vedi08 je napisao/la:kako cemo uvalit maslacke sigama na susenje nisu ni svjesni

Možeš i meni, ja sušim kod Filipa na balkonu, zaklonjeno od sunca, a vjetrić fino sve posuši.. .
@Jura: možeš posušiti i mladu koprivu i stolisnik (to dvoje pokupiš s livada, lako su prepoznatljivi i ne možeš ih zamijenit za niš drugo), melisu, mažuranu, paprenu metvicu, kamilicu (sve iz svih boljih vrtova

).. .
Ja svojima znam i posušit travu s livada, jer Mrva to više voli od sijena.. .
A znam im ubrat još i neke vrste travurine koju ne znam kako se kaže na književno, ali mi to zovemo: (nemojte se smijat

)
čihora (što bi bio kao divlji radić, ali ne maslačak, nego ono drugo što ful liči, ali ne daje cvijet),
kostrič (opet slično maslačku, ali većih mesnatijih listova i dlačicama nekim mikroskopskim),
kozja brada (ne bi vjerovali ali zbilja liči na kozju bradu - tanki i dugački listovi),
kokošja guzica (I kid you not, mi to ekšli tako zovemo, ne znam s čim bi ju usporedila, ali definitivno ne liči na kokošju guzicu

),
divlja mrkva (list identičan kao kod mrkve i ima neki bijeli cvijet) i
morač aka komorač, lako prepoznatljivo.. .
Inače se te travurine mogu naći na tržnici pod nazivom
mišanca, (gledala ja na teveu

).. .
Mene baba naučila kako to sve prepoznat, jer mi to jedemo dole na Korčuli...
Čisto sumljam da ćete išta od toga moć proguglat (možda mrkvu), ali budem vam poslikala idući put kad odem na livadu u berbu.. .