Jesu li nas stigle godine ili...?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Jesu li nas stigle godine ili...?

PostPostao/la larsson » ned tra 08, 2012 22:07 pm

Pozdrav!

Cisto da se malo predstavimo prije nego li postavimo pitanje. Zovemo se Frenkie, patuljasti kunic smo starosti smo oko 7 godina, sad ce uskoro i 8. rockas! Vrlo smo sretan zeko s obzirom na ponasanje, volimo se izvalit na bok, ispruzit cijelom duzinom, cak se damo i maziti po trbuhu i ispod brade kad se izvalimo! :blush: Totalno smo opusteni posto se i izvan kaveza mozemo pronaci u vec opisanim situacijama, bez obzira sto nas ne stite resetke. :) Ukratko je to to, nema bas previse detalja vezanih uz nas, a sad slijedi pitanje!

Vec duze vremena ne izlazimo van iz gajbe, samo "prisilno" kad nas neko izvadi, ali ni onda se ne vracamo skroz brzo u kavez, pogotovo ako nas neko pocne maziti. :P Uz to, znamo se dosta "glasati" dok spavamo, kao nekakvo hrkanje, ali cudno hrkanje. Takoder, kad zaspemo znamo se totalno opustiti tako da nam je glava teska pa padne polako na jednu stranu, ali se ne probudimo.

Je li nam se to dogada zbog starosti ili je samo totalna opustenost u pitanju? :huh:

P.S. Nedavno smo izgubili jednog clana obitelji u obliku psa (s kojim nismo bili bas bog zna kaj povezani) pa se bojimo da i mi ne bi bili na redu ubrzo. :sad:

Molimo pomoc!
larsson
Kunić
Kunić

Re: Jesu li nas stigle godine ili...?

PostPostao/la altan » pon tra 09, 2012 18:10 pm

Ako normalno papa i ako je probava ok moguce je da je od starosti..iako oni se obicno povuku ako im nije dobro
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Moonblind » sub lip 09, 2012 11:25 am

I ja imam zenskog patuljastog kunica starog 6. godina. Zdravi smo, sve sto smo imali u ovih 6.godina je lokalna upala oka, koju smo rijesili kapljicama.

Ona isto zna lezati i pustat nekakve brundave zvukove, i zna se ljuljuskat. Nesto kao da se nuna i poluspava. Nikad joj se nije dogodilo da se prevrne ili ista slicno. Cim joj se netko priblizi odmah skuzi i kao da se probudi.

Ponekad takodjer zna lezati skroz ispruzena s glavom naslonjenom na podu, ponekad bocno a ponekad potrbuske i isto kao da spava. Al takodjer nas percipira.

Ja to pripisujem djelomicno opustenosti a djelomicno starosti; jer sve ostalo radi normalno. Skace, trci po cijeloj kuci, radi zeco-ples, mazi se, normalno papa, pije i kaki.

Ponekad me ipak isprepada jer znam da vise nije mlada, sad je vec kunicica u godinama (kako mi doma kazemo). Sa koliko se godina uopce kunic smatra starim? A i o zivotnom vjeku bi se dalo raspravljat, jer sam vidla i cula puno razlicitih informacija.

Pa ako ima neki forumas koji ima iskustva sa starijim kunicima, molim za savjet.
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sub lip 09, 2012 11:29 am

Nisu oni bas toliko stari sa 6 godina...i ja imam kunicu tih godina i vidim na njoj da je malo mirnija nego prije naravno ali nije to starost....uzevsi u obzir da mogu dozivjeti 9,10 a neki kunici doduse rijetko ali ipak, i vise godina...
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Moonblind » sub lip 09, 2012 11:41 am

Super. Vise mi se svidja misliti da nije vise ni mlada, ali da nije ni stara. Makar znam da ju treba mozda malo vise paziti, tako da sto duze ostane sa mnom. Ja bi iskreno barem jos toliko koliko smo do sad bile zajedno...

I da... Jesu li ti svi neki brundavi zvukovi i nunanje normalni? Ili se ipak mozda trebam zabrinuti?
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la Renato » sub lip 09, 2012 13:21 pm

Ja sam vidio 4-5 puta kod nase Nore da padne u san! Doslovno joj padne gleva, onako mic po mic i polozi ju zabacenu prema natrag na pod, okice skroz zatvorene i pajki! I tako zna ostati i po dvadesetak minuta dok ju neki zvuk ne trgne! Znaci doslovno kao da spava, a stara je tek 7 mjeseci tako da sumnjam da je starost kod vas u pitanju! Ja vjerujem da kunici to rade kada se osjecaju apsolutno sigurno u mjestu gdje borave te su okruzeni vlasnicima u koje imaju povjerenja!

I iskreno, kada ju vidim u tim trenucima bas me obuzme neki cudan osjecaj....nekakvog divljenja...nama je to tako super za vidjeti i znati da joj je lijepo s nama!
Renato
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan