Pravilna ishrana vašeg zekića.
Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela
Postao/la vuk » ned kol 15, 2010 11:08 am
moj zeka ima 7 meseci i nikad nije voleo seno...jedino jednu vrstu ali predpostavljam da se od tog sena razbolio.......pa mu dajem sena nova i nova al nece.......ne znam da li ga dobro hranim ali evo sta ja radim.......ja mu ujutru oko 8-9 dam saku cuni complete-a(ceo dan ima sena)........onda mu oko 3 dam sargarepu(mrkvu...ili jabuku(jabuku svaki treci dan))......onda mudam uvece jos pola sake cuni complete-a....a u medjuvremenu dobija lisce i grancice lipe i jabuke.......e sad ja iam pitanja ...kako da nateram zeku da jede seno........da li mu dajem previse ili premalo cuni complete-a..........da li neograniceno sme jesti lisce i aim grancice........ovako on je dobro ima normalnu kaku....pije ....jede.....jedino sto kad ga pustim on istrci se 20 min i onnda legne al dobro ja mislim da je to zato sto mu je sad vruce

......molim za odgovor....hvala

-
vuk
- Kunić

-
Postao/la sanjita » ned kol 15, 2010 11:45 am
Imas popis povrca tu na Prehrani koje smiju jesti pa mu polako uvodi i to ostalo...jabuka i ostalo voce su vise poslastice...grancice jabuke su okej,bilo kakve grancice sa popisa dopustenih su super za zubice al to im nije hrana,nemogu se oni od toga najesti,to je ovako vise "grickalica"....mogu i susenog bilja svakakvog i friske trave i razne vrste povrca....plus suhe hrane kako mu i sada dajes...a za sijeno neznam sto bih rekla....ne ljube ga svi isto ali svakako bi ga trebao jesti....ako imas mogucnost da nabavis domaceg sijena onda probaj sa time.
-

sanjita
- Zeko Manijak

-
-
Postao/la vuk » ned kol 15, 2010 12:38 pm
nabavio sam al nece ni da ga pomirise.........da li mu dajem premalo ili previse hrane? e da dajem mu ja i maslacak i neko lisce itd..

-
vuk
- Kunić

-
Postao/la Pevaljka » pon kol 30, 2010 13:39 pm
Milutin je imao fazu kada nije hteo očima da vidi seno. Probala sam čak da mu ukinem svu hranu i da mu samo seno ostavim... ali on je gladovao!!!
Sa foruma sam dobila savet da mu na hranilicu, preko hrane, stavljam seno... u početku je uzimao pomalo, pa ga izbaci. Malo po malo i počeo je da normalno jede seno.
Probaj i ti tako, valjda će upaliti!
-

Pevaljka
- Bugs Bunny

-
Natrag na Prehrana kunića
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.