SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

PostPostao/la fleshettes » sub ruj 25, 2010 11:49 am

A da, na kraju se sve svede na to da ovisi o karakteru svakog kunića i da je svaka priča drugačija. :)
Kod nas ionako još nije ništa sigurno što se udomljavanja i curice tiče, tako da samo ispitujem teritorij.
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » sub ruj 25, 2010 12:42 pm

Kod mene je slicna situacija kao sto je bila kod Altan..
Spajk Miu izbegava u sirokom luku kad su pusteni zajedno.. mada nije uvek bas tako, seti se ponekad da dodje kod nje i legne (obavezno joj dupe okrene) ali je tu.. kao..
a ona samo juri za njim, kao blesava.. a on se pravi da je nevidi..
On joj skoro dodje kao tata koji nije nesto brizan :P posto on ima 2 i nesto godine, a ona jos ni godinu dana :wub:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sub ruj 25, 2010 14:20 pm

fleshettes je napisao/la:A da, na kraju se sve svede na to da ovisi o karakteru svakog kunića i da je svaka priča drugačija. :)

Potpuno si u pravu kada si ovo napisala. Sve zavisi od karaktera kunica, i to je najvaznije, da pratis svoga zekonju i upoznas ga.
Slazem se da dobro razmislis o svemu i sve prvo ispitas, ali ti obavezno preporucujem curu za zekana.

Kod mene je bilo tako da sam skoro dve godine imala samo Krcka, koji je jako razmazen i dominantan zec, ali i jaaaako voli da se mazi i deli poljupce. Par meseci pre nego sam nasla Bjanku, postao je jako agresivan i frustriran. Dodatno je pogorsala stvar situacija sa jos jednim muskim zekicom u susednoj sobi. Nije podnosio njegov miris. Tek onda je nastao pakao.
A onda je dosla Bjanka,koja je imala negde oko 8 meseci, dakle skoro dve godine mladja od njega, i zec ne samo da je ponovo postao onaj stari, nego se jos razigrao i podmladio. Brinula sam kako ce to biti, brinula sam da li uopste hoce prihvatiti neku zekicu, a sada se pitam kako je uopste ziveo bez drustva svoje vrste toliko dugo. Neverovatno ih je gledati, nesto predivno.
I da, bojala sam se da ce mene zaboraviti i manje voleti. Naprotiv, voli se jos vise i mazi, zecoplesira oko Bjanke i sav je ko krpa. Pravi je papucar samo sto on to jos uvek nije shvatio ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fleshettes » sub ruj 25, 2010 17:37 pm

Moram pokazat ovaj tvoj post dečku, da ga uvjerim da uzmemo curicu :cool: (Pogotovo jer je Stevo točno ovakav kakvim si ti svog opisala.)
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Antonia » čet ruj 30, 2010 17:43 pm

može jedan savjet...
Naime, prvi susret Lili (7. mjeseci) i Lolipopa (2 mjeseca) - obje ženke (to smo tek nedavno saznali) nije dobro prošao, najviše mojom krivicom jer se nisam dostatno informirala. Lili (koja je tada taman bila luda od hormona i puberteta) je odmah napala i ugrizla Lolipopa, to je bilo strašno za vidit. Ne ponovilo se više nikad brrrrrrrrrr :zekoo4: :zekoo4: , ali samo da se zna Lolipop je dobro :D :D
U međuvremenu je Lili sterilizirana ima jedno 15-tak dana i vide se velike promjene u ponašanju, mirnija je, daje se mazit itd. Nedugo nakon sterilizacije, počela sam kavez sa Lolipopom stavljat u dnevni boravak gdje ona boravi. U početku je grizla kavez, vukla ga, pokušavala je i malenu ugristi preko kaveza. Ali kako dani prolaze više nije agresivna, ne mogu procjenit da li je liže, ali kad se preko kaveza približe jedna drugoj Lili kao da je (neznam kako bi se drugačije izrazila) čoha - kao kad se majmuni timare tražeći bubaje. :zeko7: :zeko7: Još koji put zna pokušati ugristi, ali vrlo rijetko i nije više toliko ni zainteresirana za Lolipopa. E sad kako se meni uvuka strah ukosti od prvog Lilinog napada, jako se bojim pokušati pustiti ih zajedno. :zeko4: :zeko4: Da li mi možete pomoći i reći prema vašim iskustvima, a prema opisu ponašanja, da li je došlo vrijeme da pokušam i kako??
Niko od mene nebi bio sretniji kad bi se njih dvi složile :zeko8: :zeko1: :zeko3: :zeko1:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonia » sub lis 02, 2010 6:48 am

:zeko10: :zeko10:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la fleshettes » sub lis 02, 2010 9:02 am

Nemam osobnog iskustva sa spajanjem dvije cure, ali to stvarno jako jako jako rijetko funkcionira. Eventualno ako su odrasle zajedno.. Možeš ih još malo probat pustit ovako s kavezom, pa vidjet. Nažalost, mala je vjerojatnost da će one ikad uživat zajedno kao muško ženski par. :mellow:
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Antonia » sub lis 02, 2010 11:13 am

evo upravo se vratili sa livade..... neutralan teritorij...

malo se mirisale, malo se tukle, malo se lizale, svega.....Lolipop je naskakivala Lili, nebi da je muško, dok je Lili to hrabro izdržavala, jadnica moja... sve u svemu za drugi blizak susret čini mi se u redu...
sad kad smo došli kući opet su odvojene jer ipak je ovo teritorij koji prisvajaju i jedna i druga....

držite nam fige.... :zeko4: :zeko4:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonia » sub lis 09, 2010 14:36 pm

ispostavilo se na kraju da je Lolipop ipak muško jeeeeaaaahh :hura: :valoviole: :bananaparty:

jutros bili na livadi sve super, Lili lizala Lolipopa, on joj se zavlačia ispod brade, ma divota ... i onda smo došli kući... ostavila sam ih u dnevnom.... i onda je počelo Lilino naganjanje Lolipopa, on jadničak izbjegava napade, ali pitam se samo dokad....
vidim da ću večeras dežurat :zekoo8: :zekoo8: Ima li tko kakav pametan savjet s obzirom na upoznavanje.. dokad bi ovo moglo trajat?? :zeko10: :zeko10:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonia » sub lis 09, 2010 19:56 pm

i dalje traje naganjanje, jadni Lolipop je ustrašen samo tako... čim mu se Lili približi odma bježi u trk, šta da radim???? :zekoo4: :zekoo4:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon lis 11, 2010 21:13 pm

Ima li nekih promjena ili još uvijek traje natjeravanje?
On je ipak još dosta mali, pa pripazi da ga šefica ne ozlijedi.
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Antonia » pon lis 11, 2010 21:34 pm

ima promjena nabolje, još ima tu trke i bježanja, ali ima i momenata kada ga Lili liže, a on zgnjuren leži ispred nje, ustrašen je pa bježi i kad treba i kad ne, što nju čini mi se dodatno iritira, ali sve u svemu unatoč tom strahu i on se malo okuražia pa su mu se granice kretanja proširile u odnosu na prije dva dana....
ona uredno ulazi u njegovu kućicu, pojede mu svu hranu, popije svu vodu :zeko7: :zeko7: obilježi sve...
uđe on i u njenu samo to ne volim jer ima samo jedan ulaz-izlaz pa neznam kako bi se razvijala situacija da se istodobno u njoj nađu :wink:

ovo traje već od subote ovako uf, uf nije lako... :zeko4: :zeko4:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonia » čet lis 14, 2010 20:15 pm

slika govori više od rijeći :zeko3: :zeko3:

slika

još bude tu i tamo koje trke, ali sve manje i manje, ali čini mi se da su se u duetu i malo pobarabili :zeko7: :zeko7:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet lis 14, 2010 22:59 pm

jeeeeeeeeeeeeeee, bravo, čestitam :) :) :)
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pet lis 15, 2010 7:16 am

A što smo jepi :srce:
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan