Postao/la ina » pet stu 02, 2007 21:41 pm
Slavko je danas bio na operaciji tumora. Još ne znamo da li je bio benigni ili maligni-poslali smo ga na patološku analizu na vet faks pa ćemo za 10-ak dana znati više. Uglavnom tumor je bio lociran iza, s desne stane. Najbolje bih ga opisala recimo da se nalazi u čovjeka na prijelazu vrata u leđa prema ramenu. Uočili smo ga zimus. Prvo je bio jako mali, a dosta je počeo rasti preko ljeta. Kako je u zadnjih mjesec dana narastao za 25%. odlučili smo ga maknuti, što zbog veličine, što zbog Slavkovih godina (blizu 5). Operaciju su nam prvi put predložili u Donu. Odvela sam ga na drugo mišljenje u Bubu. Dr. Saša je rekao da ga dovedem nakon mjesec dana kako bi vidjeli njegovo stanje. Danas sam otišla tamo. Kako kod njih nije bilo gužve, a ja sam imala slobodan dan predložili su mi da ga ostavim. Iako mi je to bio šok, odlučila sam ga ostaviti iako je Don bio moj izbor za operaciju, ali trenutak je bio takav. Uz to, dr. Saša je pridobio moje povjerenje.
Uglavnom, tumor je odstranjen. Po Slavka sam otišla u 18 sati. Bio je jako mamuran, dok je hodao jako se ljuljao, ali i u takvom stanju prevalio je cijeli dnevni boravak i otišao u drugi kraj kuhinje na WC, što me je totalno šokiralo.
Već oko 19 sati počeo je jesti, vodu je pio čim je stigao doma. Sada je ušao u svoj kavez, preciznije u svoj WC u kavezu kojeg percipira kao svoj krevet i tamo kunja. Malo je brine što stalno pokušava skinuti tampon s rane. Ima 2 šava, tri dana treba ići na antibiotike, za 10 dana na vađenje šavova.
Eto, toliko od nas. Htjela sam vas upoznati s našim današnjim danom.
O trenucima dok je Slavko bio na operaciji ne moram vam niti pričati, dosta je reći da sam od nervoze poribala sve što se po stanu dalo poribati.