Pomoć! Hitno!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Pomoć! Hitno!

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » ned tra 07, 2013 16:36 pm

maky&zagy je napisao/la:Ali ako kunić ima proljev zašto mu daješ malt pastu? Ona se koristi kod začepa.

Znam da se koristi kod zacepa! Dala sam mu samo malo, u panici i strahu! Nema vise malt paste, dostupno mu je sijeno i voda! Kada se to sve pocelo dogadjati, uplasila sam se i dala mu malo kako bi barem nesto s kalorijama unio u napceno tjelesce! Skuzila sam kasnije da ne bi trebao to uzimati i nije ju vise dobio! Stvarno je dobio malu kolicinu, jednu kapljicu koja izidje iz tubice kada se stisne!Kazem sada ima samo sijeno i vodu, to je ok!?
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la maky&zagy » ned tra 07, 2013 16:42 pm

Sjeno je najbolje , ali ako je duže vrijeme slabo jeo ponudi mu i pelete tj kupovnu hranu za kuniće , koju već koristiš, jer bolje da jede išta nego ništa.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » ned tra 07, 2013 16:48 pm

maky&zagy je napisao/la:Sjeno je najbolje , ali ako je duže vrijeme slabo jeo ponudi mu i pelete tj kupovnu hranu za kuniće , koju već koristiš, jer bolje da jede išta nego ništa.

Jede pelete, njih cu mu takodjer dati! Gricka sijeno, ali malo, mozda mu se peleti vise svide!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » pon tra 08, 2013 16:33 pm

ima još proljev?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon tra 08, 2013 16:54 pm

:D Napokon dobre vijesti, moja beba više nema proljeva, kuglice su tu, još su malene, no tu su.Danas papa kao lud! Ljubi svoju Flo! Najdraži mi je zvuk kada čujem kako izvlači sijeno iz jasli i kopa po njemu! Nadam se da ćemo nastaviti u pozitivnom smjeru i da će moja bebica opet biti kao i prije 2 dana! Hvala svima na savjetim i brizi, javljat ću situaciju! Trenutno smo jako sretni!Svima :zeko3: Hvala! :)
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » pon tra 08, 2013 18:28 pm

MirnaMirnaMirna je napisao/la::D Napokon dobre vijesti, moja beba više nema proljeva, kuglice su tu, još su malene, no tu su.Danas papa kao lud! Ljubi svoju Flo! Najdraži mi je zvuk kada čujem kako izvlači sijeno iz jasli i kopa po njemu! Nadam se da ćemo nastaviti u pozitivnom smjeru i da će moja bebica opet biti kao i prije 2 dana! Hvala svima na savjetim i brizi, javljat ću situaciju! Trenutno smo jako sretni!Svima :zeko3: Hvala! :)

Odlično :D
Sad ga i pusti par dana samo na sijenu i vodi.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon tra 08, 2013 18:34 pm

Tako i je, bila sam mu dala malo peleta, jer je ovih dana slabo jeo, no sada ima samo sijeno i vodu! Malo spava pa jede i tako naizmjence! Koliko dana treba jesti samo sijeno? Izgubio je na težini dok je bio bubani, treba to nadoknaditi i nabaciti koji gram više da ne bude moja mrša-mrša! :zeko2:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » pon tra 08, 2013 20:27 pm

MirnaMirnaMirna je napisao/la:Tako i je, bila sam mu dala malo peleta, jer je ovih dana slabo jeo, no sada ima samo sijeno i vodu! Malo spava pa jede i tako naizmjence! Koliko dana treba jesti samo sijeno? Izgubio je na težini dok je bio bubani, treba to nadoknaditi i nabaciti koji gram više da ne bude moja mrša-mrša! :zeko2:

Znam, to je normalno ali vratit će on to, ne brini :)
Jedno 4-5 dana neka ti bude na sijenu. Znam da mu je teško odoliti kad te gledaju te okice i kad žica al to je za njegovo dobro.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon tra 08, 2013 20:38 pm

Ok, baš im idem dodati sijena pa neka grickaju cijelu noć koliko god žele! Danas se maze kao da se sto godina nisu vidjeli (nisu bili zajedno da bi na njega mogla paziti i imati uvida u njegovo stanje), Flo voli, no na mene se malo ljuti jer sam ga ja vodila vetu i držala dok su ga pikali, a stvarno je dobio puno pikica! Sutra idemo kod veta, vidjet ćemo što će nam reći, no definitivno je bolje, jede pije, kugličari.... I još jedno pitanje koliko će mu sada dana trebati, ako netko zna, otprilike, da se kuglice unormale! Stvarno sam svima zahvalna na pomoći! :zeko3:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon tra 08, 2013 20:45 pm

ja svoje nikad nisam drzala samo na sijenu i vodi
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » uto tra 09, 2013 6:13 am

Super da ti je zeko ozdravio bas mi j drago :micika: :micika: :micika: :micika: poljubi ga a i njegovu curicu milion puta umesto mene :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » uto tra 09, 2013 11:28 am

Nove vijesti, jutros smo bili kod veterinara, dobili smo nove pikice, moramo sutra doći, no beba normalno papa, vratila je dio izgubljene težine! Veselimo se daljnjem oporavku i svima šaljemo :zeko3: ! Hvala što ste bili uz nas u ovim teškim trenucima i nadamo se da se više nikada neće ponoviti te da će moje loptice imati, dug sretan i prije svega zdrav život! :zeko7:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » uto tra 09, 2013 13:28 pm

Super :D i ja se iskreno nadam da neces ubrzo morat postat u zdravstvenim raspravama (u vezi problema s tvojim zekicima) :zeko8:
puse :zeko3:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 11, 2013 20:04 pm

Jedno pitanje za sve koji znaju više od mene o ovome! Znači zeko je imao proljev, to je sada riješeno, jučer smo dobili zadnju piku! On normalno jede, vesel je, no ono što me brine je činjenica da su mu kuglice malo manje malo veće, znači kada je on došao kod mene imao je kuglice manje nego šefica( Flo, zečica), s vremenom su se izjednačile, sada su njegove kuglice manje što je za očekivati s obzirom na problem koji je imao, no kao što sam rekla u jednom trenutku su male pa su onda veće! Koliko treba da se sve to vrati u normalu i trebam li se brinuti zbog ovoga?
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet tra 11, 2013 20:06 pm

vratit ce se u normalu kada se potpuno oporavi..bitno da ih ima i da malac jede sijeno..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan