Moderator/ica: vini

tinka je napisao/la:da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...

tinka je napisao/la:da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...
Lilo je napisao/la:tinka je napisao/la:da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...
Mislim da za to ipak nema potrebe....jednom tjedno napravite izmjenu trećine vode u akvariju i dodate tu odstajalu,oćistite filter koji perete u toj vodi koju ste izvadili iz akv.....nikako u vrućoj....a onda jednom mjesečno generalka....na isti način..

očito je da ste se dobro snašli ćim su vam ribice žive i da je sa održavanjem prilično sve ok! uvijek može bolje al treba još malo iskustva....kad pustiš ribane u jezerce ljepo javiš pa ti složimo jedan mali tank bez nekakvih teških filozofija i puno para....tinka je napisao/la:Lilo, tako danijel sad i radi, jednom tjedno odlije dio vode i dolije ostalo, a jednom mjesečno temeljito sve čisti...![]()
žalimir, hvala na linku, pogledat ćemo ga detaljno doma...

Lilo je napisao/la:očito je da ste se dobro snašli ćim su vam ribice žive i da je sa održavanjem prilično sve ok! uvijek može bolje al treba još malo iskustva....kad pustiš ribane u jezerce ljepo javiš pa ti složimo jedan mali tank bez nekakvih teških filozofija i puno para....tinka je napisao/la:Lilo, tako danijel sad i radi, jednom tjedno odlije dio vode i dolije ostalo, a jednom mjesečno temeljito sve čisti...![]()
žalimir, hvala na linku, pogledat ćemo ga detaljno doma...

onda računam s vašom pomoći za nekih tri mjeseca... 

tinka je napisao/la:ma znam, ali one su već skoro dva mjeseca tak kod mene, jadne...sad sam se zbedirala samo... ali dobro, budemo mi to sve pomalo sredili...
... kugla je bila relativno velika (20 litara) ali naravno da ribica unutra nije rasla kako treba...

ma nisi me ti zbedirala, nego tu sve skupa što sam sad shvatila da one i nisu tak sretne kao što sam si ja mislila... a valjda će izdržati još tih tri mjeseca, a onda se bacam na kupnju novih ribica, na uređivanje akvarija itd...
a živorotke da ne pričam... imam još dodatna dva akvarija di su samo mladi... nabavili smo neku super travicu di je mladima bilo super za sakrit se pa nisu bili pojedeni tako da ih je 30-ak preživjelo! tako da sad imamo jedan akvarij od 50 litara samo sa crnim mollyjima, jedan akvarij od 70 l samo sa švertovima i jedan od 200 l sa raznim ribicama koje su ugl tetre i razni čistači... riba ko u priči! 

kad dođe vrijeme za to, još ću ja vas zagnjaviti sa tim... 

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.