Sve moje ostale zivotinjice. :) (I ribnjak)

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Re: Sve moje ostale zivotinjice. :) (I ribnjak)

PostPostao/la Malena maza » pon ožu 14, 2011 19:36 pm

altan je napisao/la:Sterilizacija sve rjesava..inace fora je jezerce i maca na njemu

Tnx, a za ovo znam,ali nista od toga. Drukcije je kada imas jednu macu u stanu i par njih na selu.. koja svakog trena moze otici, pregaziti je auto (cest slucaj), biti otrovana, ubijena od strane susjeda (da, da i to sam dozivjela). Da smo sterilizirali sve macke i kastrirali sve macore koje smo imali, bankrotirali bi smo. :nowink:
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon ožu 14, 2011 21:14 pm

Ovo je dosta glupo razmisljanje..ne biste imali toliko macaka i macora da ste ih sterilizirali/kastrirali..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » pon ožu 14, 2011 23:00 pm

Zato i odlaze na cestu i imaju taj nagon ;)...to bi se sve smanjilo da je maca sterilizirana...ali vidim da si jako mlada cura i da vjerojatno roditelji donose sve odluke pa kad bi i razmisljala drugacije nebi mogla puno poduzeti sama jel ;)....ja shvacam to razmsiljanje,hocu reci to je jako cesto razmisljanje ljudi koji nemaju macke u stanu ali mi je samo zao da im se nemogu dokazati neke stvari....macka koja je sterilizirana se drzi kuce,nema potrebu za lutanjem....pa ako zbog nicega drugog,onda zbog novih beba bi to trebalo napravit....ali shvacam da se to neda svakome i da je to nekima trosak koji nije nuzan i tako to. u svakom slucaju maca je preslatka.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » pon ožu 14, 2011 23:06 pm

Ne znam kako je tamo ali ovde kod nas je sterilizacija macaka besplatna.Jer ih ima previse,a za pse i druge zivotinje se placa.Moja drugarica je prosle nedelje sterilisala tri macke bezplatno.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto ožu 15, 2011 1:35 am

Ima i ovdje kod nas udruga koje imaju dogovor sa odredjenim veterinarima ako udomis macu sa ceste dobijes besplatnu sterilizaciju i u slucaju operacije bilo kakve placas samo pola troskova i jednom godisnje platis clanarinu udruzi....tako da svakako ima nacina. Izlazi se ljudima dosta u susret jer ta legla i to nekontrolirano razmnozavanje macaka koje zive vani je zbilja posast od koje ne ispadne nista dobro nazalost. Al nebih htjela vise time zachatavat ovu temu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Malena maza » sri ožu 16, 2011 14:30 pm

altan je napisao/la:Ovo je dosta glupo razmisljanje..ne biste imali toliko macaka i macora da ste ih sterilizirali/kastrirali..

Hvala. No, Vi ne razumijete. Mi smo zadnja kuca u selu i svaki dan netko OSTAVI blizu na polju (kod nase kuce) macu ili psa. Zadnjih dana u ulici ima vjerovatno vise od 5 pasa lutalica jer su ih ljudi izbacili - nemaju za cjepljenje. Cijelo to zivotinjsko carstvo se nagdijezdi vecinom kod nas. Nasu jednu macu smo dobili na poklon (ova na ribnjaku), a ostale su same dosle. Svaki dan oko kuce nam se mota par macaka/macora. Ako im slucajno das jesti (a moras dati svojima pa...) one OSTAJU. Tako da problem nije radanje macica. Mi nemamo namjeru bankrotirati i sterilizirati/kastrirati sve okolne zivotinje. No, ako date te novce mi budemo to drage volje ucinili, ali vjerujte problem ce se rijesiti samo za neko vrijeme.

USTO, ko meni jamci da mi maca, nakon sto ju steriliziram, nece otici, nece ju zaklati pas, nece ju pregaziti auto, nece ju otrovati susjed ili ubiti po noci lopatom u vlastitom dvoristu i sutradan ti donijeti njenu ogrlicu lagajuci kako ju je nasao na cesti?! Ha?

Steriliziacija/kastracija rjesavaju te probleme?

Oprostite sto sam bezobrazna i otisla u OFF.
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sri ožu 16, 2011 14:53 pm

Jao jao....sta to znaci? pa i mojoj maci se doma moze nesto dogodit jel...to ne znaci da tijekom njena zivota ne mogu poduzet sve sto moram da bi njoj bilo bolje....kaj to znaci...ak se zec recimo razboli nebus ga vodila veterinaru jer bu uginuo tak i tak jednog dana? a ova maca bu ti ostala skotna to sigurno...uz toliko macora koji vam mogu uci u dvoriste cisto sumnjam da nebu....tako da parenje jest veliki problem bez obzira na ove troskove koje smo gore spominjali. ma ovo bi se moglo otegnut u nedogled ova rasprava pa ja tu stajem,svatko ima svoje misljenje. I neznam cemu taj tvoj ton,svi ovdje normalno razgovaramo,ocito si se isjetila napadnutom bez razloga.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Malena maza » sri ožu 16, 2011 15:09 pm

sanjita je napisao/la:Jao jao....sta to znaci? pa i mojoj maci se doma moze nesto dogodit jel...to ne znaci da tijekom njena zivota ne mogu poduzet sve sto moram da bi njoj bilo bolje....kaj to znaci...ak se zec recimo razboli nebus ga vodila veterinaru jer bu uginuo tak i tak jednog dana? a ova maca bu ti ostala skotna to sigurno...uz toliko macora koji vam mogu uci u dvoriste cisto sumnjam da nebu....tako da parenje jest veliki problem bez obzira na ove troskove koje smo gore spominjali. ma ovo bi se moglo otegnut u nedogled ova rasprava pa ja tu stajem,svatko ima svoje misljenje. I neznam cemu taj tvoj ton,svi ovdje normalno razgovaramo,ocito si se isjetila napadnutom bez razloga.

I ja stajem na ovome. :D Uskoro postavim nove slikice ribnjaka i mace, htjela sam danas, ali mi se baterija isprazni.
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sri ožu 16, 2011 15:11 pm

Jedva cekamo :) ...pogotovo slike te divne mace,ja otkad ih imam sam luda za mackama :D :) :wub:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Malena maza » sri ožu 16, 2011 15:41 pm

sanjita je napisao/la:Jedva cekamo :) ...pogotovo slike te divne mace,ja otkad ih imam sam luda za mackama :D :) :wub:

Haha, pa otkad ih imas? :P Ja cijelog zivota. :D Joj, maca vrebala ribe jer je tata nes malo prao ribnjak (zapravo bi trebalo vaditi sav kamen, ali to bi trajalo par dana, a nemamo vremena zato) i onako voda je do pola, pa je bila cak skocila i na kamenu kucicu (koja skriva pumpu i sluzi kao skloniste za ribice) i otale pokusala uhvati ribe. :blush: A macu imate Ovdje. (Micika). Da, da. Bila je u uzem izboru. Sada se opet natjece sa jednom slikicom na ribnjaku i sa dvije slikice za Pupom u uskrsnjem ugodaju. :wub:
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sri ožu 16, 2011 18:02 pm

Slatka je :) ...ma ja ih imam tek godinu dana :zeko2: ...odugovlacili smo zbog zeke jer nas je bilo strah kak bi se slozili al sad mi je zao da nismo ranije uzeli macu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Malena maza » pet tra 01, 2011 19:39 pm

Evo da samo pohvalim moju macketinu koja je sluzbeno ubila dvije najvece cvene ribe u ribnjaku i skoro ubita najveceg sarana, ali na svu srecu spasili smo ga. Toliko o njenoj dobroti. :zmirko: A kako vreba ribice mozete vidjeti - ovdje u uzem izboru za najljepsu sliku mjeseca stranice Pet Centra. (Marinela Trupeljak: Micika na ribnjaku). Samo da kezm, da je ovo vec drugi mjesec za redom da smo u uzem izboru... tko zna, mozda slijedeci mjesec bude onaj pravi. ;D
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan