BUBY i GEA

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: BUBY

PostPostao/la Ella-RI » ned stu 13, 2011 22:16 pm

Baš Vam hvala....evo isprintala sam Bibliju!

Pusa Vama i zekanima!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ella-RI » sri stu 23, 2011 21:09 pm

Evo da se pohvalim da su udomljena još dva zeca a za to je na neki načim zaslužan i naš neodoljivi Buby. Kada su nam došli u posjetu i vidjeli našeg zekonju kako je sladak i mazast odlučili su uzeti kunića. Pošto sam dva dana prije toga bila u PC-u i vidjela tako malenog zečića...presladak je bio ali sigurno prerano odvojen od majke jer je bioooo kaoooo maleniiii rekla sam da iz tog razloga zaobiđu PC. Itako su se našim stopama odlučili na udomljavanje i danas udomili 2 kunića.Doduše...dvije cure. jedna ima 2 druga 5 mjeseci. Koliko sam čitala dvije cure teško da idu skupa, no kako prijašnja vlasnica kaže one su odrasle skupa i samo tako je udomljavanje došlo u obzir.
Ne znam u kojoj dobi kod njih uopće dolazi do netrpeljivosti, možda njih i preskoči. Drago mi je zbog toga što su našli novi dom.
Pozdarv svima!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » sri stu 23, 2011 21:35 pm

Lijepo da su udomile :) . Ali neka im prijašnja vlasnica da što više informacija o navikama , prehrani, ponašanju...... U svakom slučaju treba paziti kako se ponašaju dok se ne stekne sigurnost da se zaista dobro slažu, a i inače treba paziti jer može doći do povremenih nesuglasica. Mi imamo dva dečka (slučajno, duga priča) i uspjeli smo ih nakon dužeg vremena spojiti. No svako toliko, iako ne često, Simon mlatne Frenkija i to tako da mu baš ostane ranica. Slažu se, ali ipak kod istospolnih izgleda da povremeno dolazi do "obračuna".
Kasnije mogu razmisliti o sterilizaciji, u ovom slučaju bi to bilo iz zdravstvenih razloga i eventualno da se malo smire ako ih bude hvatao pubertet ili lažne trudnoće.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ella-RI » sri stu 23, 2011 22:15 pm

One imaju zajednički kavez. Ma nadam se da će sve biti ok. Mi svakako imamo u planu kastrirati našega...pa možda ako bude gusto uzmemo jednu curu za njega.
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet stu 24, 2011 13:05 pm

Ella-RI je napisao/la:One imaju zajednički kavez. Ma nadam se da će sve biti ok. Mi svakako imamo u planu kastrirati našega...pa možda ako bude gusto uzmemo jednu curu za njega.

pa ovo je ok razmisljanje jer bi se moglo desit da se cure pocnu mlatit..glup je sto bivsa vlasnica nije dala zeke odvojeno jer nije da su prozivjele godine skupa :rolleyes:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Karlek » uto pro 06, 2011 13:40 pm

Baš je... Buby! :) Zaljubila se
slika
Karlek
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ella-RI » ned sij 01, 2012 15:55 pm

Sretna Nova godina svima zecoljupcima i zečićima!

Evo kako se je buby sam poslužio, dohvatio, spustio...ma sve k'o pravi...

slika

Uploaded with ImageShack.us

slika

Uploaded with ImageShack.us
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la Iva » ned sij 01, 2012 15:58 pm

slatkić mali :zeko3:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ella-RI » pet sij 06, 2012 11:14 am

Pozdrav svima!

Evo da se malo javim. Bubi je u utorak naveče bio na kastriranju. Sada je evo sasvim ok i više se ne ljuti na nas. Bilo je stvarno ružno gledati ono buđenje...a kako li je tek njemu jadničku bilo mogu samo zamišljati. No već dan iza je došao sebi, ali je još malo bio umoran. Jučer smo otišli kod veterinara po još jednu dozu antibiotika za svaki slučaj...pa nas je ostatak dana Buby mrko gledao, jer se ulaskom u transporter zamislio da će se dogoditi nešto ružno...ali to su bile samo dvije pikalice i sve ok. Više nije ljut na nas. U svakom slučaju sve je prošlo ok i drago mi je da je to obavio jer vrijeme odmiče i sve je stariji i stariji...

Iskoristili smo priliku pa mu je veterinar za vrijeme uspavanosti skratio zubiće. Moram priznati da mu jakooo brzo rastu jer ih ne troši kako spada, tako da će mo morati pokušati to odrađivati doma, samo da ga ne tramakamo svaki mjesec po transporteru.

Ekola to su novosti.

E, da težak je 1700 grama.
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet sij 06, 2012 23:02 pm

Bravo za Bubyja! :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mirta » sub sij 07, 2012 9:21 am

super :zeko3:
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ella-RI » sub vel 04, 2012 11:42 am

Pozdrav ljudi! Dal' vam je hladno? Evo kod Bubya krenulo linjanje, a kako je čupav s dlaka lagana...mi se ufuravamo kako ga četkati a da što manje toga leti po kući. Pa ako ima neki savjet bilo bi nam drago ćuti. Do sada ga čeljamo sa furminatorom i potom mokrim rukama prođemo po njemu da pokupimo ostatke.
Koliko dugu traje to linjanje, dakle riječ je o starijem kuniću (4 i pol. god).

Hvala vam! Kiss
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » sub vel 04, 2012 11:53 am

mi to radimo u kupatilu, u kadi...stavis rucnik ispod njega da se ne klize i lagano cetkas...u ovom periodu se vecina kunica linja, i moj isto..dlaka na sve strane..zna to potrajati, po 2-3 sedmice (barem kod nas) :blush:
samo sto vise strpljenja, cetkanja i sijena, i nebi trebalo biti problema :nowink:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » sub vel 04, 2012 12:11 pm

A mi se pretvorimo u zeca, koliko dlaka bude po nama i okolo :P . I onda čišćenje ljepljivim trakama (sebe i okolinu, ne zeca :P ) + usisač.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ella-RI » sub vel 04, 2012 13:04 pm

Evo, igrom slučaja ja sam ga danas u kadi četkala i ispod stavila ručnik, no on ga je zgurao... u svakom slučaju mi je bolja varijanta nego na nekom dr.mjestu. Dugodlaki je a dlakica tanka pa to samo leti. Dajem mu jednom dnevno Malt pastu, voli ju jesti i jede iz tube ( cca 2 cm), sijeno on uopće ne jede iako mu je uvijek ponuđeno samo ga bacam i mijenjam, ali ako pojede par vlati u mjesec dana to je sve. Ma proći će i to, ali opet je nabolje da ustanovim naj praktičniji način četkanja da manje šizim u sebi. :-))
Ella-RI
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan