Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Charlie je napisao/la:pudding je napisao/la:jesam ja možda nešto pomješala ili postoji injekcija za brže buđenje iz anestezije?
postoji... za kuniće konkretno ne znam

pudding je napisao/la:...
gummy je pila dosta vode ,ja sam joj držala pojilicu,a kiki samo jednu kap...

Zeko_Jurica je napisao/la:pudding je napisao/la:...
gummy je pila dosta vode ,ja sam joj držala pojilicu,a kiki samo jednu kap...
pazi da im ne ponestane vode i možda staviti vodu također u zdjelicu da im je lakše piti, jer zbog preparata koji su dobile bit će jako žedne, puno će piti i isto tako piškiti.
Meni je Jurica dan-dva iza operacije pila 5 do 10 puta više vode nego inače.

Zeko_Jurica je napisao/la:Charlie je napisao/la:pudding je napisao/la:jesam ja možda nešto pomješala ili postoji injekcija za brže buđenje iz anestezije?
postoji... za kuniće konkretno ne znam
malo sam surfo po sajtu od vet-faksa u Münchenu... postoje antagonisti koji poništavaju djelovanje narkotika, a mogu se jednako upotrebljavati kod glodavaca i kunića. Dapače preporučljivo je, zbog toga što je faza buđenja najkritičnija faza narkoze u kojoj može doći do pothlađivanja organizma ili problema u radu srca, pa je bitno da se životinja što prije probudi. Problem je izgleda, što su antagonisti puno skuplji od narkotika, pa ih veterinari baš i ne upotrebljavaju. Iako, kad bi vlasniku životinje objasnili problem, mislim da bi mnogi pristali na veću cijenu.
dodatak za buduće veterinare![]()
sajt je na njemačkom, ali je vidljivo koja kombinacija od 3 narkotika se upotrebljava za "uspavljivanje" i koja kombinacija od 3 antagonista se upotrebljava za "buđenje" (podaci u tabelama su za zamorce i kuniće)
http://www.mueller-heinsberg.de/html/na ... etiere.HTM

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.