Leica lavica

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Leica lavica

PostPostao/la madnessa » pet ožu 30, 2012 15:11 pm

Zdravo svima,

Nova sam vlasnica kunića pod imenom Lea... Da, curica je... Danima čitam forum, pa sam odlučila da konačno predstavim svoje zlato. Pošto sam prvog kunića kupila premalog i potom je uginuo prečesto se jako plašim za svoju petomjesečnu curicu. Nadam se da ćemo vam se svidjeti i da ćemo puno naučiti. Za početak par sličica...

Lea u svom malom kavezu par dana nakon što je došla u novi dom.
slika

Ovdje sam već toliko slobodna da gledam i TV
slika

Pustite me da jedem na miru!!! :zeko7:

slika
madnessa
Kunić
Kunić

Re: Leica lavica

PostPostao/la Anby » pet ožu 30, 2012 15:37 pm

divna je :) kao da ima malu suknjicu :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pet ožu 30, 2012 16:12 pm

Prekrasna je Leica :blush:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la madnessa » pet ožu 30, 2012 16:25 pm

Hvala vam puno. :zeko8: @Anby, nisam uopšte to tako vidjela. Stvarno kao da ima suknjicu ili hlačice... :zeko7:

Malo smo nestašni u posljednje vrijeme. Prošle subote sam joj kupila kavez 100x55cm, ali ga izbjegava. Možda ga bojkotuje, jer je zatvaramo kada nismo kući? Jednostavno umire od gladi i žeđi, ali neće da uđe u njega da jede i pije. Čak i kugličari i piški u jedan ćošak stana, ali u kavez neće. Isprva je htjela u kavez, ali sada je ne možemo nikako privoliti.

Imate kakvih savjeta?
madnessa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » pet ožu 30, 2012 17:03 pm

mi smo imali slican slucaj sa zecicom..kad joj je kupljen veliki kavez, umirala je od straha kad je bila unutra..situacija je bila ok dok je neko kod nje u sobi, ali navecer kad cimerka ode spavati, onda doslovno demolira kavez..bacala je posudu sa hranom, cupala pojilicu, lupala...Za 3-4 noci je cimerka morala da ustane i da je prebaci u mali kavez..onog momenta kad bi je ubacila u mali kavez, ona se odmah izvali i zaspi... Trebalo joj je nekih 10ak dana da se privikne, ali sad je ok...postala je jako teritorijalna sto se kaveza tice i sad, kad joj nesto nije po volji, sama ode u kavez i lezi unutra...Smirit ce se i vasa kroz odredjeni period :zekoo3:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la madnessa » pet ožu 30, 2012 17:32 pm

Možda bi joj pomoglo neko skrovište? Pokuštat ću sa nekom kutijom, da se može sakriti u nju... Hvala... Do tada ću da berem kuglice sa tepiha.
:zeko4:
madnessa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned tra 01, 2012 18:51 pm

ona vratasca od gajbice odkaci kad je pustena ili ih omotaj nekim rucnikom da joj ne zapne nozica u resetku jer se moze ozljedit tako
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la msara » uto tra 03, 2012 8:07 am

Dobrodošla Lea. Preslatka je. Predivne šare ima. Moj Greg je zaljubljen, baš bi bili dobar par. Šaljemo :zeko3: :zeko3: :zeko3:
msara
Zečić
Zečić

PostPostao/la madnessa » uto tra 03, 2012 15:41 pm

@altan: Stavili smo komad itisona i tako joj zaštitili kavez. Sada ima veliki kavez, pa je to još bitnije, jer joj je potrebno nekad da se nasloni da bi ušla... Kada je lijena da uskoči. :zeko7: Hvala na savjetu. Odmah smo joj doveli veterinara i on nam je dao puno savjeta.

@msara: Awwww... Moja curica ima simpatiju... :zeko3:
madnessa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto tra 03, 2012 21:22 pm

super :)
samo to s veterinarom bi ja uzela malo s rezervom..jer vecina veterinara nema pojma o kunicima pa rade sto bolje prouci forum da ne bi bilo..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la madnessa » čet srp 26, 2012 10:24 am

Zdravo svima... Nije me bilo neko vrijeme, jer me je sve previše opterećivalo. Pročitala sam dosta foruma i knjigu, imam odličnog veterinara koji puno zna o zekama i odlučila sam privremeno prestati analizirati svaki njen potez i u svemu vidjeti katastrofalan ishod. Previše sam se bila opteretila čitanjem tema o bolestima zečeva i onda noćima nisam spavala držeći ju na oku ili bih se trzala na svaki njen šum. Sada smo se privikli na nju, pa sam opet tu. Ovo nije savjet drugima da to isto čine, ali mom analitičkom umu je sve kobno završavalo, pa sam bila odlučila da se malo odmorim.

Lea je super, ugojila je guzove i presretno skakuće po stanu. Hranimo je domaćim sijenom i kupovnim u odvojenim hranilicama (nekad voli jedno, a nekad drugo), peletiranom hranom, povrćem i ponekad voćem (dozvoljenim, naravno), te joj na okolnim planinama beremo grančice lijeske. Sada je i treniramo da smo mi ti koji hranu dajemo i da može prići kada joj mi damo dozvolu, jer je na Cuni skakala tako da nije gledala, pa smo znali završiti u ranama. Polako napredujemo i sada zna šta znači podignuta ruka, ali je s vremena na vrijeme prenese to njeno ludovanje. Također se odlučila za dva mjesta u dvije prostorije na kojima vrši nuždu. Nije htjela koristiti WC-e, pa smo joj prekrili ta dva mjesta komadima itisona, koje često peremo. To voli i od tada je bilo svega par puta da je pokušala da obavi nuždu negdje drugo, a to radi baš kada ispituje da li je držimo na oku. Onog trenutka kad pomislimo da uzviknemo "Ne!" odskakuče na svoje mjesto. :zekoo3:

Pregrizla je kabl od adaptera aparata za brijanje, jer smo greškom ostavili vrata od kupatila otvorenim. Naš prvi kabl... :zeko7: Više problema nismo imali.

Po cijeli dan dremucka i čak se izvali. Prvi put sam pomislila da ju je srce opalilo kako se bacila, ali sam ubrzo shvatila da se zeka opustila u svojoj kartonskoj kutijici toliko da je se ništa ne tiče. Čak i sanja da jede, da kopa rupice i sl. :zeko7: Navečer se ganjamo i smireno me čeka iza kaveza, stola i sl. da je pronađem i onda šmugne dalje. Uopće nije preplašena tada, nego dođe do mene i počne ona mene ganjati, a ja joj vratim. Ima i svoju plastičnu cijev kroz koju se provlači.

Veterinara zovemo kada treba noktiće rezati, a sami je češljamo furminatorom i četkom. To nam znatno smanjuje potrebu za malt pastom. Dajem joj pastu za mace, jer druge nema u Sarajevu. Vet nas je naučio i kako da je podižemo, ali ja to ne radim bez velike potrebe, jer još uvijek se plašim da je ne povrijedim. Tek je 4.5mj tu i baš mi je bezveze peglati sa podizanjem. Inače ovaj način podizanja super podnosi i uopće ne mlatara nogicama. Znam da ju je čiko od koga smo ju uzeli dizao tako, pa je valjda od malih nogu naviknuta na to da joj neće biti ništa.

Kasnije ću postaviti i neke slike svog malog vražićka.

:zeko3:
madnessa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » čet srp 26, 2012 21:37 pm

madnessa je napisao/la:...odlučila sam privremeno prestati analizirati svaki njen potez i u svemu vidjeti katastrofalan ishod.
:zeko3:

:) to ti je najpametnije - uzivaj u njoj i s njom (stignes se uvijek brinuti ak bu trebalo)

daj nam info o vetu tamo u Zdravstvenima, u Sarajevu nemamo puno preporucenih i dobrih a to uvijek dobro dodje :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet srp 27, 2012 9:18 am

Curica je predivna :zeko8: hahhahhahah vidim i ona gleda Tv :zeko7: :zeko7: :zeko7:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet srp 27, 2012 10:46 am

Joj preslatka ti je curica ljubi mi je milion puta umesto mene :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la miro » pet srp 27, 2012 11:14 am

krasna :wink:
miro
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.