Šišanje zekaća

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Šišanje zekaća

PostPostao/la Anby » pon lip 09, 2014 14:31 pm

pozzz ekipa,

evo mene samo kad nesto trebam :P dakle, neki od vas znaju Andju i Tobija, i Andja je trenutno problem... ili sam ja njoj problem... kad je se dohvatim - ne pustam :D

zanima me, je li netko od vas šišao podbradak zecu? na sto je to ličilo i ispalo na kraju? :D velikom zecu od 5,5 kg...

dva tri puta sam krenula Andji osisat podbradak, jer joj je velik (da, malo smo ugojeni :P ) pa ne moze dobaviti guzu, a to onda znaci da se zmrlja sva i da joj onda moramo cesce guzu prati, ali zec od 5,5 kg se toliko trza kad joj se primaknem sa škarama pa me sve strah da joj brkove ne ocaparim ili je porezem ili... i onda svaki put odustanem.

a takodjer, ako je netko vec sisao zeca, dobrodosli su i savjeti/potezi škarama kako da ne lici na ostrizanu ovcu nakon toga :)

...ili mi jedino preostaje da zovem one frizere za pse za jedan beauty tretman :D
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: Šišanje zekaća

PostPostao/la Bubica » uto lip 10, 2014 11:56 am

Ako ne moze do guze, to nema veze s dlakom, nego s debljinom. Nikakvo sisanje tu nece pomoci!
A za odlazak psecem frizeru - apsolutno NE! To bi bio takav stres (put do tamo, mirisi, mozda i psi koji ce biti tamo), moglo bi i lose zavrsiti.
Fino na dijetu - smanjit hranu, pojacat sijeno, a do tad prat guzu ako zatreba!
Kupi u DMu one bebi-skare (s tupim vrhovima), pa radije osisaj dlaku oko guze. A ako i bude imao rupe, big deal, pa nije da ga furas na izlozbe!
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pet lip 13, 2014 14:57 pm

ma ima veze i sa dlakom i sa debljinom :) i kad nije bila elegantno popunjena imala je podbradak :) oduvijek joj se ljepila kakica (vitaminka) oko guze, (vjerojatno krivo hranjenje odkad je bila mala...duga prica :wink: ) ali je ona to prije mogla ocistiti sama... koliko se ljenguzi dalo... ostalo sam ja... :D i pokusavam je na dijetu, ali od povrca joj se jos smeksa kakica, osim mrkve a ona i nije bas za dijetu... isprobano vec sto kombinacija...

kad joj ja "maknem" krzno i podbradak, dama se sama dobavi i ocisti... ali joj je krzno ful gusto, pa sam mislila da joj ga skratim ali ne znam na sta ce liciti poslije :)

mislila sam da ima neko tko je sam sisao zecove pa da podijeli par savjeta... :)

p.s. veliki zeci su totalna suprotnost ovim malima, u svemu... Toby ima 2 kg i takvih bih mogla imati 10 u kuci, ... ali ovi kao Andja? E bome, to ti je ka da imas manje tele u kuci ili zajebanog tinejdzera :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » pet lip 13, 2014 17:55 pm

Bolje ti njoj osisaj skroz na kratko dlaku oko guze i s donje strane repa, pa se nece imati za sto lijepiti.
Govorim ti iz iskustva, i moja Buba je bila gospodja s podbratkom i skembom koja joj bas nije dala do dupeta.
Samo si uzmi bebi skare! :wink:
A dijeta ne podrazumijeva povrce, nego sijeno, sijeno i sijeno!
Kad ne bude imala nista drugo ponudjeno, pocet ce i sijeno jesti, koliko god joj inace nije drago. Ne brini, nece umrijeti od gladi!
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan