Bok svima,
Imam zecicu staru 5 godina i prije par dana je pocela cudno disati. Najbolji opis toga bi bio ko da stuca, tijelo joj se trza i kada smo poslusali kod nosica se culo neko skripanje. Odmah smo je odveli u BUBU ali tamo kod veterinara nije pokazivala nikakve znakove i rekli su nam da ju samo jos promatramo. Doveli smo je doma i kroz nekih 15 - 20 min opet je pocela. Opet smo nazvali veterinara i opet otisli u BUBU. Posto je to bila subota popodne i veterinarka je samo radi nas dosla, pusliti smo nasu zekicu da se malo smiri te je i pred njom sada pokazala simptome tezeg disanja. Zecica je dobila Dexametason 100 ml injekciju i dr.vet. Sanja Hrenar nas je zamolila da opet dodjemo u Nedjelju ujutro da vidimo dalje ako ima ikakvih promjena. U nedjelju ujutro opet je sve bilo isto te nam je dala kapi za nosic da joj probamo na taj nacin pomoci. U ponedjeljak smo jos jednom dosli u BUBU posto nije bilo nikakvih promjena, te nam je doktorica predlozila da odemo na Veterinarski fakultet i vidimo ako nam mogu obaviti endoskopiju, iako nije sigurna ako imaju tako mali aparatic. Na Veterinarskom fakultetu nas je pregledala Dr.Jurkić te rekla da tako mali endoskop ima najblize u Becu.
Zecicu su poslali na rengen da vide ako je sto u nosu te na kirurgiju po drugo misljene i nazalost nista nisu nasli. Dobili smo tekucinu za ispiranje nosica te to i dalje radimo. Idemo opet par za par dana na kontrolu ali zasada je stanje nepromijenjeno. Doktori pretpostavljaju da se neka mala travka zaglavila. Inace zecica trci okolo, jede, ima normalnu stolicu, mazi se i nije letargicna...samo sto evo sad vec 5 dana tako dise i tesko nam ju je tako gledati.
Zanima me ako je netko imao slican problem sa stranim tijelom u nosu kod zeceka i kako ste ga rijesili? Ili ako netko zna da veterinar ima takav mali endoskop negdje u blizini zagreba da mi jave.
Zahvaljujem u svakom slucaju.
Moram jos samo nadodat da sam u potpunosti zadovoljna sa svim navedenim veterenirarima da ne ispadne da se zalim, samo trazim dodatne savjete.