moja dva dečkiča

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

moja dva dečkiča

PostPostao/la sljokica_ri » ned ruj 06, 2009 13:04 pm

pa evo osim moje spomenute Peggy vlasnica sam još 2 preslatka kanarinca...
Prvi se zove Pero i ima oko 4 god.. jako je živahan i voli se kupati.. i papati radić...

slika

Pekar je drugi kanarinac.. njega smo našli na ulici... bio je gladan i žedan i bez snage da leti pa smo ga uzeli i odlučili zadržati. zanimljivo je da živi več kod nas 10 god.. sad nezz.koliko je najduži kanarinac živio ali meni se čini da je 10 god. puno.. iako više ne može skakutati po gajbici kao nekad svejedno se katkad oglasi sa svojim malim slabim glasićem dajući nam do znanja da je još u dobrom stanju...

slika

:) :)
I'm your good luck fairy. Make a wish and I will make it come true if you give me a cookie and a hug.)
sljokica_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la pudding » ned ruj 06, 2009 13:31 pm

oprosti ali moram dat primjerdbe na uvjete u kojima su pticice..
voda im nije cista,a gajba je preeeemala i jos ima samo 2 preckice za skakati..kad ih se vec ne pusta treba im prostr da se mogu dovoljno razgibat
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sljokica_ri » ned ruj 06, 2009 14:00 pm

ma puštam ih ja malo i po stanu... ali ovaj dole je star više se ni ne miče po gajbi a svaka 2 dana im operem gajbu i sve druge komponente....
I'm your good luck fairy. Make a wish and I will make it come true if you give me a cookie and a hug.)
sljokica_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri ruj 09, 2009 7:50 am

Šljokice, pod hitno uzmi pojilicu iz prve gajbe i oribaj je! Ta nije oprana ne dva dana, nego najmanje dva mjeseca. Katastrofa.

U stvari, najbolje bi bilo da je baciš i kupiš im nove. A gajba u kojoj ih držiš je klasična uzgojna krletka. Ne bi škodilo da ima je barem malo veća.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anek » sri ruj 09, 2009 8:03 am

mogla bi stvarno bacii te pojilice i kupiti nove..jedna pojilica kosta oko 15kn sto nije puno..a na njuskalu i plavom oglasniku se da naci duplo vecih i prostranih gajbi za male novce. Izgledaju uzasno u ovom
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la frka » sri ruj 09, 2009 9:21 am

znate šta? meni je nekako općenito tužno vidjeti ptičice u zatočeništvu, bilo kakvom. čini mi se da je ipak velika razlika između uzgajanja kojekakvih teritorijalnih životinjica koje se i u prirodi drže relativno malog prostora i ptičica koje u prirodi prelete beskrajna prostranstva...
a ne znam... navodno da papigice ne bi niti preživjele da ih se pusti u prirodu...
molim da se nitko ne osjeti prozvanim - mene jednostavno uhvati neka tuga kad vidim ta malecka krila koja nikad ne polete nebu pod oblake... :sad:
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la pudding » sri ruj 09, 2009 9:26 am

mi imamo dvije koje nisu u nasem stanu (jer je pre mal..blah...)i stalno su pustene heh:)
da,rijetko koje bi prezivile...jer su rodene u uzgajalistu...a tako je kako je...stas...
a jedan susjed koji lova male vrapcice i onda neke drzi u premalim gajbicama,neke cak u onim malim transporticima za papige...bolesno
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan