Problemi s novim zekanom :(

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Problemi s novim zekanom :(

PostPostao/la terminator » čet stu 08, 2012 22:58 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la::ujea: :ujea: Bože, kako sam sladak! :luv: :luv:
P.s. Sve pohvale za izbor hrane i sijena! :zeko8:

Hvalaaa! I zekan se zahvaljuje! :zeko3: :zeko3:

Cinilo mi se boljim uzeti mu ovo domace sijeno nego ono spresano u najlonu, "alpsko"... na kraju krajeva, decko ima hrpu domaceg sijena na selu, pa cemo mu to davati. :zekoo3:

Hvala vam svima puno na savjetima, od srca!

:zeko8:
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet stu 09, 2012 7:57 am

Jao cicko malecki kako cam jep :luv: pufnica malecka :zeko3: :zeko3: :zeko3: Mnogo je sladak ajde mu otvorite temu pa da nas iznenadjujete njegovim slikama :zeko5:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » pet stu 09, 2012 10:40 am

:hopic: slatkica
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la terminator » čet stu 15, 2012 9:25 am

Zekan je u međuvremenu dobio ime Klaus tako da više nije Terminator :)
No, da krenem s pitanjima:
1. Zekan grize kavez ko' veliki. Toliko me to ne smeta nego me je strah da si zubiće ne slomi. Ima li tko možda kakav savjet oko toga?
2. Kako zekana naučiti da nuždu obavlja u WCu? Klausu je posuda za nuždu birtija makar sam mu je čak i premjestio u drugi kut.
Pomagajte :huh:
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la mala_zečica » čet stu 15, 2012 10:21 am

terminator je napisao/la:Zekan je u međuvremenu dobio ime Klaus tako da više nije Terminator :)
1. Zekan grize kavez ko' veliki. Toliko me to ne smeta nego me je strah da si zubiće ne slomi. Ima li tko možda kakav savjet oko toga?
2. Kako zekana naučiti da nuždu obavlja u WCu? Klausu je posuda za nuždu birtija makar sam mu je čak i premjestio u drugi kut.

1. niš mu nebu. želi van i to ce ti pokazati na jako bucan nacin :belj:
2. pokupi kuglice i stavi ih u wc a ako se negdje popiški gdje ne treba, obriši maramicom i maramicu stavi u wc da osjeti miris. bar su moji tako naucili, nisam imala previše problema sa time. nuždu obavljaju na jednom mjestu. stavi mu i sijeno iznad wc-a. tak bu ti najlakše jer dok gricka sijeno usput i obavlja nuždu...
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la terminator » čet stu 15, 2012 16:12 pm

mala_zečica je napisao/la:
terminator je napisao/la:Zekan je u međuvremenu dobio ime Klaus tako da više nije Terminator :)

1. niš mu nebu. želi van i to ce ti pokazati na jako bucan nacin :belj:
2. pokupi kuglice i stavi ih u wc a ako se negdje popiški gdje ne treba, obriši maramicom i maramicu stavi u wc da osjeti miris. bar su moji tako naucili, nisam imala previše problema sa time. nuždu obavljaju na jednom mjestu. stavi mu i sijeno iznad wc-a. tak bu ti najlakše jer dok gricka sijeno usput i obavlja nuždu...

1. Nek se samo duri onda i dalje :ljut:
2. Drekece sam mu sada skupljao i stavljao na hrpice u kavezu, ali od sada ću ih prebacivati u wc po tvom savjetu. S piškenjem nema problema pošto piški u wc i onda se sretno izležava na tome :D
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet stu 15, 2012 19:04 pm

ma bitno ti je da piski na jednom mjestu..i oni najpristojniji zekaci ostave barem jednu kuglicu na mjestu na kojem najcesce borave
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mala_zečica » čet stu 15, 2012 19:18 pm

altan je napisao/la:ma bitno ti je da piski na jednom mjestu..i oni najpristojniji zekaci ostave barem jednu kuglicu na mjestu na kojem najcesce borave

slažem se. ja sam mislila da ti je veci problem mokrenje... moji svi mokre u wc, al kuglica di got pogledaš XD (pssss nemojte nikom rec, ponekad vole piškit tamo gdje ne treba :rolleyes: )
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la terminator » čet stu 15, 2012 23:07 pm

mala_zečica je napisao/la:
altan je napisao/la:ma bitno ti je da piski na jednom mjestu..i oni najpristojniji zekaci ostave barem jednu kuglicu na mjestu na kojem najcesce borave

slažem se. ja sam mislila da ti je veci problem mokrenje... moji svi mokre u wc, al kuglica di got pogledaš XD (pssss nemojte nikom rec, ponekad vole piškit tamo gdje ne treba :rolleyes: )

Sve do danas je uredno piškio u WC, a večeras me je doma dočekala lokvica nasred kaveza :huh: Ništa, pobrisao sam to s maramicom i istu stavio u wc pa ćemo da vidimo.
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la terminator » pon stu 26, 2012 19:56 pm

Pitanjce:
Zeko Klaus stvarno ponekad počne gristi kavez tako da imaš osjećaj kao da ih je 100 unutra, a ne jedan mali slatki zeko :zeko3:
Negdje na ovom forumu sam pročitao da neki mažu rešetke s limunom pa sam i sam to probao. Gle čuda, zeko poslije toga više nije grizao kavez no kasnije kad se je sok osušio počeo je lizati rešetke. Zanima me sada hoće li mu taj limunov sok naškoditi zbog šećera koji sadrži u sebi (tako tvrdi cura) ili nema razloga za zabrinutost (tvrdim ja)?
Hvala :)

Bolja polovica vam je obećala slike Klausa pa izvolite par slika slatkiša :) :
http://i.imgur.com/g0EBD.jpg
http://i.imgur.com/2AlaU.jpg
http://i.imgur.com/S9hS4.jpg
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » uto stu 27, 2012 6:40 am

Joj presladak je :luv: :luv: :luv: kakva krznasta pufnica :zeko3: :zeko3: :zeko3: sto se tice limuna ja mislim da ce samo da unese malo vitamina C sto i nije tako lose a secera u limunu? pa bas ga toliko i nema, e sad neko iskusniji ce ti se jos javiti, ali po mom misljenju nemas razloga za brigu :nowink: jer nisi mu ti dao ceo limun da jede :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » uto stu 27, 2012 13:54 pm

Predivan je :srce:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la terminator » sub sij 05, 2013 13:44 pm

Bok svima! Eto, ako se pitate kako je zekan, super je. I bahat je. :wub:

Čudno se počeo ponašati u zadnje vrijeme pa nas zanima je li itko imao takva iskustva i sa svojim zekanima. Trudimo ga se puštati van iz gajbe što ćešće i zna se dogoditi da i po cijele dane bude vani. Kada je vani, njegov wc mu stavimo u kut koji si je on odabrao i u tom wc - u je do nedavno stalno obavljao nuždu. Međutim, u zadnje vrijeme se počeo "bahatiti". :zeko7: On vidi da mu je wc tamo, i umjesto da kaki u njega, sve pokaki ISPRED. i tako svaki put. I ne samo ispred, nego svuda. Po kauču i di treba i di ne treba. Zašto? Jel' ulazi u pubertet? Kad smo ga dobili (u 11.mjesecu) imao je oko 2 mjeseca. Dakle, sad ima cca 4 mjeseca. Ne znamo kaj mu je pa nam treba savjet! Radi li se o obilježavanju teritorija ili je nešto drugo u pitanju? Kako ga disciplinirati da ponovno obavlja nuždu u wc - u, gdje ju je i prije obavljao?

P.S: ponekad mi se čini kao da NAMJERNO kaki tamo gdje ZNA da ne smije - npr., na kauču, po opranoj odjeći :zeko7:

Unaprijed hvala na odgovoru :*
terminator
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » ned sij 06, 2013 17:40 pm

moguće da se radi o obilježavanju prostora, jer naši kunići isto nekad znaju pokakat sve oko wc-a :belj: Negdje sam pročitala da se može kunića prije nego obavi nuždu (malo digne repić) polako ga odnijeti na wc. Kod nas nekad upali, a nekad i ne.
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la terminator » pet sij 11, 2013 8:46 am

Lori7 je napisao/la:moguće da se radi o obilježavanju prostora, jer naši kunići isto nekad znaju pokakat sve oko wc-a :belj: Negdje sam pročitala da se može kunića prije nego obavi nuždu (malo digne repić) polako ga odnijeti na wc. Kod nas nekad upali, a nekad i ne.

Klaus uđe u WC i kad već misliš da će posao obaviti u WCu kuglice se nađu vani ko WCa.
U kavezu je uredan i sve kuglice su u WCu.
terminator
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan