Crni ovnoliki kunić je pronašao zečicu svoga života!

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: crni ovnoliki kunić- u postupku udomljavanja

PostPostao/la vucko » čet stu 10, 2011 20:32 pm

Moram srediti i dogovoriti prijevoz, najvjerojatnije ponedjeljak i to ujutro ako nije problem, uglavnom javim ti na mob.
Drago mi je da je ok i da ihanje polako prolazi, a sto se tice njegovog wc-a, a malo po malo, nazivcirat ce on mene malo, malo ja njega ali shvatit ce nadam se :rolleyes:
vucko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Vida_zecovi » pet stu 11, 2011 9:05 am

ja radim ujutro, ali mislim da će mi dečko biti doma, moram provjeriti s njim. ja sam doma tek oko pola 6... no mislim da bude sve OK. nazovi me u nedjelju pa ćemo se dogovoriti
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Vida_zecovi » pon stu 14, 2011 12:56 pm

evo, Ani je otišao svojoj novoj curi. Vučko, nadam se da ćeš javiti kako je prošlo upoznavanje i da ćeš biti sretna s Anijem. Naravno, ako kojim slučajem ne ode sve po planu (a znam da će sve biti ok), javi se i uzimam Anija nazad. Mislim da je super zeko i da će se vrlo lako prilagoditi curi i vama dvoje (znam da ćete se zaljubiti u njega već danas) :)

Inače, veterinarka je rekla da mu ne trebaju drugi antibiotici, iako i dalje šmrca i kiše, ti vidi što s tim dalje... stvarno mu dosta curi nos, ali izgleda da je on na to skroz naviknuti, miš mali...puno mi ga mazi, i nadam se da ćeš poslati tu i tamo koju slikicu novoga para :dj: :zekoo11:

Hvala svima na pomoći, pogotovo tebi Lady Stardust i udruzi Zecovi, još jedan zeko je našao svoj idealan dom zahvaljujući postojanju ove udruge i foruma! :zeko3:
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

Re: Crni ovnoliki kunić je pronašao zečicu svoga života!

PostPostao/la altan » pon stu 14, 2011 19:06 pm

:hura:
ne znam koliko je dugo bio na atb, ali mi se cini prekratko
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mirta » pon stu 14, 2011 19:15 pm

loooove happy end :zeko3:
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vucko » uto stu 15, 2011 0:40 am

Bio je tjedan dana na antibioticima.. nije mi niti jednom kihnuo danas ali nosic mu je jos mokar... ne znam stvarno :hm:
Ali javit cu se kako sve napreduje.. jos cu ih neko vrijeme drzat odvojeno jer je bio tek prije 10-tak dana na kastraciji a onda polako upoznavanje :wub:
vucko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Vida_zecovi » uto stu 15, 2011 14:35 pm

Zbog kastracije ga ne trebaš držati odvojeno, to vrijedi samo ako kunica nije sterilizirana. Za upoznavanje je bolje da su na nepoznatom terenu oboje (kupaona?), Ani je cool dečko i on se brzo privikne na nove prostore, kod mene je sve protutnjao bez frke, a jedino vidi zbog toga što je tipičan neuredan popišanko, je li bolje da mu zbog ograničiš prostor. Skužila sam da je preko noći pristojan u svom kavezu, piški direkt u wc tako da probaj rasporediti par nekakvih posudica (za cvijeće npr) na strateška mjesta koja si već odabere, pa smanjuj njihov broj s vremenom, mislim da će to funkcionirati (probaj s peletima, vidim da na piljevinu cool reagira, a one podmetače za bebe iz DMa bi isto mogao zavoljeti).

I dalje kiše, meni je bilo sumnjivo to pa sam zato zvala Don, tamo su mi rekli da ako mu ovo nije pomoglo, da daljnje kure s antibioticima ništa neće poboljšati. S time da se formirala mala ranica na šiji pa sam mu zadnje 3 kure davala oralno. Probaj pitati za drugo mišljenje ako smatraš da je potrebno, meni se stvarno ne sviđa taj iscjedak i da je ostao kod mene mislim da bi mu napravila bris ili nekaj. Ali opet, tu nisam stručnjak, po onome što sam čitala, moguće je da i cijeli život ima taj iscjedak bez ikakvih poteškoća.
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » uto stu 15, 2011 15:43 pm

ja bih ga i dalje drzala odvojeno bez obzira sto je curica sterilizirana..jer njemu se hormoni jos nisu iscistili iz tijela pa bi mogao biti i dalje naporan sto bi moglo otezat upoznavanje..
..sto se tice atb tjedan dana od kojih nije cijeli tjedan isao na injekcije vec je dobivao zadnje 3 kure oralno mi se cini ne efektivno za bilo sta..nisam veterinar, ali mislim da je 2 tjedna injekcija minimum za takvo stanje..tabete koje idu oralno slabije djeluju i to je visa za pred kraj..uglavnom svakako bih potrazila drugo misljenje
viewtopic.php?f=3&t=16&p=151454&hilit=antibiotici#p151454
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vucko » čet pro 01, 2011 1:38 am

Ne znam uopce sta da pocnem pisati i kak da to napisem.. Ani mi je umro danas :sad:
Danas ujutro kad sam se probudila odem pogledat zekane i on lezi.. dodem do njega a maleni se uopce ne mice i ne dise.. ostala sam u soku... a nije mi uopce jasno ni kako ni zasto ni zbog cega..
Nakon onih antibiotika koje je dobivao nosic mu je jos neko vrijeme bio vlazan ali i to je prestalo i mislim si super da se i on izlijecio od svih problema koje je imao... upoznala sam ga sa curom, tu nije bilo nikakvih problema i kliknuli su od prve.
Samo da kazem da mi je jeo i pio normalno i kuglice su bile lijepe velike.. i meni nije jasno zasto sad kad je sve krenulo toliko super :sad: :sad:
Tesko mi je puno i ne mogu prestati misliti o njemu a njegovoj curi jos teze cini mi se.. ne zna kud bi sa sobom danas..
Mislilm da bi se tema trebala prebaciti jer ovo vise nije za sretno udomljeni :sad: :sad:
vucko
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 01, 2011 8:34 am

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: strašno :sad: :sad: :sad: :sad:

Ne, tema ostaje ovdje, on je bio sretno udomljen. Dobio je super dom, svoju zečicu i super vlasnike. Na žalost sve je to prekratko trajalo. Jako mi je žao. Očito je imao problema koji nisu bili izlječivi. Drži se i nemoj sebe kriviti, pružila si mu sve što mu je trebalo
Jako mi je žao :cry:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » čet pro 01, 2011 8:37 am

isuse, bas mi je zao :cry: :cry: :cry:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet pro 01, 2011 15:17 pm

jako mi je zao..ocito je bolest jos uvijek tinjala u njemu..ali neka te tjesi sto je na kraju imao dobar dom i svoju curu :) velika je stvar sto si nesebicno prihvatila bolesnog zeku :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vida_zecovi » pet pro 02, 2011 9:13 am

pročitala sam vijest jučer, ali nisam imala srca odgovoriti... nemoj sebe kriviti, meni se desila identična stvar s Diegom, došao je nakon kastracije kod Lilu i iz čistog mira sam ga našla mrtvog 2-3 tjedna nakon što je došao... također je bio bubini i godinu dana stariji od Anija... a ne znam, barem je umro sretan... micek mali mazasti...baš je bio duša od zecova :( :zeko3:
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

PostPostao/la vucko » pet pro 02, 2011 12:17 pm

Stvarno je bio dusa, ljepota mala. Najveca maza koju sam vidjela do sad..
Malo mi je lakse sad, hvala vam svima :zeko3:
Ostao mi je jos kavez njegov, nije bas u najboljem stanju ali nekom ce posluziti, stavit cu oglas da ga dajem kasnije...
vucko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pet pro 02, 2011 13:40 pm

A micek

nemoj se gristi, bio je sretan i zadnje dane je prozivio mazen i pazen u drustvu svojih - koliko god tih dana bilo. Nazalost u ovakvim situacijama godine zanemarivanja uzmu danak i pokose ih kad se namanje nadas.

Drzi se

Nemoj gubiti nadu i odustati, tvoju curu negdje jos uvijek ceka srodna dusa - budemo ju nasli
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan