Znam da nisam bila baš najaktivniji član foruma i da je ovo malo jadno od mene. Uvijek bih dolazila kad bi zagustilo, toliko puta ste mi pomogli svojim savjetima, svojom strpljivošću i beskrajnom ljubavi prema zečekima. I zato osjećam nekako dužnost da se oprostimo od vas. Puno vam hvala na svemu ljudi, divni ste. Toliko ste učinili da bolji život naših malih mrvica, i to na prostoru cijele bivše Juge.
Moj mali Romeo zauvijek je zatvorio svoje tamne okice u subotu, 6.2 nakon samo tri godinice svog života. Užasno sam ljuta i nesretna, ne shvaćam i ne razumijem. Zašto moj zeko, zeko koji nije znao za kavez i zatočeništvo, zeko kojeg smo držali ko malo vode na dlanu, zeko koji bi u ljeto i proljeće bio vani po cijele dane, sadio cvijeće s mamom, družio se s našim macama i psima.
Toliko zečeka živi u kavezima, nesretni i jedva čekaju smrt, zašto je morao otići baš moj, kojeg toliko volimo i koji nam je bio kao obitelj?
Još uvijek mi nije jasno, ne mogu drugo nego kriviti sebe, zar je moguće da je bio bolestan, ili da mu je nešto falilo? Pa bili smo s njim čitav dan, primjetili bi nešto. Uvijek je bio veseo, mazio se u krilu ili oko nogu, stalno žicao malo voća ili natjeravao mace.
Kako bilo, moje ljubavi više nema, šta mi drugo ostaje nego da tugujem, kad znam da takvog zeku više neću naći. Možda bi bilo fer bar zbog vas pokušati opet, dati svu tu ljubav nekom drugom uhonji, ali ja više nemam snage, a i znam da je Romeo bio jedan i jedinstven, i da ga nikad neću dobiti natrag. Koji drugi zeko bi se izvalio na moja koljena i prospavao na leđima čitav dan, sa nogicama u zraku i umiljatim gugutanjem. Bio je tako uredan, samo je tražio svoj WC. Nikad nije grizao kablove, volio je sve naše životinjice, i uvijek bi na kraju dana skočio na krevet i zaspao kraj mene, a ujutro bi me budio da ga mazim. Svaki put kad uđem u sobu, očekujem da će mala glavica izviriti ispod popluna.
Osjećam se kao da sam ja najtužnija osoba na svijetu.
Ljudi, volite i pazite svoje zečeke, i uživajte s njima. Nikome na svijetu ne želim ovakvu bol.
Puno te volim srčence moje malo. Lijepo mi spavaj.