Apetit i vručina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Apetit i vručina

PostPostao/la Mixazeko » ned lip 24, 2012 21:26 pm

altan je napisao/la:
renata je napisao/la:nisu li tonovi malo preoštri?
sve što je mixazeko rekla, stoji. točno je, i to ne zato što to negdje piše, već jer mojih 90 (+) kunića već godinama jede isključivo mokro povrće.
jedna lasta ne čini proljeće, no njih 90 - itekako!

pa onda ti slobodno preporucju i dijeli svoje iskustvo..a ne netko tko nema pojma

Cek izvni ne razumem te bas najbolje. Ako sam procitao da su ljudi koji godinama imaju kunice svetovali da se daje mokro povrce i ako su poznati veterinari sirom sveta to savetovali, zasto ja to nekom ne bih mogao da napisem? Zasto svako mora iscitati desetine razlicitih sajtova, ako je to neko vec uradio i napisao. Sto se tice ima podataka i na http://www.medirabbit.com/EN/index_en.htm koji su po mom misljenju najbolji sajt za kunice
Mixazeko

PostPostao/la sanjita » pon lip 25, 2012 1:01 am

Ja recimo priznajem samo ono sto kazu ovdje strucnjaci po mom misljenju,dakle dobro poznate cure znamo svi vec koje....koje su "odgojile" masu zeceva i znaju vec sto je za njih najbolje,to mi je najbolja smjernica,bez obzira kakve sajtove netko kopirao. Nema bolje stvari od osobnog iskustva. Ali ja iz navike nekako nikad ne dajem mokro povrce,i to je tako vec godinama. Ako se i desi,znat cu da nisam skroz pogrijesila.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » pon lip 25, 2012 1:41 am

ja to na medirabbit nigdje ne vidim..isto kao sto ne vidim ni razlog za davanje mokrog povrca..nikad jos nisam vidjela kunica da nakon osusenog svjezeg povrca ide pit vodu, ali sam zato vidjela da nakon pojedene kriske narance ide jest sijeno..oni se bez problema sami doziraju potrebnu kolicinu tekucine ako im je ona dostupna..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 8:29 am

altan je napisao/la:ja to na medirabbit nigdje ne vidim..isto kao sto ne vidim ni razlog za davanje mokrog povrca..nikad jos nisam vidjela kunica da nakon osusenog svjezeg povrca ide pit vodu, ali sam zato vidjela da nakon pojedene kriske narance ide jest sijeno..oni se bez problema sami doziraju potrebnu kolicinu tekucine ako im je ona dostupna..

Kako koji. Moj je obozavao da posle tek pojedene vecere krene da pije vodu. A sad po leti na 30 i vise stepeni mi se cini kao da ga mrzi da pije vodu, a koliko vidim nije izolovan slucaj.
Mixazeko

PostPostao/la Privremeni nick » pon lip 25, 2012 8:52 am

Aj ne lupajte molim vas. Moja zecina debela po vrucini vise jede
Privremeni nick

PostPostao/la markiza » pon lip 25, 2012 10:13 am

zeko peko je napisao/la:Aj ne lupajte molim vas. Moja zecina debela po vrucini vise jede

Majstore otkud ti? Zar te nije pojela tvoja zmija? A sto se tice tvoje DEBELE ZECINE i tvog KERA oni su kao takvi, verovatno mnogo srecni sa tobom. Uzivajte :rugo:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 10:26 am

zeko peko je napisao/la:Aj ne lupajte molim vas. Moja zecina debela po vrucini vise jede

:welcome: :lol: :banplz:
Mixazeko

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon lip 25, 2012 14:07 pm

Jel i zec imaginarni c/p s neta?

I Damir menje jede ali me to ne zabrinjava ...mačak prati njegov tempo a inaće je tolika žderonja da jede zečevu suhu hranu ako uđe u sobu...vode pije nenormalno puno ali sve je to ok spram vremena ;)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon lip 25, 2012 14:08 pm

markiza je napisao/la:

Majstore otkud ti? Zar te nije pojela tvoja zmija? A sto se tice tvoje DEBELE ZECINE i tvog KERA oni su kao takvi, verovatno mnogo srecni sa tobom. Uzivajte :rugo:

kako od kuda..pa on je tu cijelo vrijeme samo pod nickom mixazeko
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » pon lip 25, 2012 14:31 pm

altan je napisao/la:
markiza je napisao/la:

Ajde da je i to netko rekao naglas.
Njegov alter ego bijase skoro dobio ban.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 14:40 pm

altan je napisao/la:
markiza je napisao/la:

To se podrazumeva. Kao sto si juce krenuo da se svadjas samnom zbog toga sto sam rekao da je mokro povrce dobro
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 14:54 pm

altan je napisao/la:jedan link se ne moze otvorit, u jednom nigdje ne pise mokro povrce, u ostalima ne pise ni tko je autor ni zasto bi trebali biti relevantni neki random linkovi s neta, a moj kunic ni ne mislim otvarat..slobodno tamo djeli savjete, a tu ohladi malo..i slobodno se naduri i reci kako smo tu svi grozni..

Nesto sam zeznuo oko jednog linka, ostali se mogu otvoriti to sto ovaj neces da otvris to je tvoj problem, a na medirabbits evo ti procitaj na samom pocetku
http://www.medirabbit.com/EN/GI_disease ... Veg_en.htm
Mixazeko

PostPostao/la zekili » pon lip 25, 2012 15:18 pm

Isto pise na zecovi.net vec godinam stoga nisi otkrio toplu vodu:
http://www.zecovi.net/prehrana/Prehrana.html
Za ovaj dio ishrane kunića možemo reći da je u neku ruku kontroverzan. Postoje mnoge različite teorije počevši od one da li zeleno treba davati vlažno nakon pranja ili ga dobro posušiti. Neki za vlažno kažu da može dovesti do proljeva, a drugi da je baš takvo bolje za zdravlje kunića jer povećava unos tekućine u njihov organizam, i potpomaže u kretanju pojedenog sadržaja kroz probavni trakt. Jedno je sigurno sve mora biti jako dobro oprano, bez pesticida i ostataka gnojiva. Čak i organski uzgojene biljke treba dobro oprati da bi se uklonile potencijalno štetne bakterije poput E. Coli.

Poanta je da svatko iznosi svoje misljenje i zasto da tj zasto ne, molim te prestani kategoricki tvrditi da ono sto ti radis je sto posto ispravno, pogotovo bez relevantnih izvora jer na taj nacin navodis nove clanove da slijepo slijede tvoje upute:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 15:25 pm

zekili je napisao/la:Isto pise na zecovi.net vec godinam stoga nisi otkrio toplu vodu:
http://www.zecovi.net/prehrana/Prehrana.html
Za ovaj dio ishrane kunića možemo reći da je u neku ruku kontroverzan. Postoje mnoge različite teorije počevši od one da li zeleno treba davati vlažno nakon pranja ili ga dobro posušiti. Neki za vlažno kažu da može dovesti do proljeva, a drugi da je baš takvo bolje za zdravlje kunića jer povećava unos tekućine u njihov organizam, i potpomaže u kretanju pojedenog sadržaja kroz probavni trakt. Jedno je sigurno sve mora biti jako dobro oprano, bez pesticida i ostataka gnojiva. Čak i organski uzgojene biljke treba dobro oprati da bi se uklonile potencijalno štetne bakterije poput E. Coli.

Poanta je da svatko iznosi svoje misljenje i zasto da tj zasto ne, molim te prestani kategoricki tvrditi da ono sto ti radis je sto posto ispravno, pogotovo bez relevantnih izvora jer na taj nacin navodis nove clanove da slijepo slijede tvoje upute:)

Pa nekazem ja da sam 100% upravu, ali ne smatram da je uredu da neko drugi tvrdi da je to pogresno i stetno. Dakle svako ima svoje misljenje i ja nikog ne teram da mi veruje. Ne znam zasto smatras da su oni sajtovi a pogotovu MediRabbits losi ali opet svako ima pravo na svoje misljenje :peacee:, zaboravio sam da dodam da sam ja do skora isto davao suseno povrce ali ono krcanje sotmaka je prestalo od kad sam krenuo da dajem mokro povrce. KUnici su josuvek ne istrazeni kao kucni ljubimci, tako da ima puno misljenja
p.s. Kad smo dobili zeca i na MediRabbits je stajalo da treba davati suvo povrce. Tek od skora su to promenili zbog istrazivanja koja su sprovedena
Mixazeko

PostPostao/la altan » pon lip 25, 2012 15:56 pm

na medirabbits nigdje ne pise da treba davat mokro povrce
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.