miljenko, grga, joža i ruda

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Re: miljenko, grga, joža i ruda

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:06 pm

da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 14:09 pm

tinka je napisao/la:da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...

Nadam se da sam ti pomogao u nekim stvarima i kao sto sam rekao ako bude trebala bila kakva pomoc tu sam!!
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:12 pm

ma hvala svima koji su mi dali savjete, nisam ni znala koliko smo pogrešaka napravili već do sad... jedino što sam znala je da je akvarij premali za tri zlatne ribice... i zahvalna megy što će ova tri krasna dečka primiti kod sebe... ;D

kad dođe vrijeme da dečki odu, a da malo to sve sredimo prije novih ribica, onda ću vjerojatno trebati još pokoji savjet...

;D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » uto sij 26, 2010 14:20 pm

tinka je napisao/la:da, na to sam mislila... ok, onda ću mu reći da odsad čisti jednom tjedno...

Mislim da za to ipak nema potrebe....jednom tjedno napravite izmjenu trećine vode u akvariju i dodate tu odstajalu,oćistite filter koji perete u toj vodi koju ste izvadili iz akv.....nikako u vrućoj....a onda jednom mjesečno generalka....na isti način..
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 14:22 pm

Lilo je napisao/la:

Mislim da za to ipak nema potrebe....jednom tjedno napravite izmjenu trećine vode u akvariju i dodate tu odstajalu,oćistite filter koji perete u toj vodi koju ste izvadili iz akv.....nikako u vrućoj....a onda jednom mjesečno generalka....na isti način..

Preporucujem ti da posijetis ovu stranicu i da se malo informiras o ribicama i svemu sto se tice akvaristike http://www.akvarijske-ribe.com
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:25 pm

Lilo, tako danijel sad i radi, jednom tjedno odlije dio vode i dolije ostalo, a jednom mjesečno temeljito sve čisti... ;D

žalimir, hvala na linku, pogledat ćemo ga detaljno doma... ;D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » uto sij 26, 2010 14:30 pm

tinka je napisao/la:Lilo, tako danijel sad i radi, jednom tjedno odlije dio vode i dolije ostalo, a jednom mjesečno temeljito sve čisti... ;D

očito je da ste se dobro snašli ćim su vam ribice žive i da je sa održavanjem prilično sve ok! uvijek može bolje al treba još malo iskustva....kad pustiš ribane u jezerce ljepo javiš pa ti složimo jedan mali tank bez nekakvih teških filozofija i puno para.... ;D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 14:30 pm

Lilo je napisao/la:
tinka je napisao/la:Lilo, tako danijel sad i radi, jednom tjedno odlije dio vode i dolije ostalo, a jednom mjesečno temeljito sve čisti... ;D

očito je da ste se dobro snašli ćim su vam ribice žive i da je sa održavanjem prilično sve ok! uvijek može bolje al treba još malo iskustva....kad pustiš ribane u jezerce ljepo javiš pa ti složimo jedan mali tank bez nekakvih teških filozofija i puno para.... ;D

Slazem se
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:36 pm

joj hvala vam ljudi, sad mi je lakše... ;D onda računam s vašom pomoći za nekih tri mjeseca... :zeko8:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » uto sij 26, 2010 14:51 pm

tinka je napisao/la:ma znam, ali one su već skoro dva mjeseca tak kod mene, jadne... :sad: sad sam se zbedirala samo... ali dobro, budemo mi to sve pomalo sredili...

a čuj, nije da će pougibati preko noći... jako me sram priznati, ali moja crvenkapica je živjela u kugli godinama :sad: ... kugla je bila relativno velika (20 litara) ali naravno da ribica unutra nije rasla kako treba...
tako da, dok su malecke, ne bi im trebalo ništa biti (uz naravno redovne izmjene vode jer zlatice jako prljaju a vole jako čistu vodu)... a kad malo porastu, lijepo s njima u jezerce i svi sretni :)
bravo na savjesnosti i oprosti ako sam te ubedirala :blush:

i da, akvarijske-ribe su dobar sajt, ali mislim da bi ti većina akvarista ipak preporučila http://www.akvarij.net - najposjećeniji je i okuplja najviše članova pa je samim time i najbogatiji sadržajem... :wink:
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:53 pm

frkice, draga, hvala i tebi.. :zeko8: ma nisi me ti zbedirala, nego tu sve skupa što sam sad shvatila da one i nisu tak sretne kao što sam si ja mislila... a valjda će izdržati još tih tri mjeseca, a onda se bacam na kupnju novih ribica, na uređivanje akvarija itd...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nuni » uto vel 02, 2010 20:39 pm

ja ti isto preporučam neke tetrice da uzmeš (znači jatašice) jer one ti se stvarno teško množe, to stvarno moraš imat ono ujvete koji njima pogoduju za mrijest, a i one su stvarno lijepe, ima ih svakakvih... ja imam nekoliko vrsta tetri u akvariju i super su, nikad mi se nije dogodilo da su se razmnožile a uvjeti su im svi za 5 :wink: a živorotke da ne pričam... imam još dodatna dva akvarija di su samo mladi... nabavili smo neku super travicu di je mladima bilo super za sakrit se pa nisu bili pojedeni tako da ih je 30-ak preživjelo! tako da sad imamo jedan akvarij od 50 litara samo sa crnim mollyjima, jedan akvarij od 70 l samo sa švertovima i jedan od 200 l sa raznim ribicama koje su ugl tetre i razni čistači... riba ko u priči! ;D
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tinka » sri vel 03, 2010 8:37 am

ajme nuni, pa kod tebe pravo akvarijsko carstvo... ;D

evo samo da svima velim da sam maknula sve ukrase iz akvarija, da moji momci imaju više mjesta za plivanje... ostao je samo pijesak.... i sad strpljivo čekamo da nam megy javi da je jezerce spremno i onda idu među ostale zlatice gdje će im biti lijepo, a mi uzimamo neke manje ribice...

i hvala na savjetima, mi bi definitivno neke koje se neće množiti jer nije baš veliki akvarij... :blush: kad dođe vrijeme za to, još ću ja vas zagnjaviti sa tim... ;D
tinka
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan