Obavljanje nužde

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Obavljanje nužde

PostPostao/la Maja10 » ned ruj 08, 2013 15:55 pm

Eh ovako: postala sam vlasnica jednog preslatkog ovolikog kunića prije 4 dana. Star je oko 2 mjeseca. Imam problem sa njegovim obavljanjem nužde, naime od sinoć je počeo ispuštati kuglice na sva moguća mjesta na koja dospije, čak mi se i popiškio na krevet dok sam ga mazila. Takođe izbjegava wc i u kavezu. Da li je to samo dio njegovog privikavanja i šta trebam poduzet po tom pitanju ? Unaprijed hvala :)
Maja10
Kunić
Kunić

Re: Obavljanje nužde

PostPostao/la vini » ned ruj 08, 2013 18:42 pm

To je proces prilagođavanja :). Kunići puštanjem kuglica na svim mogućim mjestima obilježavaju svoj teritorij. Da je nešto njihovo to čine i trljanjem bradice o taj predmet. Oni se dosta brzo nauče na wc, ali treba biti strpljiv. Najbolje je wc staviti na mjesto koje on izabere (gdje se je popiškio). Ako primjetiš da će se negdje popiškiti gdje to ne smije (npr. krevet), poza za piškiti - dignutii repić, najbolje je lagano ga dignuti i staviti u wc. Znaš kako se zeko diže? Ako ne pogledaj na forumu, jednom rukom ispod prsiju, drugom ispod guze i prisloniti ga na sebe. Evo link:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=4

Samo strpljivo i polako :)
vini
Moderator
Moderator

Re: Obavljanje nužde

PostPostao/la Maja10 » ned ruj 08, 2013 21:19 pm

Hvala puno. :D A što se tiče nošenja, mislim da mi dobro ide. Nikada se nije otimao :)
Maja10
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan