Moze li neko da odredi pasminu zekonje?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Moze li neko da odredi pasminu zekonje?

PostPostao/la mala_zečica » sri lip 29, 2011 22:17 pm

je se to meni cini il se to njemu spuštaju uheka (2 slika) a i ima mi oblik uha ko ovnoliki...
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la resko » sri lip 29, 2011 22:54 pm

Klio je napisao/la:Odakle si? Gde si kupio zeca i kada? Da li zivite kao podstanari i da li imas uslova drzati zeca ma kakva sutuacija dosla?

Meni nekako lici da niste svesni u sta se upustate i ukoliko ovo bice ne volis sto posto i ukoliko ti nije prirastao za srce bez obzira na njegovu velicinu, uskoro cemo imati situaciju da udomljavas istog zbog raznih razloga.

Zeka raste do skoro 7 meseci svog zivota. Ovaj mi ne deluje da je patuljko, ali slika cesto moze da prevari.
Isto tako sam se ja brinula da li je moj prvi zec patuljasti i bila u soku kada mi je neki nedobudni prof.na vet.faxu rekao da ce porasti do 5 kg... Sada da je deset puta ovoliki, toliko ga volim da me je bas briga.
Naprotiv, bio bi mi sladji da je veci ali ima svega 1 500gr. Imam tri mala zeca i jako zavidim svima onima koji imaju veeelike.

imamo uslove sve :). Ima i ljubavi mozda i previse, strah me da mu ne bude nesto posto je ceo dan sa ljudima svi ga grle gnjave...

pa nema veze ako i naraste, ali meni licno se svidjao manji :)... Pa otprilike znamo sve sto je potrebno. Trenutno jede sve. Slamu neku, neko cvece gricne i malo zelene sveze trave malo kupusa, zelenu salatu ne dajemo jer sam cuo da ne valja... A i vodu ne pije nesto mnogo, jel to treba da me brine?
resko
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet lip 30, 2011 0:23 am

Kupus ne,napuhava...premali je za zeleno jos...ajde ucini njemu ponajvise uslugu i prouci prehranu molim te......puno sijena i suha hrana do 5,6 mjeseca starosti.

viewtopic.php?f=6&t=246

viewtopic.php?f=6&t=10

Nemojte se zezat sa prehranom,mali je jos i treba ga od pocetka navikavat na prave stvari.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la IV@N@ » čet lip 30, 2011 12:50 pm

sijeno treba biti stalno dostupno i to neko kvalitetno domaće ne ono iz pet shopa.suhu hranu rađe preskoći potpuno je nepotrebna pa i štetna.povrće polako uvodi svaki dan po list nekog zelenila i komadić nekog korjenastog povrća ili voća.ako je s kakicom sve okej polako(!) povećavaj količine.
drži se ovoga i zeko će biti zdrav.
suha hrana ostavlja niz negativnih posljedica na kunićevo zdravlje kao što su problemi sa zubima,probavni problemi,debljina itd.
od peleta bih eventualno preporučila peletiranu lucernu ,ali to samo za kuniće u razvoju.u svakom slučaju je bolje davati sušenu lucernu u obliku sijena nego peletiranu.
sretno s kunićem i pitaj ako negdje zapneš.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan