Bjanka - enigma za mene....

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Bjanka - enigma za mene....

PostPostao/la Klio » sri ruj 01, 2010 9:19 am

Pre sterilizacije je bila jedna zecica... evo linka na temu
viewtopic.php?f=8&t=4125
Nakon sterilizacije se odmah pocela ponasati blesavo i ajde, nekako je to bilo prihvatljivije nego da je pokunjena ili bolesna nedaj boze.
Postala je neurednija nego pre sterilizacije i nekako previse hiperaktivna, nijedno zece mi nije takvo :lud:
Nocu ne spava, Bibe i Krcko spavaju. Neda Krcku spavati pa on bezi od nje (jedno vreme sam ih odvajala nocu, ona je bila u kavezu jer Krcko oduvek spava kod mojih nogu). Neda ni meni da spavam jer se stalno vrzma oko mene lize me, skace po mojoj glavi i tako..
Ajde da uzmemo da je razigrana. U redu.
Onda je Krle bio bolesan a i njoj krenuo zacep pa je bilo primirje neko vreme.

A sada vec 4 dana ne mogu da spavam od nje. Inace,plasljiva je zekica,nije kao njih dvojica,oslobodila se jeste ali u smislu da ne bezi od mene i da hoce da se mazi vise nego ranije. Ali nocu, kada spavam, preobrati se u djavola!! Bukvalno!

I situacija
Eto pre dve noci joj je doslo, neznam zbog cega, celu noc da lupa nogom o pod, kao od straha i ljutine. Niko je nije dirao, posmatrala sam Krcka, lezao je na svom mestu, cak nekada i pored nje kao da je umiri, cak se i cistio, ali je ona bila CELU!!! noc napeta u stavu za napadnut ili bezat i lupala nogama.
Uzmem je, ne brani se, mazim je i sve ok. Samo sto je spustim, ode na isto mesto i lupa nogama.
POmislila sam da ce neka prirodna katastrofa buduci da zivotinje to prve osete. Ali ova dvojica nisu reagovali.

Zvuci su bili uobicajeni kao i svako vece. Sta joj je bilo neznam ali nije prestala do ujutru dok nisu dobili obrok i zatvorila ih u kavez jer sam tako neispavana morala na posao.

II situacija

Nocas je doslovno terorisala Krcka i mene. Bukvalno napadala!!!
Dakle spavam,onda me probudi njeno besomucno lizanje po nosu, licu, rukama ili tabanima, i onda odjednom krene grizenje, kao da mi hoce otkinut deo koze da jede. I to navalentno, na fino je ne mogu maci.
Najurim je, ona se opet vrati ali na drugi deo tela i tako celu noc.
Vidim kada se mene zadovolji ide na Krcka i ona jadnik bezao od nje celu noc.
Pomislih da je zatvorima ali kada je uhvati to ludilo znam da ni tada nece biti mira od grizenja resetki.

Verujte da sam pomislila da nije dobro sterilisana ili da ima neku hormonsku bolest. :lud: Ozbiljno nije sala. Bas je bila izuzetno navalenta u pokusaju da nas ljubi i grize istovremeno.

U jednom momentu kada sam zaspala,probudilo me njeno grizenje na vratu odmah na rubu kose, ispod vezanog repa. Tu je nasla neku krasticu koju je bezmilosno pokusavala da odgrize. Ne ujeda do krvi, ali iritira.
Oteram, ona posle pola sata opet.

Na kraju sam ustala i izgnjavila je od mazenja, reko mozda je htela to. Kakvi,ona opet po starom.

STA JE SA MOJOM LUDACOM???!! PROSTO JE KAO DA IMAM DJAVOLA ILI GREMLINA NOCU KOJI SE PRETVORI SA GASENJEM SVETLA!!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Bjanka - enigma za mene....

PostPostao/la dHarma » sri ruj 01, 2010 14:09 pm

Dobrodosla u moj svet :D

Mia je ista takva, pati od nepaznje.. posto nocu niko ne obraca paznju na nju jer jelte SPAVAM :rolleyes:
Samo sto ona kad skonta da lizenje i grickanje ne pomaze, stane na sred sobe i pocne da civli.. ejjj cvili kao kucee!!!
Do skoro sam se pitala sta joj je tata.. zec ili kuce..
Spajk isto kao i Krle samo hoce da spava.. pa se ugura u mali kavez gde im inace stoji seno tako da ona ne moze da udje.. zato sam joj ja udarna tacka..
Kopa po cebetu dok mi ne otkrije glavu, noge (posto se ja njoj u inat cela pokrijem :P )
i kad me otkrije krene da ljubi, grize.. i cak i kad to uspem da izignorisem onda mi legne pored glave i ceka da zaspim da bi me STA? BUDILA!!!

Prosto bi ubila za paznju 24/7.. takva je..
Tako da sam pocela da je zatvaram nocu.. natrpam joj sena i ubacim igracke u kavez i mirna je..
Mada to je verovatno zato sto je kavez metar sa 8o cm pa ima mesta da se bacaka po njemu kako joj dune..

Znam da nije uteha ali nema ti spasa dok ne nadjes alternativu..
I da, mazenje do iznemoglosti ne pomaze, dolazice jos vise samo da bi je mazila :zekoo1:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri ruj 01, 2010 14:13 pm

Ma ova nije bas tolika mazulja...nije zbog toga. Krcko i Bibe se vise maze. Ona otrpi malo,zarezi i ode. Neznam sta joj je da me maltretira toliko.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pudding » čet ruj 02, 2010 7:02 am

moje nisu bile mazilice pa su bile lude po noći
pogotovo kiki
odjednom bi ih uhitilo(najčešće u 5 ujutro)i ludnica! grebi,skači,luduj,napadaj sve i svakog oko sebe...ni dan danas nisam shvatila koji je razlog i poanta svega toga :blink:
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » čet ruj 02, 2010 7:37 am

I nocas me je terorisala... Celu noc!! Lize i grize, onda vidim i da mi cupa kosu, bojim se da je ne jede, pa mi frka da zaspim.
Od veceras ce opet ona u gajbu, pa valjda ce se smiriti.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » čet ruj 02, 2010 13:08 pm

ja isto mislim da je zheljna pazhnje :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet ruj 02, 2010 13:38 pm

jolanda je napisao/la:ja isto mislim da je zheljna pazhnje :)

To sam i ja mislila, ali onda mi nije jasno zasto kada ustanem da je mazim, mazi se kratko, onda me gricne i ode. I krcko je nocu zeljan paznje ali dodje, lizne me i namesti se za mazenje tako sto mi okrene dupe.
Ova me bre terorise. Kao neki javo. Cim krenem da je pomazim pobegne, ali se brzo vrati da nastavi svoje. :dragonn-ccc-e:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » čet ruj 02, 2010 13:41 pm

pa mozhda nije samo mazhenje, mozhda bi se igrala ludacha sa tobom :D
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » čet ruj 02, 2010 18:45 pm

Da nije gladna...? Meni je Andja jedno vrime takva bila, doduse kad je usla u pubertet, ali i sad ponekad zna biti takva...ja se dignem dam joj malo hrane, neku njenu poslasticu sta najvise voli i svjeze grane od jabuke...i onda se zabavi s tim pa me pusti...cak sam joj par noci ostavljala tv upaljen ;D kod mene je to palilo... ali kad krene glodjat vrata neprestaje dok ne zavrsi sta je zapocela :rolleyes: vrazica mala ...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet ruj 02, 2010 21:46 pm

NIje nista od ovog sto sete rekli....
Mazenje nije sigurno, jer sam ustajala da je mazim a zavrsavalo se tako sto miruje dva minuta onda me ugrize, frkne i pobegne....
Inace oni imaju svuda po sobi grancice, vise vrsta raznih, pa i metlu koju obozavaju, grickaju oni to sve nocu, ali eto neznam razlog trenutno joj je nateravanje i terorisanje Krcka i mene hit.
Prosto joj zloba viri iz ociju i svakog pokreta. Sto je poludela neznam.
A ono lupanje nogom CELU noc me narocito iznenadilo. Prestalo je cim je svanulo.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pet ruj 03, 2010 8:10 am

Ma i ovoj mojoj je puna soba grancica, ali eto izgleda da je bas htjela NOVU grancicu, ili NOVU vrecu sijena...pa bi se zabavila s tim...a ja budala davala sve novo samo da mi je bilo "ubit oko" par sati :D al mozda tvoja Bjanka nije tako potkupljiva :D nis, izgleda da ces morat izdrzat dok madam ne prodje PMS ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » pet ruj 03, 2010 9:18 am

možda se boji mraka
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » pet ruj 03, 2010 11:41 am

Dobra fora za PMS :D :D Bas se tako i ponasa.
Samo sto je sterilisana, pa se pitam odakle joj PMS!!! :dragonn-ccc-e:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pudding » ned ruj 05, 2010 0:28 am

ja sam isto za svoje cure sumljala u to da sterilizacija nije dobro obavljena...grozan osjećaj urote haha
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fleshettes » sub ruj 25, 2010 12:29 pm

Ok, kad vidim ovo, očito nije samo naš zec shizofreničan. :dragonn-ccc-e:
Ako se tako ponaša samo po noći, možda se stvarno boji mraka. Probaj ostavit upaljena svjetla.
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan