Strano tijelu u nosu

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Strano tijelu u nosu

PostPostao/la Vankyzg » sri kol 21, 2013 12:48 pm

Bok svima,

Imam zecicu staru 5 godina i prije par dana je pocela cudno disati. Najbolji opis toga bi bio ko da stuca, tijelo joj se trza i kada smo poslusali kod nosica se culo neko skripanje. Odmah smo je odveli u BUBU ali tamo kod veterinara nije pokazivala nikakve znakove i rekli su nam da ju samo jos promatramo. Doveli smo je doma i kroz nekih 15 - 20 min opet je pocela. Opet smo nazvali veterinara i opet otisli u BUBU. Posto je to bila subota popodne i veterinarka je samo radi nas dosla, pusliti smo nasu zekicu da se malo smiri te je i pred njom sada pokazala simptome tezeg disanja. Zecica je dobila Dexametason 100 ml injekciju i dr.vet. Sanja Hrenar nas je zamolila da opet dodjemo u Nedjelju ujutro da vidimo dalje ako ima ikakvih promjena. U nedjelju ujutro opet je sve bilo isto te nam je dala kapi za nosic da joj probamo na taj nacin pomoci. U ponedjeljak smo jos jednom dosli u BUBU posto nije bilo nikakvih promjena, te nam je doktorica predlozila da odemo na Veterinarski fakultet i vidimo ako nam mogu obaviti endoskopiju, iako nije sigurna ako imaju tako mali aparatic. Na Veterinarskom fakultetu nas je pregledala Dr.Jurkić te rekla da tako mali endoskop ima najblize u Becu.
Zecicu su poslali na rengen da vide ako je sto u nosu te na kirurgiju po drugo misljene i nazalost nista nisu nasli. Dobili smo tekucinu za ispiranje nosica te to i dalje radimo. Idemo opet par za par dana na kontrolu ali zasada je stanje nepromijenjeno. Doktori pretpostavljaju da se neka mala travka zaglavila. Inace zecica trci okolo, jede, ima normalnu stolicu, mazi se i nije letargicna...samo sto evo sad vec 5 dana tako dise i tesko nam ju je tako gledati.

Zanima me ako je netko imao slican problem sa stranim tijelom u nosu kod zeceka i kako ste ga rijesili? Ili ako netko zna da veterinar ima takav mali endoskop negdje u blizini zagreba da mi jave.

Zahvaljujem u svakom slucaju.

Moram jos samo nadodat da sam u potpunosti zadovoljna sa svim navedenim veterenirarima da ne ispadne da se zalim, samo trazim dodatne savjete.
Vankyzg
Kunić
Kunić

Re: Strano tijelu u nosu

PostPostao/la altan » sri kol 21, 2013 15:57 pm

Sumnjam da joj je nešto u nosu..uvijek možeš probati kupiti onu spravicu za djecje šmrklje..ima u ljekarnama..kao pumpica koja izvuce smrklje..inače doktorica Sanja nema pojma..daj mi pliz još malo opiši to disanje..jel nos rastvoren?..jer brzo dise? jel se trese u ritmu disanja?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vankyzg » sri kol 21, 2013 18:11 pm

Nije da se trese vise ko da trza, al se cuje da joj skripi iz nosa. Sad dal je to kod udisanja ili izdisanja neznam ili je oboje. Nije samo doktorica Sanja upitanju, nego ju je vise njih sad vec pogledalo i isto su rekli. Nos joj nije rastvoren i ne dise na usta, nema iscjedka nista joj ne curi iz nosa. Necini mi se da ista brze dise nego obicno. Stavili su joj cak i bili stakalce pod nos i manje se bilo zamutilo ispred ljeve nosnice sto smo i mi bili zakljucili doma kad smo ju promatrali.

Budem pogledala u ljekarni za pumpicu.

A sto ti mislis da bi moglo biti?
Vankyzg
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet kol 22, 2013 10:11 am

A možda je malo prehlađena..ne djeluje mi kao išta strašno ovako iz opisa..ja bih ju pustila na miru ako se normalno ponaša..
Jesu ju slikali cijelu ili samo glavu? jel se vide pluća na snimci? što su rekli za pluća?
Moja Moca ima kroničnih problema s disanjem, ali normalno živi s time..zakašlje se ako luduje i malo teže podnosi visoke temperature, ali inače ju to ne sprječava u ničemu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vankyzg » čet kol 22, 2013 10:42 am

Cijelu su je slikali i nista se ne vidi na plucima. Nebi rekla da je prehladjena nije bas slicno tome sto si ti opisala. Ona se isto ponasa trcala ili ne trcala. Od jucer navece se manje trza kad dise al joj jos uvijek skripi iz nosica. Kad kazem skripi to zvuci ko one loptice za pse koje kad stisnes zaskripe, samo naravno puno tise. A najglasnije se cuje kad se potpuno smirili ili legne. Isto tako drugacije zvukove proizvodi ovisno o poziciji glavice.

http://imageshack.us/photo/my-images/541/g87i.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/407/fnk6.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/809/rmh.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/690/hd7o.png/

Evo tu su slikice jedino sto su na njima vidjeli je da bi joj zubice trebalo izbrusiti/skratiti neznam kak se to tocno zove jer to do sada jos nismo radili, ali za sada to jos necemo raditi dok se ovo stanje ne popravi.
Vankyzg
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet kol 22, 2013 10:47 am

Ma onda je ok..zna mi Nairo tako "škripat" dok spava..malo se valjda prehlade pa škripe..ni njemu ne curi iz nosa i najnormalnije diše i sve..ja ju ne bih gnjavila ničime zbog toga..samo ju prati pa ako se što promjeni da možeš odmah reagirat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan