Domaće sijeno

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Domaće sijeno

PostPostao/la cuki23 » pet sij 13, 2012 13:09 pm

Jel možda ima netko na forumu tko prodaje domaće sijeno,a da je pristupačne cijene i da mi nekako može poslati na Cres,na bus staviti?samo da znam kome se trebam javiti.to je još jedino što mi nedostaje,trenutno je na ovom sijenu iz dm-a,nevjerojatno ga dobro jede,ali ja sam djetinjstvo proveo puno na selu i znam da je ogromna razlika,makar ovo dobro jede.
cuki23
Zečić
Zečić

Re: Domaće sijeno

PostPostao/la dajana_os » pet sij 13, 2012 13:28 pm

Neki dan sam vidio da netko ima domaceg sijena tu iz okolice Rijeke ako se ne varam! Probat cu potraziti pa stavim link jer se uistinu ne sjecam tko je o tome pricao!
dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la dajana_os » pet sij 13, 2012 13:30 pm

dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la cuki23 » pet sij 13, 2012 22:53 pm

Hvala na topicu,poslao sam pm,pa možda odgovori ili pročita ovo,a do onda molim sve ostale koji imaju neki prijedlog da pomognu...a ona neka cura koju sam vidio tu po postovima da ljudima pakira sijeno?i one ballegary-je?od nje se isto može naručiti?još jedno pitanjeuspt,tu ima puno češera bora koji su veliki i zreli i suhi,to joj mogu dati da gricka i žvače?
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la cuki23 » pon sij 30, 2012 14:15 pm

Eto,danas nam je došlo sijeno domaće,hvala Lilo....prvo od silnih mirisa smo pola sata se samo vrpoljili i šnjofkali i čudili se otkuda toliko finih mirisa,a onda smo navalili,hehehehe
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la Stewart » uto vel 07, 2012 23:25 pm

Pozdrav,

imam 3 mjeseca starog zečjeg bebača kojeg hranim domaćim svježim sijenom. :)

Do prije nekoliko dana bi nabrao malo sijena na livadi pored zgrade i sušio ga par sati u pećnici (na niskoj temperaturi i obavezno s ugašenim ventilatorom jer mi je jednom ventilator raspuhao sijeno po cijeloj pećnici). Sada je na livadi snijeg i ne znam kako da svom zekanu osiguram najbolju prehranu, s obzirom da sam čuo da je najbolje domaće svježe sijeno.

Da li mislite da je bolje da otkopam snijeg i probam nabrati malo sijena, iako je u zadnje vrijeme otkad je došla prava zima sijeno dosta povenuto i loše. Ili da kupim u dm-u, ali to mi se ne čini kao dobra opcija s obzirom da zekana hranim samo domaćom papicom (jabuke, celer, suhi kolači...). :klopal:

Koliko uopće zekonja može biti bez svježeg sijena? Pretpostavljam da je do proljeća predugo :huh:
Stewart
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » uto vel 07, 2012 23:40 pm

Prije svega da vas pitam odakle ste?

Mislim da branje trave sa livada oko zgrade, te susenje istog, nije najbolje rjesenje, buduci da je takva trava uglavnom zagadjena zbog ispusnih plinova, smoga, psecih ili macjih izmeta i sl...najbolje rjesenje bi bilo da pokusas nabaviti domace sijeno sa sela, ako imas nekog od rodbine ili da narucis sijeno preko njuskala ili od nekog s foruma (Lilo)...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Epimedia » uto vel 07, 2012 23:46 pm

Pogledaj ranije postove o prehrani kunića. Zeko bi trebao svaki dan imati neograničene količine sijena , što je dobro za njegovu probavu. Lilo na forumu prodaje domaće sijeno i zekani ga obožavaju, pa ako ti paše kontaktiraj ju. A za prvu ruku nabavi u nekom pet shopu neko kvalitetnije sijeno.
Inače kunići do 6 mjeseci starosti ne bi trebali jesti svježu hranu.
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Stewart » sri vel 08, 2012 0:04 am

Kako da prepoznam kvalitetno sijeno u pet shopu i koliko takvo košta?

I zašto zeko ne bi smio jesti svježu hranu? Moj super napreduje i sav se raspameti kad dobije fino domaće. Voli sve jesti, a najfiniji su mu bili božićni kolači, sve smo ih slistili :happy:
Naravno, dao sam mu samo one suhe, kiflice, kuglof i one zvjezdice, te je najviše volio :cool:
Stewart
Kunić
Kunić

PostPostao/la Stewart » sri vel 08, 2012 0:07 am

I da, naravno da ne bi brao sijeno pored autoputa, ali živimo u Velikoj Gorici, tako da mi se travica ne cini zamazana :cool:
Stewart
Kunić
Kunić

PostPostao/la Epimedia » sri vel 08, 2012 0:22 am

Stewart je napisao/la:Voli sve jesti, a najfiniji su mu bili božićni kolači, sve smo ih slistili :happy:
Naravno, dao sam mu samo one suhe, kiflice, kuglof i one zvjezdice, te je najviše volio :cool:

Iako mi ovo zvuči kao provokacija (ako nije moje isprike), preporučila bih da za početak pročitaš temu o prehrani kunića gdje je sve lijepo objašnjeno.

viewtopic.php?f=6&t=10
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la virion » sri vel 08, 2012 0:26 am

Stewart je napisao/la:Kako da prepoznam kvalitetno sijeno u pet shopu i koliko takvo košta?

Sto se sijena tice, stvar je u tome sto se zecu najvise svidja, nema pravila. Neka sijena koja mogu biti jeftinija mogu vise voljeti od skupih. U pravilu, sto je zelenije to je bolje, isto kao i sto presana sijena u "kockice" su manje kvalitetna od rastresitih.

Zivis u Velikoj gorici gdje su bili aktivni radovi na obilaznici donedavno, gdje je promet Zagreb Sisak i te kako velik, a osim ako nisi u predgradju, nemas nezagadjene trave. Sva trava ima lijepu dozu otrova... Imate i toplanu, a i ona ostavlja traga. Istina je da ne znas otkuda je kupovno, ali sigurno trava u VG nije bas najcisca, slobodna od otrova i ostalih losih spojeva, metala i slicno.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Stewart » sri vel 08, 2012 0:40 am

Hvala vam puno svima na savjetima, još sam novi vlasnik zekonje, pa se uhodavamo i moramo puno učiti.

Problem je djelomično to što ja još idem u školu, pa nemam baš novaca za kupovanje stvari za zeca, a i vjerovao sam da je domaća hrana zdravija. Starci mi daju 50kn mjesečno za Stewarta, al ja sam ih do sada oba puta zapio :cuga:

Sad moram čekat da dobiju plaću i onda idem u pet shop po sijeno i pelete. Nadam se da mu ništa neće bit jer ih do sada nikad nije dobio.
Stewart
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri vel 08, 2012 1:41 am

Kuglof,kolaci? zecevima se ne daje ljudska hrana...iako se i meni cinis kao provokacija zapravo. Ali cu ipak odgovorit na pitanje o sijenu pa kud puklo,imas po oglasima ljude sa sela koji prodaju bale za sitne novce domaceg sijena pa pretrazi malo. a sta ako se zekan razboli nekad? oce li starci dati onda malo vise od 50 kuna? naravno ako ih ne zapijes.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Stewart » sri vel 08, 2012 2:02 am

Nisam znao da zečevi ne smiju jesti kolače. Za Božić su mi frendovi donjeli nekakav biskvit iz pet centra, baš specijalno prilagođen za zečeve. Iz tog razloga nisam vidio ništa loše u tom da ponekad pojede nešto domaće :hm:
Stewart
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan