Htjela bi udomiti patuljastog kunića - NAŠLA! ;)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Htjela bi udomiti patuljastog kunića - NAŠLA! ;)

PostPostao/la Mucika » ned lis 23, 2011 16:47 pm

Tražim patuljastog kunića, koje god boje, kojeg god spola, starog 3+ mjeseci. Jedino ne bih nekvog s dugom dlakom jer mislim da bi to ipak bilo malo previše njege i toga, a kunića još nikad prije nisam imala..
Imam 13g, znam zvuči malo, ali već sam imala jednog hrčka i brinula se za njega potpuno sama, jedino što su radili roditelji je bila kupnja hrane, stelje i opreme. I dok je umro imao je 3 i pol godine, znači bio je jako star. :zekoo3:
Pa, prije jednog mjeseca sam se zainteresirala za kunića, i otad sam pročitala sve što sam našla o njima. Inače hodam u školu u Sloveniji, a moj brat je pretplaćen na nekvi list gdje piše samo o životinjama, pa nešto i o kunićima.
Postoji samo jedan problem, jedan jedini, a to je prijevoz. Pa vidite, inače hodam u školu u Sloveniji, a vikendom i praznicima odem u Hrvatsku baki i djedu i to. Pa tako bi dva dana tjedno trebao kunić biti sam, zapravo jedan i pol, a ja bi mu kao sam i hrčku, svaki petak zamijenila vodu i hranu (i napunila posudu za hrano do vrha i preko), a svaki ponedjeljak očistila kavez. A praznicima bi ga uzela sa sobom.
Put traje otprilike jedan sat.
Zapravo postoji i bolja opcija za vikend, i mislim da ću je izkoristiti jer ipak ne želim da bi kunić bio sam - a to opcija je da ga za vikend predam susjedima, koji su isto imali kunića, ali su ga onda odveli kod njihovih dede i bake, jer tamo imaju i vrt i sve to. ti susjedi su već prije pazili našeg hrčka za vikende, tako da bi sigurno prihvatili.
Zbog tih razloga bilo bi idealno ako bi kunić imao neki dokument za preko granice.
inače je u obitelji 5 djece, svi su stariji, no od toga jih samo 2 (uključujuči mene) idu u školu tamo, svi drugi već idu na faks ili neku udaljenu školu. Osim toga nitko ne pravi baš puno buke, niti nje okrutan prema životinjama tako da nebi trebal bit problema. Kod bake i djede obično dođemo svi, ali tamo imamo kuću sa katom. Kunić bi bio u gornjem katu gdje je i moja soba, ali bio bi u sobi u kjoj imaju svi prozori uvijek zastore tako da nikad nije vruče. Ljeti bi ga pod nadzorom pustila van (mislim van iz kuće, na vrt), u ograđen prostor. A iz kaveza bi ga pustila svaki dan.
U Sloveniji imamo stan, a kod bake i djeda imamo kuću s katom i vrtom.
Imamo i psa i nekoliko mačaka, koji su svi isključivo vanjski. Brat ima i neke ribe, ali mislim da to nije važno. Bilo bi super da je kunić već priviknut na druge životinje i na WC i da se voli maziti.
kavez želim uz pomoč brata napraviti doma, a drugi kavez (pošto bi kunić bio na dva mjesta trebamo dva kaveza) sam potražila ovdje, netko ga poklanja, pitanje je same hoće li se ta osoba javiti na moje pitanje, do kud je potrebno ići po kavez.
Udomiti sam ga spremna od subote dalje, jer tad imamo praznike i nebi već na početku imao dvije vožnje, a mogla bi se i više igrati s njim. Ipak postoji malena mogućnost da ga udomim i prije.
Usput, ne čini mi se vrijedno davati informacije kao email i slično, jer pogledam email tek jedanput na nekoliko mjeseci.
Ako sam propustila nešto što bi trebala reči samo mi kažite pa ću to ispraviti :)
Zadnja izmjena: Mucika; ned stu 20, 2011 20:34 pm; ukupno mijenjano 4 put/a.
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

Re: Htjela bi udomiti patuljastog kunića

PostPostao/la altan » ned lis 23, 2011 17:25 pm

viewtopic.php?f=9&t=6130
evo ova zecica se poklanja..naviknuta je na pse i ljude
lijepo je sto si se ovako detaljno opisala..ima par stvari koje bi trebala znati prije nego udomis kunica:
kunic ne moze ostati sam preko vikenda. ako ce ga cuvati tvoji susjedi trebali bi ga moci pustit van na par sati i postivati upute koje im das o brizi za njega..jer to sto su imali kunica ne znaci da se znaju ispravno brinut
trebas pazit kako ce tvoj pas i maca reagirat na zeku (znam da si napisala da su oni vani, ali nisam shvatila jel se oni sretnu kod bake ili?..)
kunici zive duze od hrckica tako da bi ga mogla imat i do 10 godina. sta ce biti sa zekom kada upises srednju skolu ili fakultet?
buduci da ovisis jos uvijek o roditeljima oni se trebaju slagati s nabavkom zeke jer ce nekad mozda biti potrebno zeki pruzit veterinarsku njegu, nabavit ljekove i naravno redovito hranu.
super sto si citala o zekanima, ali savjetujem ti da jos jednom procitas sve ovdje, za pocetak ono osnovno, jer na mnogo mjesta gdje se pise o zivotinjama bude krivih informacija.
dobrodosla :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » ned lis 23, 2011 18:36 pm

Nisam imala hrcka ali nekako vjerujem da kunic zahtjeva ipak puno vise brige...isto takodjer nebih savjetovala da ostaje sam a ni ovaj boravak na dva razlicita mjesta ako sam dobro shvatila ja osobno nebih bas preporucila.
Ako se nedaj boze sta desi kunicu,tipa zacep ili tako nesto i ako se taj problem ne rjesava adekvatno tog momenta,oni u jednom jedinom danu mogu uginuti. Tako da nije to bas samo tako ostavit ga samog,sa zdravstvene strane su prilicno osjetljivi.
Uglavnom nekako mi se cini jako puno promjena odjednom za jednu takvu zivotinjicu koja nije bas odvazna kao recimo pas ili macka.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mucika » ned lis 23, 2011 18:57 pm

Gledala sam to, ali korisnica koja je napisala taj post već neko vrijeme nije došla na forum..
A nigdje ni ne piše gdje se kunić nalazi.
Ja mislim da su kujica i mačke sretni kod bake, jedna je jaaako umiljata i voli sjediti ljudima u krilu :) A inače, dok jih hranim ja ili bilo tko drugi, uvijek treba paziti da kojeg ne pregaziš, odmah se ti svi počnu motati pod nogama, osim najmlađe koja izgleda nije opsjednuta hranom i uvijek dođe tek kad stavim zdjelicu na pod i drue mačke počnu jesti. Pa prema tme ja mislim da jim je lijepo.
Za kujicu bi vjerojatno bilo malo teže, bar ako sudim po tome kakva je s mačkama - voli lajati na njih i plašiti jih...
Znam da kunić zahtjeva više brige, ali stariji brat isto tako voli životinje i razumije se u njih, mislim da i više od mene. Tako da ako treba imam pomoć. Osim toga, trenutačno čuvam i papigu, od škole - dok učiteljica ne kaže da je vratim, inače sam ju imala za ljetne praznike. I mislim da je ta papiga dokaz da nešto znam sa životinjama, kad sam ga uzela bio je jako preplašen, pravio je buku i mahao s krilimia svaki put kad je netko bioa pored njegovog kaveza, a sad je umiljat i voli mi sjediti na ramenu, a i puno više cvrkuće i više se ne boji ljudi.
I znam da nije dobro previše promjena, zato ga i želim udomiti za praznike, da bar prva dva tjedna ne bude sam.
Pa.. valjda ću trebati napisati upute za susjede čim kunić stigne k meni.
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » ned lis 23, 2011 19:14 pm

uzmi u obzir da kunići žive i desetak godina, a ti sad imaš trinaest. To znači da ćeš uskoro u srednju školu, pa možda na faks, a to može značiti promjenu prebivališta. Ne mora to biti loše, ali razmisli i o takvoj situaciji.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mucika » ned lis 23, 2011 19:55 pm

Pa i stariji brat ide u srednju školu, a živi na istiom mjestu (istim mjestima) kao ja. Ja mislim da to nebi trebao bit problem, možda bi čak bilo bolje - u slučaju da nađem neku školu koja je dovoljno blizu da bude kunić imao samo jedno mjesto boravka, ne više dva.
U svakom slučaju ima dovoljno škola koje su dovoljno blizu da se za kunića nebi ništa promijenilo.
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 24, 2011 9:24 am

I ova cura traži dom http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=5864 ona se nalazi u Rijeci, ali prijevoz, ako je udomitelj adekvatan, na forumu rijetko kada predstavlja problem. Otkuda si?
Kunići nemaju papire za preko granice kao psi ili mačke, za njih postoje certifikati koji se rade kod veterinara, ali traju nekoliko mjeseci samo
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mucika » pon lis 24, 2011 15:41 pm

Pa neznam, nama je prijevoz inače problem ukoliko put traje duže od sat-dva vremena.. Osim ako mislite kunića vi dovesti?
Inače sam iz Međimurja, točnije Domašinca.
A ti certifikati.. koliko to košta i koliko dugo traje prije nego treba obnoviti?
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri lis 26, 2011 7:44 am

Pa sada u Međimurje baš i ne idem, ali do ZG nije problem, a onda dalje bi trebalo s nekim dogovoriti tko putuje na toj relaciji. Certifikat izdaje veterinar, traje 3 ili 6 mjeseci i ne znam koliko košta
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mucika » pet lis 28, 2011 19:13 pm

Pa roditelji nešto kompliciraju kako je to daleko i to. :ljut:
To bi onda značilo da ipak nebi mogla udomiti kunića ovu subotu, :zekoo8: ali ako bude sve išlo po sreći mogla bi ga udomiti u tijeku tjedna.
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

PostPostao/la stelica » pet stu 04, 2011 22:55 pm

poklanjam lavljoglavog patuljastog kuniča starog oko 7 mjeseci,pitom je. molim da se zainteresirani jave sto prije http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376493_272200779485243_100000859700020_720375_1179391857_n.jpg
stelica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » pet stu 04, 2011 22:57 pm

trebalo bi napraviti posebnu temu za ovo, gdje se nalazite? ostavite kontakt broj da vam se lakse moze javiti :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mucika » sub stu 05, 2011 22:27 pm

zeko Simba je napisao/la:Pa sada u Međimurje baš i ne idem, ali do ZG nije problem, a onda dalje bi trebalo s nekim dogovoriti tko putuje na toj relaciji. Certifikat izdaje veterinar, traje 3 ili 6 mjeseci i ne znam koliko košta

O.K...

Moj brat studira u Zagrebu, tako da bi on mogao dovesti kunića od Zagreba do Domašinca :)
Ali ja se nemogu umjesto njega dogovarat kad i gdje, tako da vam šaljem njegov e-mail na PM.

Usput - ja i brat (neki drugi, ja imam tri brate) želimo napraviti gajbu za kunića. Inače imamo nekvu plastičnu, ali je malo mala, mislim - inče je u njoj živio hrčak. Pa, onda me zanima ako mu možemo umjesto žice staviti nekve ljeskove grane? Ubrali smo jih sviježe i oguljili i osušili, ali neznam nebi li kunić u tom slučaju jednostavno pregrizao grane i pobjegao..
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

Re: Htjela bi udomiti patuljastog kunića - NAŠLA! ;)

PostPostao/la Mucika » ned stu 20, 2011 20:36 pm

Brat je malo potražio na njuškalu, i danas smo ga dobili, malog ;)
Tako da slobodno zaključate topic.
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan