Stevo i Milla

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Stevo je umro

PostPostao/la Charlie » uto sij 04, 2011 19:24 pm

nema katalizatora, samo vrijeme.....

baš to što je Altanica quote-ala trebaš reći, iako, iskreno ako je imao P.multocidu u sebi možda uopće nema veze

istina, trebalo je reagirati na iščupani zub :huh: tj. da nije zrdav
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la fleshettes » uto sij 04, 2011 19:31 pm

Puno ih ima tu bakteriju u sebi a ne umru zbog nje, pogotovo ne na ovakav način. Meni je prevelika slučajnost da se problem sa zubom desio baš kad je i septikemija kulminirala i ne mogu prihvatiti ideju da to čupanje zuba nema baš nikakve veze sa smrću par sati kasnije. Također, trzanje glavice nema nikakve veze sa septikemijom. Način na koji se trzao je izgledao baš kao da reagira na zub. Krv iz nosića par sekundi prije smrti također upućuje da je taj zub imao veze s tim.

Vjerujte mi, bilo bi mi puno lakše da je stvarno ta bolest u pitanju bila i kad bi znala da nisam mogla baš ništa napraviti. Ali po svemu, nažalost, čini mi se da nije.

A napisat ću opet tu što sam ini u PM, čisto da odgovorim na sve vezano s pričanjem s veterinarom:

Iskreno, meni je trenutno puno preteško izravno komunicirati s njim i objašnjavati mu cijelu priču u detalje. Ako bih se i odlučila na to, vjerojatno bi nakon 2min preraslo u agresiju i plač, što je također nepoželjno, tako da će eventualno moj dečko nazvati ili izravno u Bubi s njim popričati.
Ne vjerujem da bi itko od njih bio ravnodušan na to što se desilo i znam da svi radimo greške, ali činjenica je da je (Tomislav, Saša, više ne znam kako se zove taj "naš") bio nemaran u našem slučaju. Ono što zapravo ne želim čuti je da postoji mogućnost da bi Stevo još bio živ da je vet bio pažljiviji. Ili ja.
Ali nešto ću morat čuti, jer neki razlog moram znati. Na kraju krajeva, i dalje ćemo odlaziti u Bubu s Millom, tako da ćemo eventually to reći tamo. Naravno javiti ću tu što mi je rečeno...

U svakom slučaju, hvala. Meni je Stevo bio kao dijete i tu zaista ne pretjerujem. Tuga je beskrajna, a i dalje sam u šoku, očekujem ga iza svakog ugla i zapravo ne mogu prihvatiti da ga stvarno nema. Ne znam koliko će trajati i kad će proći, ali eto, nadam se da će ubrzo jer ovako ne mogu funkcionirati, a zbog sebe i svih oko sebe, moram.

Eto, hvala još jednom.
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto sij 04, 2011 22:28 pm

fleshettes, jako mi je žao zbog ovog što se dogodilo, a pogotovo kako je do svega došlo :sad: :sad: :sad:

Vjerujem da većina nas ovdje doživljava kuniće kao svoju djecu, pa mislim da dobro razumijemo kako se osjećaš. Pitanje zašto se to sve dogodilo vjerojatno neće nikada biti potpuno razjašnjeno, a u ovakvom emocionalnom stresu zasigurno je teško tražiti odgovor. No, kada danas-sutra osjetiš da možeš smireno o tome porazgovarati s veterinarom - molim te učini to - radi sebe - radi Steve - radi svih ostalih kunića koji će se možda naći u istoj situaciji. Veterinari najbolje uče iz povratnih informacija koje im vlasnici ljubimaca iznesu. Samo tako mogu znati kakve su reakcije na neku terapiju, liječenje i ostalo, te postupke promijeniti ako nisu dobri. Medicina nije matematika i ovdje na rezultat utječe puno više faktora. Vjerujem da je veterinar napravio ono što je u tom trenutku smatrao potrebnim i ispravnim. Svi mi koji radimo pokušavamo uvijek raditi ispravno, no samo onaj tko radi može ponekad i pogriješiti. Nažalost neke greške se uvide tek naknadno, a možda nikada niti ne bi bile greške, da nije bilo nekog dodatnog faktora X. Iznesi veterinaru slijed događaja i pitaj što se je moglo drugačije napraviti da je već onda sve ovo mogao znati. Ovdje imaš jedan tekst o toj tužnoj temi:
viewtopic.php?f=14&t=4463

Ako mu je nosić bio krvav kad je ugino, onda je vjerojatno došlo do gušenja. No, ostaje pitanje od kuda je ta krv došla u nos?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » uto sij 04, 2011 22:46 pm

Jel zub baš iščupan ili je samo jako odrezan? Grgi su isto znali prokrvariti, to je ajmo reći normalno da se dogodi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la fleshettes » uto sij 04, 2011 22:58 pm

Nije iščupan korijen. Pukao je točno na mjestu gdje izlazi iz mesa i krvarilo je, ali je prestalo kad smo došli doma.
Netko mi je rekao da se krvarenje iz nosa zna desiti kad je neki problem sa zubom.. (?)
Bacio se na bok kad je umro. Nije li to znak srčanog/moždanog udara?

Jedna od tužnijih stvari mi je to što je umro tek kad je dečko došao doma (pari sati nakon što sam ja otišla). Pomazili su se (a inače je u zadnje vrijeme Stevo brijao da bježi od dečka), Stevo je polako otišao u kavez i bacio se na bok - umro. Sve u par minuta. Kao da je čekao da netko dođe, da ga pozdravi.

Pokopali smo ga. Ne mogu percipirati da je moj Stevo pod zemljom. Nisam ga željela vidjeti mrtvog ni držati u rukama tu kutijicu, možda zato. Hvala na utjehama i na linku, ali već sam ga pročitala ranije. A s veterinarom ćemo popričati jednom sigurno. Sad mi valjda preostaje samo čekati da se praznina popuni i taj jeb*ni kamen s pluća makne. Možda i bolje da ne istražujem od čega je umro.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » uto sij 04, 2011 23:08 pm

Aha, onda zub nije iščupan, zato mi je bilo čudo da je uspio tako lako zdravi zub iščupati
ja sam napisala da krv zna ići iz nosa kad se zub izvadi, ali u ovo slučaju to nema veze

a smrt je na kraju uvijek prestanak rada srca ili pluća
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ivana jožić » uto sij 04, 2011 23:15 pm

žao mi je zbog gubitka ljepotana, znam kako ti je s vremenom nekako taj kamen sa srca nestane ali ipak neka situacije te podsjeti na sve lijepo i suza sama krene. ja i danas nakon nekoliko mjeseci od gubitka mojih cura plačem ko luda, maleni nek pozdravi sve naše maze. i ljepotici maloj šaljemo kiss
ivana jožić
Zečić
Zečić

PostPostao/la fleshettes » uto sij 04, 2011 23:27 pm

Evo hvala svima još jednom. Već sam to 15 puta rekla ali...
Kad prođe malo vremena možda na miru istražim što se moglo desiti. Možda mi veterinar pojasni bar malo. Za sad mi je najpametnije prestati kopati po tom jer doslovno neću nikad prestat plakat. A kad pričam toliko o njemu imam osjećaj da je živ što isto nije baš pozitivno.

Neću baš otvarati forum par dana, dok ne dođem k sebi. Stevicu mi nikad nitko neće moći zamijeniti i to znam već sada. Otišao je toliko naglo da sam i dalje strašno šokirana, ali kao što su mi rekli, to je bila njegova zadnja nepodopština.

Hvala hvala hvala svima što slušate moje baljezgarije, puse svima od Mille, mene i Ilije i čuvajte ta uhata stvorenja.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la nikola » uto sij 04, 2011 23:40 pm

fleshettes, u Bubi sam, odnosno moja Alfi, samo pacijent i nikog od tamošnjih veterinara ne poznam 'osobno'. Puno puta (dvoznamenkasti broj bliži troznamenkastom) smo bili tamo u dvije i po godine zbog svega, od rezanja noktića do pitanja života ili smrti. Najviše smo bili kod Saše i Tomislava a kod Brune samo na operaciji. Nikoga od njih trojice nebih mogao okarakterizirati kao nestručnog ili nezainteresiranog, upravo suprotno. Nažalost svima njima se može dogoditi greška a kod tog posla greške su nepopravljive. Znam da ti ovo što pišem neće puno pomoći ali možda ti bude lakše ako se na kraju ispostavi da je smrt Steve bila nešto što nije uzrokovano ovim zahvatom na zubu niti se mogla predvidjeti. Zaključke o Stevinoj nagloj bolesti neka donose drugi jer tu nisam 'kompetentan'. Drži se!
nikola
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sri sij 05, 2011 12:57 pm

Malokluzija kao uzrok smrti? Meni se čini da je njemu korijen zuba urasao prema nazalnom dijelu. Na to upućuje trzanje glavom, kao i krvarenje iz nosa.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fleshettes » sri sij 05, 2011 13:50 pm

To znači da smo mi napravili grešku što nismo na vrijeme reagirali na te zube i vodili ga na pregled, umjesto samo na skraćivanje?

Toliko o tome da neću dolaziti par dana..
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri sij 05, 2011 19:17 pm

nego... nisam nigdje pronašao - o kojem se zubu ustvari radilo, gornjem ili donjem, sjekutiću ili kutnjaku?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mary » sri sij 05, 2011 20:30 pm

Ne znam ... Ja po treci put citam ovu temu i dize mi se kosa na glavi . Iz nepoznatog razloga se osecam kao da se sve ovo desava meni , ne umem da objasnim taj osecaj .. Mnogo mi je zao Steve i trenutno jedva kucam ovu poruku . Prosto ne mogu da verujem sta se dogodilo . Mnogo mi je zao i mnogo bih volela da je sve ok . Stevo i Mila su najdivniji par na svetu bili , pratila sam njigovu temu i ocekivala nove slike .... i sad ovo ... :omg: :sad:
Ne znam ... Strasno ! Uzasno !
Stevo divni je sada bolje , to je vazno . Ne boli ga nista . A Mila ce nadam se biti ok bez njega ...
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la deimos » čet sij 06, 2011 12:55 pm

Ah, očito uspješno prenosim sam svoj jad na vas. Žao mi je.
Radilo se o gornjem lijevom sjekutiću.

fleshettes
deimos
Kunić
Kunić

PostPostao/la fleshettes » sub ožu 05, 2011 3:15 am

Trudim se ja ne mozgat više previše i sve to, ali u 3 ujutro obično počnu navirat pi*darije u glavu.
Slučajno sam nabasala na forumu na topic u kojem se priča o granulomu sjekutića koji je imala Stevina mama. I bez toga sam već doduše mislila da su mu zubići prerastali dijelom zbog genetike..

ALI

Kad bi mi samo netko mogao reć, je li moguće da Stevi nisu samo prerastali zubići, nego se pomalo razvijala upala u ustima a da mi to nismo primijetili? Zbog toga je zubić bio klimav i vet ga je uspio slučajno iščupat. I zbog toga je klimao glavom unazad - boljelo ga je to. Teško da bi ga toliko bolio samo prerasli zub.
Kako su problemi sa zubima skoro uvijek povezani s mozgom - to čupanje je samo pojačalo upalu i dovelo do moždanog udara?

Evo samo neka mi netko potvrdi da je ovo moguće, tako da se i ostatak života na miru mogu grist što nisam inzistirala na pregledu još i puno prije tog dana kada se sve desilo.

Ili nek me netko pljusne jer sam već stvarno dosadna.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan