Slavko na operaciji tumora

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Slavko na operaciji tumora

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 21:41 pm

Slavko je danas bio na operaciji tumora. Još ne znamo da li je bio benigni ili maligni-poslali smo ga na patološku analizu na vet faks pa ćemo za 10-ak dana znati više. Uglavnom tumor je bio lociran iza, s desne stane. Najbolje bih ga opisala recimo da se nalazi u čovjeka na prijelazu vrata u leđa prema ramenu. Uočili smo ga zimus. Prvo je bio jako mali, a dosta je počeo rasti preko ljeta. Kako je u zadnjih mjesec dana narastao za 25%. odlučili smo ga maknuti, što zbog veličine, što zbog Slavkovih godina (blizu 5). Operaciju su nam prvi put predložili u Donu. Odvela sam ga na drugo mišljenje u Bubu. Dr. Saša je rekao da ga dovedem nakon mjesec dana kako bi vidjeli njegovo stanje. Danas sam otišla tamo. Kako kod njih nije bilo gužve, a ja sam imala slobodan dan predložili su mi da ga ostavim. Iako mi je to bio šok, odlučila sam ga ostaviti iako je Don bio moj izbor za operaciju, ali trenutak je bio takav. Uz to, dr. Saša je pridobio moje povjerenje.
Uglavnom, tumor je odstranjen. Po Slavka sam otišla u 18 sati. Bio je jako mamuran, dok je hodao jako se ljuljao, ali i u takvom stanju prevalio je cijeli dnevni boravak i otišao u drugi kraj kuhinje na WC, što me je totalno šokiralo.
Već oko 19 sati počeo je jesti, vodu je pio čim je stigao doma. Sada je ušao u svoj kavez, preciznije u svoj WC u kavezu kojeg percipira kao svoj krevet i tamo kunja. Malo je brine što stalno pokušava skinuti tampon s rane. Ima 2 šava, tri dana treba ići na antibiotike, za 10 dana na vađenje šavova.
Eto, toliko od nas. Htjela sam vas upoznati s našim današnjim danom.
O trenucima dok je Slavko bio na operaciji ne moram vam niti pričati, dosta je reći da sam od nervoze poribala sve što se po stanu dalo poribati.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » pet stu 02, 2007 21:50 pm

Draga moja, znam dobro kako ti je, prosla sam isto pred par dana. Drago mi je da je dobro proslo, a Slavko se ocito super drzi. Cim je on vec prosetao, to je jako dobro. Sad jos samo da krenu kuglice i bit ce ko novi. Drzim fige da nije nista maligno (drz'te i vi nama)! I pazite ga nocas, jer su prva 24h najvaznija...
Pusa Slavku ooogromna!!! :luv:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 21:59 pm

Draga Bubica,
pratili smo mi vašu borbu ovih dana. Iako su naši zekani već u zavidnim godinam, oni su pravi borci!
Kuglice...vidim da vadi nešto iz guze i žvače :D
Noćas spavam sa Slavkom u dnevnom boravku.
gle, ako je čak (nažalost) bilo i maligno, vani je. Nadajmo se da se neće vratiti, a ako se vrati riješit ćemo mi to.
Optimistična sam, i znam da će i Buba i Slavko biti dobro.
I da, i meni su zaboravili javiti. Rekli su da će se javiti između pol 5 i 5. Ja sam u pol 6 otišla po njega i rekla : Dajte mi mog Slavišu!!! :D
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lela » pet stu 02, 2007 22:08 pm

drago mi je da je operacija prošla dobro i da se Slaviša dobro osjeća. čim jede dobro je on. želim mu brz oporavak. šaljemo mu bezbroj pusa :luv:

hoće li dati tumor na analizu, mislim kako sam razumjela ne zna se jel maligni ili benigni?

puse za Slavišu i Bubicu :srce: :luv: :luv: :srce:
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 22:08 pm

Slavko junačina odstakutao je do svog WC u kuhinji i ostavio 10-ak manjih kuglica i potom legao kao i inače ispod svoje stolice u boravku. Sada već izgleda puno bolje, triježnjenje je pri kraju!
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » pet stu 02, 2007 22:11 pm

Buba je prva 2 dana nakon operacija imala samo mekanu kakicu, a od kuglica ni traga. Tek sinoc su krenule neke jadne kuglice, a jutros su prvi put bile kako treba. Tako da ako vidis da Slavko ima mekanu kakicu, nije frka. Bitno je samo da ne dodje do zastoja.
A cak i ako se desi da bude maligno, bitno je znati, jer onda treba relativno cesto ici na kontrole da se stigne na vrijeme reagirati, prije nego sto se razvije. I mi cekamo nalaze, ali mi cemo znati najranije za mjesec dana...

P.S. Vidim da je u medjuvremenu Slavko iskuglicario! Bravo Slavkec!!! ;D
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 22:20 pm

Već je počeo i tračti za mnom kad je skužio da nosim mali list celera.
Slavko nije imao nikakvih problema pa zato on to bolje prolazi od Bube. Danas sam pitala Sašu hoće li se Slavko sigurno probuditi pa mi je spomenuo Bubu kako kunića u teškom stanju, ali ipak se je izvukla i bit će dobro.
Buba, Slavko ti šalje puno pusa uz poruku da mu ne smeta što si starija! :D
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninocka » pet stu 02, 2007 22:28 pm

dragi slavko :wub: super da je sve ispalo dobro. bolje je da su te ovako čopili na prepad nego da si se pripremala.
sve mi se više sviđa ekipa u bubi :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 22:36 pm

Da sam se pripremala za operaciju, to bi bilo strašno jer sam ja paranoična osoba kad je Slavko u pitanju. Onda bih razmišljala gdje na operaciju, ma ja sam vaga, treba li što drugo reći.
Ok su u Bubi, Saša je moj Slavonac pa ne može da ne valja :P
Iako ja jako volim ekipu u Donu gdje smo izliječili 2 apseca na šapama (jedan u 10.mjesecu).

Ovaj prasac ne prestaje jesti! Baš sam sretna! :)
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » pet stu 02, 2007 22:48 pm

Baš mi je drago da sam imala s nekim podijeliti današnji dan. Napuštam vas sa činjenicom da se WC upravo napunio s 50-ak velikih tvrdih kuglica, piškimo i jedemo sve u 16, čak i trčimo! Pogled nam je bistar. Samo da s ranom sve dobro prođe i na konju smo!
Puse svima!
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » pet stu 02, 2007 22:50 pm

Drago mi je da je dobro prošlo :luv: Slavku

Jako su čudni u tom stanju iza narkoze, kao da se precijene. Grgu sam stavila na krevet da pogledam jel ima šavove, a on skočio dolje i pobjegao na drugi kraj stana :hm:

super da su kuglice već tu :) :) :)
Zadnja izmjena: Charlie; pet stu 02, 2007 22:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet stu 02, 2007 22:52 pm

Bravooooo !!!

Drogo mi je da je sve proslo dobro i da je krenula proizvodnja kuglica - borci su oni - bude sve ok :-)

Pusa Slavkecu!!

Znam da ti je bio sok tako ga ostaviti, ali jos je gore kad cekassutra, prekosutra ili drugi tjedan - imas vise vremena za izmisljanje najgorih scenarija :blink:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » sub stu 03, 2007 8:29 am

Imas stvarno jednog hrabrog zekana.

Saljemo mu puse :D
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 03, 2007 8:51 am

a slavkec nas siroti mali :sad: pa sto on je morao prolazit a da nismo ni znali...

ma ja znam da je on borac, on je zec i pol! :luv:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tajcy » sub stu 03, 2007 10:38 am

Slavko je pravi mali borac,drago mi je da je sve super završilo,puno,puno mi ga izljubi :srce: :luv:
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan