Imam 13g, znam zvuči malo, ali već sam imala jednog hrčka i brinula se za njega potpuno sama, jedino što su radili roditelji je bila kupnja hrane, stelje i opreme. I dok je umro imao je 3 i pol godine, znači bio je jako star.
.gif)
Pa, prije jednog mjeseca sam se zainteresirala za kunića, i otad sam pročitala sve što sam našla o njima. Inače hodam u školu u Sloveniji, a moj brat je pretplaćen na nekvi list gdje piše samo o životinjama, pa nešto i o kunićima.
Postoji samo jedan problem, jedan jedini, a to je prijevoz. Pa vidite, inače hodam u školu u Sloveniji, a vikendom i praznicima odem u Hrvatsku baki i djedu i to. Pa tako bi dva dana tjedno trebao kunić biti sam, zapravo jedan i pol, a ja bi mu kao sam i hrčku, svaki petak zamijenila vodu i hranu (i napunila posudu za hrano do vrha i preko), a svaki ponedjeljak očistila kavez. A praznicima bi ga uzela sa sobom.
Put traje otprilike jedan sat.
Zapravo postoji i bolja opcija za vikend, i mislim da ću je izkoristiti jer ipak ne želim da bi kunić bio sam - a to opcija je da ga za vikend predam susjedima, koji su isto imali kunića, ali su ga onda odveli kod njihovih dede i bake, jer tamo imaju i vrt i sve to. ti susjedi su već prije pazili našeg hrčka za vikende, tako da bi sigurno prihvatili.
Zbog tih razloga bilo bi idealno ako bi kunić imao neki dokument za preko granice.
inače je u obitelji 5 djece, svi su stariji, no od toga jih samo 2 (uključujuči mene) idu u školu tamo, svi drugi već idu na faks ili neku udaljenu školu. Osim toga nitko ne pravi baš puno buke, niti nje okrutan prema životinjama tako da nebi trebal bit problema. Kod bake i djede obično dođemo svi, ali tamo imamo kuću sa katom. Kunić bi bio u gornjem katu gdje je i moja soba, ali bio bi u sobi u kjoj imaju svi prozori uvijek zastore tako da nikad nije vruče. Ljeti bi ga pod nadzorom pustila van (mislim van iz kuće, na vrt), u ograđen prostor. A iz kaveza bi ga pustila svaki dan.
U Sloveniji imamo stan, a kod bake i djeda imamo kuću s katom i vrtom.
Imamo i psa i nekoliko mačaka, koji su svi isključivo vanjski. Brat ima i neke ribe, ali mislim da to nije važno. Bilo bi super da je kunić već priviknut na druge životinje i na WC i da se voli maziti.
kavez želim uz pomoč brata napraviti doma, a drugi kavez (pošto bi kunić bio na dva mjesta trebamo dva kaveza) sam potražila ovdje, netko ga poklanja, pitanje je same hoće li se ta osoba javiti na moje pitanje, do kud je potrebno ići po kavez.
Udomiti sam ga spremna od subote dalje, jer tad imamo praznike i nebi već na početku imao dvije vožnje, a mogla bi se i više igrati s njim. Ipak postoji malena mogućnost da ga udomim i prije.
Usput, ne čini mi se vrijedno davati informacije kao email i slično, jer pogledam email tek jedanput na nekoliko mjeseci.
Ako sam propustila nešto što bi trebala reči samo mi kažite pa ću to ispraviti