Čipiranje?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Čipiranje?

PostPostao/la bibika » sri lis 24, 2012 0:58 am

:rolleyes: mislim da bih čipirala zecka da moram s njim putovati preko granice. bojala bih se da se nešto ne iskomplicira i da mi zabrane prelazak granice sa zeckom. također bih se raspitala o važećim zakonima zemlje u koju putujem, kako me ne bi ništa iznenadilo. ako je putovanje jednokratno, mislim da ne bih. u svakom slučaju, čipiranje je identifikacijska oznaka, koja je neoboriva. svoje zeckove teško da ću označavati, jer nemamo namjeru nikuda putovati s njima. a, što se tiče prepoznavanja, da svog šarca Đovanija ugledam u društvu drugog, teško bi ga razaznala. ne znam čak ni koliko točkica ima na sebi ;D . ostali su druga priča - Piki fali komadić uha, Lokya malo zanosi u desno, Belu nećeš uloviti ni da ju na metli juriš, Brankeca pustiš kraj Eve i pretvori se u palačinku, a Eva ljuuubiii gdje stigne i jako voli skočiti na leđa kad si prignut. Ljubimo vas sve ! :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » sri lis 24, 2012 5:30 am

Jao pa ti imas citavo jedno malo carstvo :zekohopc: Blago tebi :luv: :luv: :luv:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » čet lis 25, 2012 1:17 am

;D ;D s godinama podjetinjiš ;D ;D
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la madnessa » pon stu 12, 2012 11:25 am

Zna li neko treba li kunić biti čipiran za ulazak u Njemačku? Šta je sve potrebno kako bi se maleno biće preselilo tamo?
madnessa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon stu 12, 2012 14:10 pm

mozda najbolje da pitas u njihovoj ambasadi
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Guigi » ned lip 29, 2014 17:59 pm

Da malo aktiviram temu, nisam našla (ili nisam dobro tražil o.O) temu s informacijama kako preći granicu sa zekom.

Vidjela sam da je Altan napisala da sve zavisi od države u koju se putuje i zakona koji važe tamo. Mene zanima za Njemačku.
Išli bismo iz Hrvatske živjeti u Njemačku i zanima me što nam treba kako bismo naše dvije jurilice dofurali tamo preko granice. Ne bih švercala ako planiramo tamo biti za stalno, nego sve da bude legalno i da imaju i papire i što već treba. Našla sam da treba papirić da su zdravi, e sad trebali još nešto? Neke vakcinacije obaviti ili kako? Imate li neke informacije ili da mi preporučite gdje se mogu više infomirati?
Poslati upit ambasadi eventualno? :hm:
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » ned lip 29, 2014 21:19 pm

Ne znam konkretno za Njemacku, ali znam sigurno za Englesku, a oni su dosta strogi po tom pitanju. Kod njih treba samo putovnica (ko za psa) i potvrda od veta da je zdrav. Pa pretpostavljam da je za Njemacku isto… :wink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon lip 30, 2014 9:06 am

Guigi je napisao/la:Poslati upit ambasadi eventualno? :hm:

Tako smo i mi pokušavali saznati za Češku pa smo pitali u ambasadi..s time da većinom pravila za kuniće i nisu tako jasna jer njihova prevoženja i uoženja u zemlju nisu tako česta..ali da ambasada bi trebala dati smjernice kako životinju uvesti u njihovu zemlju
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Guigi » pon lip 30, 2014 11:35 am

Ekipica, hvala Vam na odgovoru. Budem ovih dana odmah uputila jedan mail njem. ambasadi u Zagrebu pa se nadam brzom i točnom odgovoru.
Guigi
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan