još jedno pitanje vezano uz začep/veterinar

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: još jedno pitanje vezano uz začep/veterinar

PostPostao/la wildflower » sri ruj 18, 2013 14:10 pm

Za sab simolex ti piše stranicu naprijed. Napisala sam odmah u prvom postu. To kupuješ u humanoj ljekarni, to su kapi za bebe protiv nadimanja i mogu ih koristiti i zecovi
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » čet ruj 19, 2013 7:50 am

Da taj dio sam shvatila, rekla sam da ne znam jer ne bi htjela nista na svoju ruku davat a i ne znam sto su oni sve pokrili s tim injekcijama, oni su za to sigurno strucniji od mene. Jucer sam pitala veterinarku i ona je rekla da joj to ne treba davati. I opet smo dobili 3 injekcije, receno nam je da je trbuscic vec puno puno bolje i da nek dam malo peleta. Dobila je doslovno par komadica i proždljivo ih smazala. Jutros kakice, tvrde ali malo manje nego inace, na hrpici njih desetak.
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » čet ruj 19, 2013 7:54 am

Bravo za zekonju!! :D Bitno da je sve ok.
Uvijek pitaj što su joj to dali u inekcijama, čisto da znaš radi sebe.

A što se tiče sab simplexsa ovdje na forumu ga velika većina koristi i do sada se pokazao i više nego učinkovit, tako da nema bojazni, no naravno svaki vlasnik odlučuje šta je najbolje za njegovu bebu :wink:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » čet ruj 19, 2013 8:06 am

Napisali su oni meni na papiru/racunu, sve ljekove koliko ml i sto su dali, sam meni to idalje nis ne znaci. Ne kazem da sab simplex nije dobar ili ista takvo, nego da ja niti imam dovoljno iskustva niti znanja da znam o tome sama odlucit, a u tom slucaju vjerujem veterinaru. A po svemu sudeci za sad su se prema meni i zekici ponasali iznimno strucno, pazljivo i s puno razumjevanja.
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet ruj 19, 2013 11:56 am

Ja bih dala sab simplex..mislim da o zacepu sada vec znam i vise od veterinara..a ti kako hoces..samo nema onda kuku lele poslje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Moonblind » pet ruj 20, 2013 17:55 pm

znam da nema kuku lele poslije... svijesna sam da svaka moja odluka sa sobom donosi posljedice.

a sad opci izvjestaj: Puf kaki kuglice, svakakve... dosta malenih tvrdih u brdascima, pa mekih koje izgledaju kao vitaminke al ih je vise sljepljenih i neke vece meke... svega zajedno ima dosta. u bubi kazu da je trbuscic sad vec puno bolje i da je dobre velicine i da je fini mekani. danas su nam cak preporucili neku veterinarsku hranu za probleme s probavom (Cunipic, vet line, intestinal) pa sad i to papa. animiram je da se krece sto vise i nastavljam s davanjem ananasa. sutra opet na kontrolu u bubu, i ako sam dobro shvatila to bi trebalo biti zadnje. danas su nam i zubice pogledali i rekli da jedan straznji zub ima neki mali spic prema obrazu, al je mali i da zasad ne bi trebao raditi probleme, al da bi ga bilo dobro izbrusit kad se u potpunosti oporavimo od ovog zacepa. eto toliko zasad
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » pet ruj 20, 2013 18:37 pm

Ako ima mali špic to se da riješit sa sijenom. Samo što više sijena i grančica svakakvih neka gricka.

Super za kuglice, drago mi je da je sve super, samo bi na tvom mjestu prestala davat ananas. Stavljaj joj prodigest u vodu i super ;)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned ruj 22, 2013 20:00 pm

wildflower je napisao/la:Ako ima mali špic to se da riješit sa sijenom. Samo što više sijena i grančica svakakvih neka gricka.

Super za kuglice, drago mi je da je sve super, samo bi na tvom mjestu prestala davat ananas. Stavljaj joj prodigest u vodu i super ;)

Zasto prestat davat ananas? Nece miu nista biti od ananasa, a moze pomoci
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned ruj 22, 2013 20:04 pm

inace ako ce zeko opet nekad imati zacep onda obavezno prvo daj sab simplex..jer u vecini slucajeva veterinar uopce nije potreban..samo sab simplex u ananas i masaza..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Moonblind » ned ruj 22, 2013 20:24 pm

Ma ovo nam je prvi zacep, i kad sam je vidjela kako je cijela scucurena, ne mrda i uopce se ne ponasa kao moj vragolanka vise nisam ni sama bila sigurna sto je a sto nije. I sad mi se jos uvijek cudno ponasa... al papa, kaki i piski. danas se cak sama prosetala po stanu i razbacivala igracku. pa vjerujem da ce se i vec ostalo vratit u normalu.
Moonblind
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan