Kunić koji liže deke, posteljinu i plišane igračke

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Kunić koji liže deke, posteljinu i plišane igračke

PostPostao/la Bronco » ned ruj 26, 2010 0:06 am

Bronco (kunić, ženka) non stop liže stvari. Liže i mene ali je to normalno izražavanje privrženosti i ljubavi prema ljudima oko sebe, pa me to ne zabrinjava. I prije sam primjetila da voli uzeti plišane igračkice, svinju i pingvina, pa ih počne lizati, ali zadnjih dana liže sve što je mekano pa čak i nogavice od moje piđame. Malo sam googlala i pročitala kako je to znak da joj fali netko iz njene vrste. I to me sad malo brine - pa nije valjda usamljena? :sad: Nije valjda zabrijala na neki majčinski instikt, kastrirana je, ne kužim kako bi ga mogla imati.
Zanima me da li se i vaši kunići ponašaju tako? Ne bi baš voljela da je usamljena i nesretna dok se ja s druge strane trudim da joj budem dobra vlasnica.
Bronco
Kunić
Kunić

Re: Kunić koji liže deke, posteljinu i plišane igračke

PostPostao/la zeko Simba » ned ruj 26, 2010 7:52 am

Koliko god se mi trudili biti im dobri i paziti na njih, ipak su oni sretniji kada imaju još jednu krznenu uhatu loptu uz sebe. Ne bi uzela još jednog njoj za društvo?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned ruj 26, 2010 11:46 am

Sigurno da je najsretnija sa sebi bliskim bicem... Inace ja imam par zekica, muzjaka i zenku, iako su zajedno primetim da nekada lizu stvari gde leze ili gde nameravaju leci, ili pak lezeci... Neznam zasto, ali nisu usamljeni.
Inace, moj prvi zekonja dok je bio sam jako je voleo da ljubi i cisti plisanog kucu, to je radio neverovatno predano i duuuuugo. Od kada ima svoju zivotnu saputnicu, to vise ne radi. Sada kada zeli neznost to cini sa njom.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bronco » ned ruj 26, 2010 20:31 pm

zeko Simba je napisao/la: Ne bi uzela još jednog njoj za društvo?

Ne znam koliko bi bila u stanju prihvatiti da s nekim mora dijeliti teritorij. Dosta je borbena. Jednom prilikom je otjerala mačku koja se ušuljala u kuću. Ne bih voljela da vrši diktaturu nad novopridošlicom. I uz to je još i razmažena, jako tvrdoglava i prkosna. Kao da imam pit bulla ne kunića.
Bronco
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pon ruj 27, 2010 17:49 pm

Bronco je napisao/la:
zeko Simba je napisao/la: Ne bi uzela još jednog njoj za društvo?

Ne znam koliko bi bila u stanju prihvatiti da s nekim mora dijeliti teritorij. Dosta je borbena. Jednom prilikom je otjerala mačku koja se ušuljala u kuću. Ne bih voljela da vrši diktaturu nad novopridošlicom. I uz to je još i razmažena, jako tvrdoglava i prkosna. Kao da imam pit bulla ne kunića.

Mozda je takva bas zato jer je sama... MOj zec je bio takav dok je bio sam, i mislila sam da je gotovo nemoguce da prihvati nekog drugog zeca, a ipak nije bilo tako... Pocela sam da uzimam privremeno zeke na udomljavanje.
Svaki zeka koji je dosao kod mene privremeno, ako je bio mali, ovaj ga je prihvatao odmah, odrasle zeke istog pola nikako, ali suprotnog jako lepo. Malo se dokazuju ko je glavni i onda je bilo sve super.
SAda vise nije toliko agresivan kao pre nego je dobio svoju partnerku.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » uto lis 05, 2010 21:18 pm

Moj je kunic sam i non-stop kada ga pustim penje se na moj krevet i lize deku i jastuke u stanju je lizati po sat vremena :sad: meni bude zao pa tako legnem pored njega pa se zbije uz mene pa lize mi ruku ili obraz od skora je takav :hm:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ms_zeka » sub svi 28, 2011 2:07 am

to je tako tužno :zekoo4: i moj Gojko to radi.. stvarno nisam u mogućnosti proširit zeko-ekipu pa mi bude jako žao..
ms_zeka
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub svi 28, 2011 12:26 pm

Ova moja lize samo mjesta koja mirisu na nas...znaci odjecu,posteljinu i naravno dijelove tijela :) ......tako da to nekako povezujem samo sa privrzenoscu nama ljudima,iako je sama i nema drustvo,barem ne ono zecje :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan