zeke koje se ne zele igrati same

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

zeke koje se ne zele igrati same

PostPostao/la zeka i kuni » pet stu 09, 2007 11:07 am

naslov nije neki, al nisam znala kak da bolje opisem svoj "problemcic". imam dvije zeke koje su se do nedavno same igrale, ja bi malo uskocila u igru pa bi se one nastavile same igrati..... dok su se htjele maziti bacile su se na pod pokraj mene i tak - uglavnom sve je bilo super.
ali vec oko dva tjedna, ako ja nisam s njima na podu, one odu u kucicu i unutra su sve dok ja ne sjednem na pod. i onda dok sjednem se normalno igraju i s menom i bez mene - glavno da sam ja dolje s njima. meni je to sve fora, ali ponekad dok imam puno posla i dok nemogu sjediti s njima dolje, neznam na koji nacin da ih aktiviram jer mi ih je zal dok sjede u kucici i prakticki cekaju mene. prvo - uopce se ne naskacu i razgibaju i sve to kaj bi trebale, a drugo cine mi se tuzne u takvim situacijama.
dal ima ko slicu situaciju i kaj da radim dok nisam u prilici biti stalno s njima :sad:
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ledolina » pet stu 09, 2007 14:02 pm

Jedino mi pada na pamet (to sam ja radila Kiki kad je bila tako neaktivna- ona nam je inace ljenivica), da ih izvadis iz gajbice i zatvoris ju da ne mogu unutra.

Ostavi im malo vode i sijena negdje u blizini.

Nece moci unutra i bit ce prisiljene kretati se.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mustra » pet stu 09, 2007 17:17 pm

i ja imam u zadnje vrijeme isti problemčić od kako su stalno pušteni neznam kako da ih aktiviram malo. Stalno leže u gajbici niti da bi se pomakli kada se pomaknu uredno se rastegnu svaki puta što znači da su duže vrijeme ležali. Ja znam odiči oko 1 i vratiti se oko 10-11 navečer a oni u istoj pozi. Jel to možda što im je svijetlo ugašeno ? da ga ostavim upaljeno. Jer šiba mi je dobila jedan mali podbradak što znači da se uljenila.
Dajte imate neke ideje
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 09, 2007 18:47 pm

pa jel vidite vi vrijeme vani, pa zima dolazi, jooooj vi njih terate sirote :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la mustra » sub stu 10, 2007 1:04 am

kaj dolazi zima pa kaj sada kod mene u sobi je kao ljeto. Kaj bumo sad ljenčarili zato kaj zima dolazi
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 10, 2007 8:35 am

pa da! imaju oni svoj sat u glavi :D

mislim da to nema veze sa kolicinom topline u sobi :wink:

evo moji dlakavci jucer po onom sumornom danu su samo knjavali, a danas je malo lijepsi i laksi dan pa poopy vec od jutra radi sranja, evo prasica me i sada skica sta radim dal da krene pod kauc u pokusaj iskopavanja kabela ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 10, 2007 8:38 am

mislim salu na stranu sada, bas ste se javili vi sa duplicima, znaci kunici nisu sami, drugo pustate ih i van da se igraju, al oni nece, ako ste im slozili tunelcice i ponudili razne gluposti da nabacuju, grickaju, a oni nece - valjda im je zbilja do odmaranja :) pa ne moraju se igrat na silu :)

a ako se brinete oko debljanja - jednostavno : smanjiti zrnatu hranu i povecati sijeno!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la mustra » sub stu 10, 2007 9:51 am

nista onda moram pilu i čekič u ruku i upgrad-ati malo kavez da stane više sjena :D
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeka i kuni » sub stu 10, 2007 10:34 am

moje zeke imaju cjelu igraonu slozenu samo za njih tak da mi soba vec sad izgleda u komi zbog toga i neznam vise kaj da izmislim da njima bude zanimljivo. a ovo da im zatvorim vrata od kucice - i dok su vani, samo leze.
a nije da ja sad ocu da se na silu igraju, nego sam se zabrinula jer su od zivaca postale jako mirne zeke.
al dobro, sad mi je lakse jer ocito to nije neki veliki problem, osim kaj su postale ljencine....... :)
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 10, 2007 12:03 pm

ma imaju ti i moji igraonicu, al ponekad (pogotovo ovak kad nastupi glupo vrijeme) oni cijeli dan kunjaju...i onda imaju period kada zivnu, ma nece se ulijeniti doci ce opet zivac faza :) imam ja takvu doma
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la mustra » sub stu 10, 2007 12:31 pm

buahaaaa, evo još malo pa gotovo. sada malo odmoriti i navečrezavršiti .
Budete vidjeli do sada sam imao problema s tim kavezom i sjenom. ali sada ide L nastavak na kavez koji će biti pun sjena ;D
mustra
Zekonja
Zekonja

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan