Puberte??

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Puberte??

PostPostao/la Lana_L » sri vel 29, 2012 20:04 pm

Mozda je vec bilo govora ali nas jako veseli ali i zabrinjava ponasanje nase zekice Lilly.. :) zadnja tri dana ona stalno trci oko nasih nogu i gotovo je nemoguce hodati okolo.. isto tako ostavlja kuglice u letu i bez obzira u kojem dijelu stana... ostalo ponasanje joj je normalno, kao uvijek jede, pije i spava ali danas joj je rep uspravan cijelo vrijeme... :D ima li mozda netko objasnjenje za ovo?? stara je cca 9 mjeseci i jos uvijek se psihicki pripremamo za kastraciju ali je u planu uskoro, kroz par tjedana...
Lana_L
Kunić
Kunić

Re: Puberte??

PostPostao/la vini » sri vel 29, 2012 20:41 pm

:D očito vas zavađa, proradili joj hormoni. Smiriti će se nakon sterilizacije
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Jatza » čet ožu 01, 2012 16:33 pm

Da, da, pubertetlija :D
Ovo s kuglicama u letu i sve po svuda mi zvuči tako poznato, kod moje Iore je to krenulo sa cca 5 mjeseci starosti :zeko7:
Kod nas se sve unormalilo nakon sterilizacije!
slika + slika = slika
Jatza
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lana_L » čet ožu 01, 2012 22:30 pm

Dakle sluzbeno je...lillly je usla u pubertet..i to debelo zagazila. Evo je danas konstantno kruzi oko nas i "zuji".
Lana_L
Kunić
Kunić

PostPostao/la msara » pon tra 02, 2012 8:47 am

Evo da ne otvaram novu temu i naš Gregor je već par dana u pubertetu. Sutra puni 6 mj. i vrijeme mu je bilo za pubertet. Sve smo dobro proučili, znamo da je kugličanje po cijelom stanu, kruženje oko nogu i neprestalno zujanje dio puberteta. Mene zanima da li je normalno u pubertetu da tokom kruženja oko nogu i zecoplesa lupi 2-3 puta zadnjom šapicom. Ponekad zna drijemati ispod stola i odjednom se prene i stane trčati i lupati šapicom. To me nekako brine. Znam da lupaju kad se boje ili su ljuti, pa mi nije jasno otkud sad ovo. Jede sjeno i hranu uredno, pije dosta vode, kuglice su uredne i obilne, linja se dosta ali dajemo preventivno malticu i češljamo ga tako da to linjanje prolazi bez posljedica za probavu. Jedino malo gubi pojam o wc-u u kućici. Jako rijetko piški i kugličari u njega (a do sad je samo tamo obavljao sve). Znam da su to posljedice hormona, ali ovo lupsnje šapicom? Nekako mi ga je žao. Uvijek to povezujem sa strahom ili ljutnjom pa se nikako nemogu naviknuti na to. Da li je to sve dio puberteta? Trebam li se išta dodatno brinuti? I kada na kastraciju? Da li ste vi vaše zecove odmah po ulasku u pubertet kastrirali ili ipak pričekali neko vrijeme da se navikne na podivljale hormone?
msara
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » pon tra 02, 2012 9:32 am

hef je radio istu stvar s nekih 6 mjeseci, ali vise to ne radi. Nije kastriran i s njim nema nikakvih problema, ne kuglicari, ne zapisava, a oko nogu trci samo kad zica klopu. Ovo s lupanjem nogom je brzo prestalo. Intimne trenutke provodi s plisanim fokicem (po novom zvan fukic).

koliko sam polovil, to je kod kunica dosta individualno.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la msara » pon tra 02, 2012 11:19 am

Evo maloprije sam ga malo zatvorila u kućicu da se skulira. Nije se bunio, nikad se ne buni kad ga zatvorim, ali sad ga išla pustiti i vidim da se popišao negdje na podu kućice i sve po šapicama tako da mu je cijeli pod kućice mjestimično popišan jer je raznio na šapama. Primjetila sam da je to i sinoć uradio. Jako se rijetko popiša u wc zadnjih dana. Kako da mu pomognem? Bojim se da će mu mokraća po šapicama izgristi kožu ako stoji u njoj. Preko dana mu obrišem šapice, ali preko noći je duže vrijeme u tome, a i sama činjenica da 2-3 puta dnevno moram prati kućicu nije mi privlačna. Nije meni to problem oprati, ali osuši se brzo ta mokraća pa moram makar sa alkoholnim octom prijeći, a to mi nije drago toliko puta dnevno.
msara
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon tra 02, 2012 12:10 pm

To sam vec rekla u par postova sa slicnom temom,mi smo rijesili problem pisanja po gajbi stavljanjem podmetaca za bebe,izgleda ko velika pelena i super upija....zeko ne sjedi u svojoj mokraci niti mokraca dolazi do dna gajbe sa time da ja ispod tog podmetaca stavim i krpu jednu i ono sto se popisa za vrijeme dok u gajbi papa recimo,samo skarama odsjecem....taj jedan podmetac kosta 3 kune u ljekarni i mi ga podijelimo na dva dijela tako da od jednog velikog dobijemo zapravo dva koji je taman za velicinu gajbe.....nema mokrih nogica,nema stajanja u mokraci pa probajte sa time bar preko noci. Jer njima zbilja mogu nastati zbog agresivne mokrace ojedine na nogicama tako da bolje sprijeciti pa eto sve dok traje ta faza koja ce nadam se proci.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la msara » čet tra 05, 2012 9:12 am

Probali smo s podmetačem za bebe ali kao što sam i očekivala (bilo je tako i sa dekicom kad je žulj na šapici imao) organski ne podnosi ništa na podu kućice. Kopao je i kopao po tome dok nije zgurao u jedan kut i došao do poda kućice, i još bi svako malo došao do podmetača u kutu i bjesno ga čupao i bacao sastrane. Srećom piškenje po gajbici je prošlo otkako smo mu povećali wc, ali Sanjita svejedno hvala na savjetu, vrijedilo je pokušati i eto ubuduće da znaju ostali koji nabasaju na temu koje bi bilo rješenje i koji bi možda mogao biti uzrok tomu.

Pubertet nas još uvijek žestoko šora, ali u malo manjoj količini, vjerovatno se navikava na podivljale hormone, jedino kaj još uvijek nije skroz načisto gdje treba na wc ići, a baš se bio fino naučio, ali valjda će mu se i to pomalo vratiti u normalu. I otkad ga pere pubertet postao je nevjerovatna maza. Mazio bi se 24 sata dnevno i to ne moramo nužno biti ja ili muž može biti prvi prolaznik kog nikad u životu vidio ni pomirisao nije, samo da ga hoće maziti. Prodana duša :nowink: :blush:
msara
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet tra 05, 2012 14:09 pm

Aha,ma ok,moja nema problema sa time da joj nekaj stoji na podu u gajbi valjda zato sto unutra ide samo kad sijeno jede a slobodna je i danju i nocu,ne zatvaramo je preko noci pa su to mozda i frustracije uzrokovane time pa mu smeta sve na podu. Nama je to bilo otkrice,te pelene pa eto za slucaj da drugi neznaju sto staviti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » čet srp 12, 2012 6:49 am

Evo i nas s točno napunjenih 6 mjeseci ušli smo u pubertet! Rep joj je stalno uspravan, trči zamnom više nego prije i kruži mi oko nogu. S vetom sam već razgovarala o sterilizaciji kad bude dovoljno "stara", ali to će biti tek poslije ljeta. Znam da je individualno, samo me zanima ako joj mogu kako to olakšat i pomoć joj?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri srp 18, 2012 7:38 am

Uh, ovo je za poludit, ne pušta me niti sekunde na miru, stalno je aktivna, trčkara mi oko nogu i mazila bi se non-stop. Počela je i kuglice izbacivat po stanu. Znam da je sve to normalno, jedino me brine što su joj kuglice dosta sitne, valjda jede manje sijena...
Bijou
Zekonja
Zekonja

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan