Grancice

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Grancice

PostPostao/la Lilo » pon ožu 05, 2012 11:41 am

ma neće mu ništa biti od te suhe maslina! a granćice ako su suhe nek glođe koliko oće a friške nekoliko 3-4 dnevno!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Luthien » čet ožu 08, 2012 10:22 am

Što ako zeko pojede grancicu od trešnje??Trazila sam na forumu ali nisam nasla odg na ovo...
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet ožu 08, 2012 23:27 pm

koliko se sjecam ne daje im se granice drveca koje imaju plodove s kosticom (osim jabuke)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Luthien » pet ožu 09, 2012 9:19 am

da znam :(...ali nesretnim okolnostima su zeceki pojeli grancicu tresnje...ima vec tjedan dana nista im se u ponasanju nije promijenilo..trazila sam i na internetu i nisam nista pametnog nasla..
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pet ožu 09, 2012 11:57 am

Inace nakon takvih slucajeva kad pojedu ono sto nebi smjeli bi bilo mozda dobro dati pola tabletice aktivnog ugljena just in case,nastetiti nemoze.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Luthien » pet ožu 09, 2012 12:05 pm

Puno hvala :D to će i dobiti!
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pet ožu 09, 2012 12:42 pm

Ma nema potrebe sad nakon tjedan dana,da se nekaj nedaj boze trebalo desit,desilo bi se vec...ali ubuduce onak za svaki slucaj :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Luthien » pet ožu 09, 2012 16:39 pm

Uff puno hvala, nisam bila sigurna da li bi odma reagirali na to ili kasnije...znam da sam smijesna:((...

hvala puno na savjetu! danas kupljen ugljen; ako bude trebao da ga imam kraj sebe..

Hvala jos jedanput!
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bakkar » ned ožu 25, 2012 20:10 pm

Vidim da već ima otvorena tema, pa da se ne ponavljam :) Imam patuljastu, ovnoliku bebicu (za 4 dana puni 4 mjeseca) koja jede sve drveno (a i ostalo našto naiđe) po stanu. Kupila sam joj u trgovini grančice vrbe koje "podmećemo" kad dohvati nešto što ne smije i grickala je ona to, ali onako... ako baš mora! U mjesec i pol je "sredila" tek 5-6 komada! Nekidan mi je frend ubrao iz vrta grančice jabuke (nešpricane, naravno), s ponekim pupoljkom, ostavila sam ih par dana na balkonu da se malo posuše i danas joj prvi put dala! Ona je na nju navalila kao blesava i ogulila je cijelu za par sati! Sredina je ostala i nije joj više zanimljiva, ali kore nema više niti u tragovima! Naravno, onda je počela žicati novu! E, sad..moje pitanje je : koliko joj ih dnevno smijem dati? Unaprijed hvala :)
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zečica Miffy » čet vel 28, 2013 14:17 pm

I mene zanima koliko suhih grančica joj smijem ponuditi :D
Kupila sam danas nekoliko različitih vrsta, a malo je falilo da uzmem i koru vrbe :blush: no, ipak sam htjela ovdje provjeriti ;D
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet vel 28, 2013 14:51 pm

Bakkar je napisao/la:Vidim da već ima otvorena tema, pa da se ne ponavljam :) Imam patuljastu, ovnoliku bebicu (za 4 dana puni 4 mjeseca) koja jede sve drveno (a i ostalo našto naiđe) po stanu. Kupila sam joj u trgovini grančice vrbe koje "podmećemo" kad dohvati nešto što ne smije i grickala je ona to, ali onako... ako baš mora! U mjesec i pol je "sredila" tek 5-6 komada! Nekidan mi je frend ubrao iz vrta grančice jabuke (nešpricane, naravno), s ponekim pupoljkom, ostavila sam ih par dana na balkonu da se malo posuše i danas joj prvi put dala! Ona je na nju navalila kao blesava i ogulila je cijelu za par sati! Sredina je ostala i nije joj više zanimljiva, ali kore nema više niti u tragovima! Naravno, onda je počela žicati novu! E, sad..moje pitanje je : koliko joj ih dnevno smijem dati? Unaprijed hvala :)

Sredinu gotovo nikad ne jedu..navalila je zato sto su im grancice jabuke najdraze..a sad koliko, to nisam sigurna
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » čet vel 28, 2013 20:11 pm

Bakkar je napisao/la:Vidim da već ima otvorena tema, pa da se ne ponavljam :) Imam patuljastu, ovnoliku bebicu (za 4 dana puni 4 mjeseca) koja jede sve drveno (a i ostalo našto naiđe) po stanu. Kupila sam joj u trgovini grančice vrbe koje "podmećemo" kad dohvati nešto što ne smije i grickala je ona to, ali onako... ako baš mora! U mjesec i pol je "sredila" tek 5-6 komada! Nekidan mi je frend ubrao iz vrta grančice jabuke (nešpricane, naravno), s ponekim pupoljkom, ostavila sam ih par dana na balkonu da se malo posuše i danas joj prvi put dala! Ona je na nju navalila kao blesava i ogulila je cijelu za par sati! Sredina je ostala i nije joj više zanimljiva, ali kore nema više niti u tragovima! Naravno, onda je počela žicati novu! E, sad..moje pitanje je : koliko joj ih dnevno smijem dati? Unaprijed hvala :)

može dobiti dnevno dvije do tri dugaćke 20-30 cm.racunaj da u meduvremenu jede sijeno dok to glođe a ne suhu hranu!Za ostale...treba razlikovati suhe i svježe grancice!Suhe mogu i bebe ,svježe samo odrasli ili bar poluodrasli kunići!Svježe su finije,pogotovo jabuka i vrba.Za poćetak se daju bez lišća,kasnije može i lišće.Deblje granćice koristite da bi kunić gulio koru i tako trošio sjekutiće,tanje i skroz tanke jedu se vrlo ćesto cijele,kako stapići.TakvimA se pak troše kutnjaci na mljevenje istih i unosi ogromna kolićina vlakana u organizam.Koristite provjerene nešpricane grančice.Nesmiju biti mokre,ne držite ih u vrećicama!Narežite,stavite u vazu,po potrebi dio koji je bio pod vodom bacite!!!Nedaju se grančice koji su prošlogodišnji izboj,daju se svaki put mladi izdanci,oni koji su glatki.Grane sa starom korom nedajite!Več su vam izbile na vrbi mace pa navalite brat i njih! :D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan