine nadjem koju majicu koju obavezno moram obiljeziti. Mislim da one stanare nervira sto to radim, ali sta ces moram se i ja istovarit. Inace, oni se na to smiju, kroz par psovki koje cujem :D pogotovo kad dodju doma s posla, ili ustanu malo kasnije vikendom, pa se stanem vrtit oko njih i mazit, al najvise volim onaj dio kad ja odem, a oni skuze 20 brabonjaka koje sam sfuljila okolo njih i na njima. Nije im jasno, onaj visoki ufura da vjerovatno trpim kod kuce, pa to ekstra iskipam tu. Nije ni cudno koliko jedem. Imaju srece kad sam brzo skopcala gdje se u gajbi nalazi wc, i to mi je super mjesto da se i ispruzim.
Gajba mi je skoro citav dan otvorena, dodjem i odem kad mi puhne, i to im se jako svidja. Inace, cude se da nemam straha ni od cega, ali znaju da se ljutim kad odvrnu muziku, tu pocnem samarati nogicama. Velika sam maza, dodjem sama i spustim glavicu na pod i uzivam. Kad me ne dozivljavaju, zahtijevam i ne prolazim se dok me ne pomaze. Znam i dati pusice, i nekad stvarno pretjerujem. Trenutno sam u gajbi i zijevam, pa evo da vidite koju sliku.
Zeki007
Kunić
Kunić

Re: Dr. Zlo - Zeki :D

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 13:34 pm

url=http://imageshack.us/photo/my-images/194/v7ag.jpg/]slika[/url] ovo je moje omiljeno mjesto, od prvog dana, ispod stola za laptop, gdje se nalaze metri kablova, i tu se volim odmoriti. Sve rjedje, jer mi ne dozvoljavaju vise, misle da cu nesto prezalogajit i da ce me struja ubit.

slika ovo je prvi dan mog skolovanja, kad su htjeli da predjem preko ovog parketa :rolleyes: na kraju sam se popela na visokog i pogodite sta sam mu napravila. ps. jako mi se dopadaju ove igracke na kaminu, al naci cu ja vec nacin da ih se docepam ponovno :wink:

slika gajbu sam poprilicno uneredila svojim skakanjem, pa rekoh da se malo odmorim.

slika i ovo nije losa pozicija da zijevnem malo.
Zadnja izmjena: Zeki007; čet srp 11, 2013 13:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 13:47 pm

slika samoposluga

slika ovako ja to radim, ser*m i gledam pravo u oci

slika evo jedne trenutne. Poslano iz gajba, Zürich
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 13:53 pm

slika mmmmm :D slika oni jako vole kad uvecer svi troje chillamo uz dobar film i vatricu :prekrasniljubav: ovo je inace moje mjesto.
Zadnja izmjena: Zeki007; čet srp 11, 2013 14:26 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 14:24 pm

Okej, eto uspjela sam postati slike, doduse iznerviralo me sto nisam mogla sve u jedan post (pise: nemoguce odrediti velicinu slike :?)

Evo sad da i ja kazem koju. Malena je dosla k nama prije tjedan dana, brzo smo se odlucili na to iako ja nisam imala iskustva s drzanjem zecova, dok moj muz jeste. Pokupili smo je, doveli doma i prezentirali gajbu, sve je brzo prihvatila i vec prvu vecer je skakala oko nas i mazila se, opustila se i vec nakon dva dana pokazala je ko sefuje u kuci :D nenormalno, nikakav strah, ma ni od cega. Imam strah da je nekad ne bi sutnuli ili zgazili, jer ta se ne mice s puta kad se hoda :D al ajd..
Sta mene brine, hm... Citajuci sam naisla na razne stvari, recimo da nesmiju biti mladji od 8 tjedana (dosla mi je sa 6 :( ), ne smiju jesti zeleno, ( :zeko4: ), a i imam pitanja o ovoj svemogucoj hrani iz vreca koju toliko preporucate. Moram odmah reci da nisam imala pojma da nesmijem tak malu uzeti (ljudi prodavali, ja rekoh mrvica slatka, i nazovem i kupim je), a kamoli da ne smiju zeleno jesti (spakovana je vec bila s salaticom i mrkvom u kutijici). Kupili smo mi njoj tu hranu u vreci, kupila nesto bez secera,i to jede ali ne pretjerano, tri dana je trajala zdjelica unutra, sijena ima koliko hoce, iz prilozenog se vidi da nije samo gajba dovoljna, mora se i samoposluziti :D vodu joj dajem iz pojilice jer je napravila poplavu u kavezu iz zdjelice (rekoh bolje je jer prirodnije je iz zdjelice, ma zaboravi. Sad naganja kuglicu i presmijesna mi je, ide joj). U kavezu je piljevina, ima velik kavez al namjeravam zaposliti kuma da nam napravi jos jedan sprat s kucicom (vidjeh negdje na forumu, ekstra je :hedbeng: ). Ima dosta igrackica koje je zaokupljaju, i mislim da je sretna kod nas :blush:

Eh sad... Recite mi sta da radim s tom hranom, ne znajuci smo joj davali salaticu i mrkvu i travu koje naprosto obozava, ali jede i sve drugo. Nisam primjetila nikakve posljedice, kaka je vrhunska, piski normalno i pije... Ne znam dal je sad pametno da joj to ukinem, rekose mi da ih sve tako hrane od pocetka, mama ima 6 godina, seke 4 itd. Sestricna mi je isto rekla da i njen isto tako, i danas ima tri godine i zrav ko drvo. Pa nije valjda da joj moze nesto biti? Iskreno, ja sam vise protiv ove vrecirane hrane, ne vjerujem ja da je ta kemija toliko zdrava i da toliko poboljsava sve to kaj pise... Odgojila sam ja konja, koji je izlozbenog potencijala, bez ikakvih tih "prijeko potrebnih" dodataka, na sijenu i zrnu i vodi, i nikad joj nista nije falilo, nikakve bolesti i promjene, samo je rasla i razvijala se, prekrasne dlake i proporcija.. I onda mi ljudi kazu: a vidim ja da ti njoj dajes ovo, i ovo, i ono, nemre ona bez tog i tog takve rezultate postic. Mos si mislit.

Molim Vas da mi pomognete, zelim mrvici samo najbolje i ne zelim da joj nesto bude... Samo me nemojte sad napast :dragonn-ccc-e:

veselim se savjetima i pomoci! lp :zeko3:
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet srp 11, 2013 23:11 pm

Dobrodosli na forum i bas je slatka pricica o zekici a ona je preslatka krznena loptica. Odmah cu ti reci da ne treba piljevina u kavezu jer je tako i tebi lakse a i zeki se nece lepiti za krzno. Sto se ishrane tice neko ce te iskusniji posavetovati. Ja sam takodje misljenja da granule fabricki uradjene, samim tim i sto se zove vestacka hrana nije najbolje resenje za zeku, pa sam je davala zeki u minimalnim kolicinama a i sada kad je veliki, a dok je bio mali sam poslusala savet sa foruma da ne dajem sveze dok je bio mladji od 6 meseci, ali takodje je moj zeko jeo mnooogo sena,i uglavnom mu se ishrana zasnivala na senu i vodi. Svakako i pise na forumu da seno treba biti zastupljeno oko 80% u njihovoj ishrani tako da to je ono sto treba tvojoj zekici uvek biti dostupno. :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeki007 » čet srp 11, 2013 23:21 pm

To sam i odpocetka mislila, tako da ima sijena neograniceno. u gajbi, a tu je i samoposluga :D hmm ovo s piljevinom, pa nije mi toliko tesko s time, kavez joj je na parketu pa sve sto izgrce pokupim krpom. strah me bilo zuljeva :? za krzno joj se ne lijepi, kratkodlaka je pa sve strese s lakocom. voli se i valjati u piljevini ;D
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon srp 15, 2013 10:01 am

Lijep pozdrav,
ne znam odakle si pa mi je tesko savjetovati nesto konkretnije..
Uglavnom makni piljevinu..kod kunica nema nikakve potrebe za steljom, njima je dovoljno staviti wc (kutni za kunice ili pravokutni plitki macji bez poklopca)..piljevina je losa jer ne upija dobro mokracu, moze zeki uci u oci, zeko je moze udahnuti i tako si stvoriti probleme..smrdi i neces njome sprijeciti zuljeve jer ako ona bude gacala po mokraci koja dosta agresivna dobiti ce zuljeve svjedno..Dakle wc i u njega drveni peleti (peleti za ogrijev)..

..sto se tice suhe hrane, vecina nas ovdje na forumu vjeruje da je ona nuzna jer im mi uz svekoliki trud ne mozemo nadomjestiti sve ono sto bi oni pojeli u prirodi..a i dugo oni nemaju veze s prirodom..suha hrana se daje u ogranicenim kolicinama i glavna prehrana kunica je sijeno..vidim po fotografiji da imas dosta nekvalitetnu suhu hranu..

...u vezi zelenog, a i mnogih drugih stvari, to sto je nekolicini kunica nesto ok i nisu uginuli od toga ne znaci da je to onda za njih dobro..moj prvi kunic kojega sam kupila prije jedno 12 godina, dok je ovaj forum bio jos u samom pocetku, imao je samo 3 tjedna..bio je slatka mala loptica i samo su takve i prodavali..i on je papa salaticu i sve "super" stvari koje mu kao zaljubljenik u zivotinje zelis priustiti i dozivio je 7,5 godina..no to nikako ne znaci da cu takvo sto ikada preporuciti ikome ili da sam svoje pocetnicke pogreske ponavljala sa svojim sadasnjim kunicima jer je eto on dogurao do toliko..dake na tvome mjestu mu ne bih davala jos zeleno, pogotovo jer je premalo bio uz majku..na forumu imas popis dozvoljene hrane i salata svakako nije na njemu..

..kunici su jako specificne i osjetljive zivotinje jer im priroda nije namjenila da pozive duze nego sto je potrebno da nastave vrstu tako da je potpuno besmisleno ih usporedivati s drugim zivotinjama.. :wink:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeki007 » pon srp 15, 2013 18:03 pm

Pozdrav, hvala na odgovorima! Mi smo iz Züricha.
Da dopunim. Znam da se kunice ne moze uporedjivati sa drugim zivotinjama, ali naravno moze s njihovim istim navikama. Piljevinu je dobila nakon promasaja s wc-om. uvijek je piskila pored njega, gdje god ga pokusala staviti. otkad ima stelju obavlja u jednom kutu. Piljevina je vrlo posebna, jer sam i prije mislila s udisanjem i sl. ali se pokazala drukcijom nego sto sam ocekivala. brzo se susi, ali ja svejedno izbacim svakodnevno! kud je ona mala cudakinja koja poslije toga zakopa to sta je upisala :D kao i moja, koju preko slike vidis da je nekvalitetna hrana sijeno, koju takodjer uzimam od seoskog uzgajivaca kunica koji sve to sam radi, vjerujem da on kao veliki ljubitelj i poznavaoc istih hoce samo najbolje. steta sto je francuz i slabo govori njemacki! kao i svi drugi proizvodi ovdje :? kad sam popila dole mlijeko kad sam na godisnjem bila, povratila sam :dragonn-ccc-e: covjek s nevjerovatnom ljubavi postupa s njima. sto se tice vrecirane hrane, zatrazila sam najbolju za mlade kunice i ona mi je preporucila ovo sto sam kupila. cak i nije bila najskuplja. sto se tice ovdasnjih petshopova, moram reci da je totalno drugacije nego u Hr. kao i sa zakonima o drzanju i prehranu ljubimaca, ja sam bila zatecena i u nevjerici kako je to rigorozno.
Zelenu hranu sam ipak prestala davati jos prosli tjedan, od panike. nisam nista zamijetila, sijeno jede normalno kao i prije (jako puno, punim kosaru dvaput dnevno). Na kraju, piljevina je tamo i radi njenog skakanja i slajfanja. dok je nije bilo, svaki put se udari u kavez i plastiku. ona obozava skocit i sa dva metra udaljenosti unutra. sad kad je piljevina, ima dosta gripa i rijetko kad dodje do kutova. jedino nekad gore na platformici di je hrana, zaleti se, sklizne i uvijek padne na glavu :) smotanac moj mali. neznam sad stvarno sta da radim :D
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon srp 15, 2013 20:22 pm

vidim da sto god ti kazem znas bolje..piljevina nije dobra i gotovo..za sijeno ti nisam nista rekla vec za ovu vitakraft hranu..cak sadrzi i aloe veru koja je navodno otrovna za kunice http://www.vitakraft.de/no_cache/de/pro ... 25600.html
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeki007 » pon srp 15, 2013 22:30 pm

Pa cuj, neznam sta ocekujes, da mozes uporedjivati ovdasnje proizvode sa ovima iz Hr? :D trebala bi malo to uzeti u obzir, plus, ton kojim pises pokazuje da upravo to ne radis. aloe vera je otrovna za mnoge zivotinje, i to sam procitala takodjer i raspitala se, neznam koliko ti znas njemacki pa da ne kontas da ipak pise da je potvrdjeno od tierärtzta i nagerexperta. pitala sam i veterinara sto je to, nije bio toliko kritican... neznam, htjela sam se i ovdje uciti, posjeti veterinaru su jako skupi, cak se i savjetovanje naplacuje, ali ocito moram uciti od ljudi koji sve znaju o tome... ovdi jedno, doli drugo..
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 16, 2013 0:22 am

Zeki007 je napisao/la:Pa cuj, neznam sta ocekujes, da mozes uporedjivati ovdasnje proizvode sa ovima iz Hr? :D trebala bi malo to uzeti u obzir, plus, ton kojim pises pokazuje da upravo to ne radis.

sta ti mislis da mi tu u Hrvatskoj sami proizvodimo hranu za kunice? Zasto ne bih mogla usporedivati hranu koja ima i kod nas i slabe je kvalitete?
Zeki007 je napisao/la:neznam koliko ti znas njemacki pa da ne kontas da ipak pise da je potvrdjeno od tierärtzta i nagerexperta. pitala sam i veterinara sto je to, nije bio toliko kritican... neznam, htjela sam se i ovdje uciti, posjeti veterinaru su jako skupi, cak se i savjetovanje naplacuje.

wow..znaci da ako na nekom proizvodu pise odobrila stomatoloska udruga, oftalmolozi, makrobitocari, stilisti..onda mora da je taj proizvod super? nemaju svi veterinari iskustva s kunicima..bilo je tu vec puno kuku lele onih kojima su veterinari svasta nesto preporucili..i to dto je nesto skupo ne znaci da nuzno i valja..eto ja sam ti htjela pomoci svojim iskustvom i znanjem koje sam stekla zahvaljujuci ljudima na ovom forumu koji su se poprilicno pomucili za takvo sto..no eto moj savjet je besplatan pa je valjda bezveze..
Zeki007 je napisao/la: ali ocito moram uciti od ljudi koji sve znaju o tome... ovdi jedno, doli drugo..

ne moras ti nista..od volje ti..ja sam ti htjela pomoci..poslje kad bude plakanja sjetit ces me se..no nema veze jer cu ti i tada pomoci ako budem mogla/znala jer dobrobit zivotinje mi je bitnija od vlasnika "sveznadara" osjetljivog ega
i ne moras mi odgovarati..ja cu izbjegavati tvoju temu da te ne inkomodiram
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeki007 » uto srp 16, 2013 11:52 am

Zato sto je ta ista hrana koja dole postoji fabricirana u njemackoj, i odandje ide u svijet, ne iz svicarske, jer to ovdje malo drukcije funkcionira, ali nije tema. Ako jeste pitajte pa cu i to objasniti.

Ovo drugo sto si napisala sve to stoji, ne mora biti tako - dole i svugdje drugo ali ovdje mora. Zaboravila sam reci da ovdje postoje specijalizirani veterinari cak i za kunice, jel to moguce? Pa valjda onda imam pravo da se zalazem za to, a ne da budem napadnuta od nekoga odozdo koji ide kod veterinara koji je specijaliziran za ama bas sve ljubimce. I to sto kazes da se savjetuje to i to, i to sam imala na umu, jer odavno imam iskustvima s veterinarima (pa i losih), pa rekoh eto iskipat cu koju stotku iz novcanika da posjetim specijalizirane veterinare.

Ovo s osjetljivim egom i sveznadarstvom zaista necu komentirati, mislim da je sve jasno, nista mi drukcije nije kad se spustim dole u Hr i kad vidim ponovno kak se ljudi ponasaju, i gdje sam zivjela. Hvala lijepo na zajedljivim savjetima, kupila sam eto drugu hranu, valjda je malo bolja, iako to ne pobire toliko kao sijeno. Zaista se ne cudim na kakav feedback sam naisla :)
Zeki007
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 16, 2013 13:10 pm

Ono sto ti ocito ne shvacas je da gdje god je proizvedena hrana, hrana s ovim sastavom koji je imala ona koju si davala nije dobra..
Iskreno ono sto meni nije jasno je zasto si dosla na hrvatski forum kada smo svi tako zatucani i zadrti i ako se znanje o kunicima ovdje ne moze mjeriti s onim u Svicarskoj? I kako to da mozes kupiti premladog kunica, kunica koji bi jos trebao sisati, ako je sve tako super uredeno? Jer eto i u ovoj nasoj priciji je prodaja takvih kunica zabranjena..
Ostalo sto si napisala nije vrijedno mog komentara..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeki007 » uto srp 16, 2013 13:34 pm

Upravo tako, to sto kazes, ovdje je to strogo zabranjeno takodjer, i u petshopovima to neces sigurno naci, dok je i dole zabranjeno al ipak nalazis u svakom svasta, i pod svakakvim "deklaracijama"... Ja kao sto sam rekla sam nasla svoju negdje u oglasima, zajedno i s drugima, koji su mi bili prestari da ih uzmem (preko 2 godine). Sto se tice sastava, kao sto sam i u pocetku odmah naglasila, sto ti je promaklo, onaj veliki pasus o vreciranoj hrani koju ja ne podrzavam. Ja sam samo htjela znati, moze li to biti izbaceno, da li ona moze biti zasad sa sijenom? To je ono sto je mene zanimalo od pocetka. Uzela sam sto sam uzela, a sto se tice aloe vere koja je otrovna zaa mnoge zivotinje, dok je u hrani za kunice, mozda za njih ipak nije? :? Dosla sam iskreno, jer je ovdje narod jako skrt sto se tice pomoci i savjetovanja, svak ima svoje i neda nikome, mozda upravo zato Ch i ekonomski stoji kak stoji :) prevedeno, ako hoces i da ti neki poznanik kaze nesto o necem, moras i to platit :D ja sam tu malo drukcija, donijela sam nesto sa sobom od dole pa nisam takva. Mozda je i bolje da vise ne komentiras s takvim tonom, jer da, nije vrijedno, ovdje se bar pristojno razgovara i pise ak nista drugo, pa sam mozda na to malo alergicna, a i radi poslova koje radim. Ak imas sto za odgovoriti ponovno, napravi to u pm, al presaltaj se u neki drukciji modus pisanja :)
Zeki007
Kunić
Kunić

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan