SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

PostPostao/la ezrijel » čet stu 03, 2011 19:07 pm

bok svima, ja sam friški član, tek sam se registrirala. imam patuljastu lavoglavu zove se Azra, ali nekak ju uvijek svi zovemo curica. :D
stara je 4 mjeseca i jako sam sretna s njom. :rolleyes:
razmišljala sam da joj dopeljam ovnolikog momka, mlađeg od nje. ali budući da bi bili kombinacija čitala sam u prethodnim postovima da je najbolje da se momku maknu jajčeka i da se curica kastrira. s obzirom da ona ima tek 4 mjeseca, jel može na kastraciju? a kaj se tiče momka, to isto treba proći neko vrijeme dok mu se jajčeka spuste ili ? sad ne znam kaj da delam i trebala bih vašu pomoć. jel je onda bolje pričekati da ona malo naraste, pa ju kastrirati i dopeljati mladog momka, pa njemu kasnije likvidirati jajčeka? ali s druge strane, kaj duže čekam to je ona starija i vjerojatno će se teže naviknuti na društvo. :dry:
ezrijel
Kunić
Kunić

PostPostao/la Iva » čet stu 03, 2011 19:25 pm

nikako je sterilizirat premlada je !!
viewtopic.php?f=17&t=5826&hilit=kastriranje pročitaj to :zeko1:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » čet stu 03, 2011 19:35 pm

ezrijel je napisao/la:bok svima, ja sam friški član, tek sam se registrirala. imam patuljastu lavoglavu zove se Azra, ali nekak ju uvijek svi zovemo curica. :D
stara je 4 mjeseca i jako sam sretna s njom. :rolleyes:
razmišljala sam da joj dopeljam ovnolikog momka, mlađeg od nje. ali budući da bi bili kombinacija čitala sam u prethodnim postovima da je najbolje da se momku maknu jajčeka i da se curica kastrira. s obzirom da ona ima tek 4 mjeseca, jel može na kastraciju? a kaj se tiče momka, to isto treba proći neko vrijeme dok mu se jajčeka spuste ili ? sad ne znam kaj da delam i trebala bih vašu pomoć. jel je onda bolje pričekati da ona malo naraste, pa ju kastrirati i dopeljati mladog momka, pa njemu kasnije likvidirati jajčeka? ali s druge strane, kaj duže čekam to je ona starija i vjerojatno će se teže naviknuti na društvo. :dry:

Kunići su društvene životinje i bez obzira na dob,oni će se sprijateljiti.Naravno,da nećeš curi od godinu dana dovest momka od 2 mjeseca ili obrnuto.Sterilizacija ne dolazi u obzir,još,do prve godine se preporuča,no tek iza 7-8 mjeseci.A dečku kada se spuste jajčeka,onda.Znači najmanje 6 mjeseci treba imati.Možeš joj dovesti dečka,no prvo dolazi postupno upoznavanje.Ako mu je 6 mjeseci ili više.prvo kastracija da curi ne bude dosadan i da ju ne muči,a ako mu je manje od 6 mjeseci,onda čekat da mu se spuste jajčeka i onda ga kastrirat.
Evo ti poviše o tome : viewtopic.php?f=17&t=5826&start=285&hilit=sterilizacija
I prouči malo više o zekanima,znači,prehranu,smještaj,brigu i sl.Ako ti treba još nešto pomoći,pitaj.Prehranu dobro prouči,jer zeke do 6 mjeseci,ne smiju sve papati :wink:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » čet stu 03, 2011 19:36 pm

flekice već sam joj dala link :zekoo7:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » čet stu 03, 2011 19:40 pm

Iva je napisao/la:flekice već sam joj dala link :zekoo7:

oprosti,nisam vidjela
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » čet stu 03, 2011 20:09 pm

Flekicaaa je napisao/la:Naravno,da nećeš curi od godinu dana dovest momka od 2 mjeseca ili obrnuto.

s ovim se bas nebi slozila...Npr ars s foruma je uzela svog Rofla sa 2 mjeseca i dovela ga curki koja ima preko 4 godine, ako se ne varam... nakon kastracije, savrseno su se slozili... znaci, nebitne su godine kad su kunici u pitanju...mozda da sacekas jos koji mjesec za sterilizaciju, a usput pratis forum i temu o udomljavanju..mozda naidje koji ovnoliki, pa bi na taj nacin spasila jedan zivot... Udruga uvijek pomogne oko kastracije i brige nakon kastracije... samo strpljenja :zeko1:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » čet stu 03, 2011 20:27 pm

Moja poznanica je imala jako neugodno iskustvo kada je dečku od 7 mjeseci dovela curu od 3 mjeseca.I čula sam da je poželjno malo starije.No,ne mora uvijek biti isto.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ezrijel » čet stu 03, 2011 22:54 pm

hm. bum si još malo razmislila. hvala na savjetima i na linkovima. :rolleyes:

za papicu znam da ne smije još sve jesti, frendica ima zeku već 5 godina, pa me je ona uputila s hranom i ostalim stvarima. dajem joj samo sijeno i smjesu sve je domaće kupujem kod žene koja se bavi s tim, tam sam i svoju curicu kupila. :nowink:

i naravno vodu joj mijenjam svaki dan. i još sam joj kupila igračke i mineralni kamen, ali moram priznati da ga ignorira.

kaj se tiče voća i povrća to je najbolje da joj lagano uvodim u prehranu kad navrši 8 mjeseci, jel tak?

jedino zna dobiti sušenu brusnicu kao slatkiš.

jedino kaj me još malo brine ponekad ima mekane kakače spojene zajedno, pa izgledaju ko pletenica. :huh:
i par puta je imala proljev.

pardon, malo sam skrenula s teme. :blush:
ezrijel
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet stu 03, 2011 23:10 pm

Ti mekani kakaci ko pletenica su vitaminska kakica i to je u redu,tako i treba biti...za proljev neznam,kupi Prodigest pa joj daj u vodu kad dodje do toga da se probava malo rekuperira....i puno puno sijena,vise nego ista drugo i smatram da proljeva nebi trebalo biti.
Kako mislis smjesu? kakvu smjesu? ne valjda zitarice? cim spominjes sve domace i zeku koju si kupila od nje pretpostavljam da se radi o mjesavini zitarica sto nikako ne odgovara njihovoj probavi. Zeko bi trebao jesti kvalitetnu peletiranu hranu i sijena puno,dakle ne zob ne psenicu i ostale stvari koje sluze samo za tov zeceva. Zecevi koji su kucni ljubimci bi trebali jesti kvalitetnu hranu.
Tu imas sto je Prodigest,malo dolje:
viewtopic.php?f=5&t=88

Mada ovakve stvari bi trebale ici u drugu temu..otvori novu temu na odgovarajuce mjesto i pitaj sve sto te zanima.
Zadnja izmjena: sanjita; čet stu 03, 2011 23:16 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mala_zečica » čet stu 03, 2011 23:14 pm

Flekicaaa je napisao/la:Moja poznanica je imala jako neugodno iskustvo kada je dečku od 7 mjeseci dovela curu od 3 mjeseca.I čula sam da je poželjno malo starije.No,ne mora uvijek biti isto.

samo da se nadovežem... moj buba ima 6 god, a nallica je došla k nama sa 1.5 mj i odlicno su se ložili.. isto tako je lungic imao malo više od 1 god kada je došla sura sa 6 mj... moje mišljenje je da godine nisu bitne...
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet stu 03, 2011 23:16 pm

+1 za to da godine nisu bitne. i fiffy je navela naš primjer, moji se zbilja jako lijepo slažu bez obzira na dobnu razliku
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » sri sij 18, 2012 20:38 pm

Nakon 3-4 godine zajedničkog života Nino i Slavica su se "posvađali".. To traje već 2 mjeseca, a izgleda tako da Nino pušta neki zvuk i juri za Slavicom, a ona isto ispušta neki zvuk.. To je radio kontantno i nju je to toliko nerviralo da smo ih razdvojili na 2 tjedna.. Sad imam feeling kao da upoznavanje ide ispočetka :rolleyes: Ne znam da li je ona pokupila kakav miris na korekciji kutnjaka.. Nino ima cca 8 godina, a ona 4. Sad su kod mene na upoznavanju, na neutralnom terenu.. Izgleda ovako.. On trči za njoj i pušta neki zvuk, a ona bježi.. Naravno Slavica piša i kaka posvuda :D Šta želi reći time? Da je ona gazda? Šta znači to njegovo trčanje za njoj.. Kada ona odluči okrenuti glavu prema njemu onda se ljube.. Nisu agresivni jedan prema drugome.. Ako mu nedam do nje on počne lupati nogama.. On samo dođe do nje, a ona odmah pobjegne.. I vrti repićem :) On ju je prvih par sati pokušavao zajahati, a sad samo trči za njom i stane..
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sri sij 18, 2012 21:24 pm

Pa moji se identično tako ponašaju kad ju roflo pokuša naskočiti. On zuji, ona rokće, valjda ga tjera time od sebe iako on ne odustaje zbog toga. I isto vrti, tj trese repom. Sad je to manje nakon njegove kastracije naravno, ali i dalje se ponekad događa.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » čet sij 19, 2012 6:58 am

Znači događa se ;D Ali kod nas je to konstantno.. I ako nju zatvorim on stoji ispred gajbe i lupa nogama :lud:
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet sij 19, 2012 15:45 pm

aha :D samo mi je čudno kak je tvom sad puhnulo u glavu, moj je došao kao napaljeni teen pa mi je jasno da mu je ostalo ;D uglavnom normalno je, dok god se ne fajtaju. lola se uopće ne ljuti na to, samo ju živcira. kad prestane, ona mu dođe i opet se maze i sve..
ars
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan