trava za glodavce

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

trava za glodavce

PostPostao/la Lori7 » sub vel 02, 2013 17:28 pm

U Pet centru sam kupila ovu travu za glodavce: http://www.pet-centar.hr/BinaryLibrary/ ... 00_300.jpg i već mi je sad narasla.
I sad moja su pitanja: 1. kad im to dam i kad popaju svu travu, da bacim sjemenke ili da i njih pojedu?
2. da im to poslužim samo u toj posudi kako sam posadila ili trebam odrezat travu i sjemenke bacit?
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

Re: trava za glodavce

PostPostao/la Lori7 » sub vel 09, 2013 12:48 pm

vidim da mi niko nije dogovorio.. ali samo da kažem, trava je već pojedena :blush:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sub vel 09, 2013 13:01 pm

Mislim da umjesto toga mozes i obicnu psenicu zasadit,nasa to stalno jede...to ti sve dodje na isto a to kupovno sjeme za travu po pet centrima za tako malu kolicinu je skuplje.....tako ja sadim psenicu i za mace svoje ako ne donesem trave izvana umjesto da im kupujem macju travu u pet centru.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » sub vel 09, 2013 13:06 pm

I sto se tice konkretnog pitanja,ja to rezem,odrezem skroz do sjemenke i dam...ako se nije skroz posusilo,onda raste dalje ili zasadim novo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sub vel 09, 2013 13:08 pm

puno ti hvala Sanjita, moji baka i djed imaju tog sjemenja, tako da ću im moći uvijek saditi :nowink: a i za Božić sam bila sadila domaću pšenicu pa kad je prošao Božić nisam bila sigurna da li ju smijem dati zekićima i na kraju sam je bacila :blush:

ja sam im bila dala sve skupa ali su sjemenke i korijenje pustili, ali znači ubuduće ću rezati :wink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sub vel 09, 2013 13:13 pm

Ma mozes psenicu bez problema....dapace :) ...preko zime kada nema trave,mi svojoj stalno to dajemo....to je kao obicna travica...ovo za sjemenje ja osobno ne dajem jer neznam,nekako se ne osjecam ugodno sa cinjenicom da mi to pojede,sta ja znam...pogotovo jer nije preporuceno da jedu same zitarice. Malo me ljuti vec taj pet centar koji je poceo izmisljat toplu vodu i naplacivat masno,znam kad sma kupila jedan jedini put mackama tu macju travu,dobila malu plasticnu zdjelicu i pola male vrecice sjemenja za ne bas tako male novce s obzirom o cemu se radilo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sub vel 09, 2013 13:17 pm

eto baš mi je drago zbog novog saznanja :zeko3: što se tiče trave ja sam isto dobila plastičnu zdjelicu i malo tog sjemenja iako 10 kn za sam Pet centar i nije tako skupo, ali sam se znala neugodno iznenadit kod nekih drugih proizvoda... :zmirko:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » sri vel 20, 2013 21:41 pm

Odlična ideja :zeko2: morat ćemo i mi posaditi pšenicu :zeko1: I P. ć guštati zalijevati klopicu za zeku!
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lori7 » čet vel 21, 2013 14:45 pm

:zeko5:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » pet ožu 01, 2013 15:50 pm

Jel im smijem dati obicnu svjezu travu iz dvorista? Probala sam vec dat svakome jednu travkicu, pa vidim da im se jako svidja pa bi im ja puno toga nabrala :blush:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet ožu 01, 2013 21:16 pm

Iz dvorista moze ako nije kisa padala pa je mokro od kise, mokru travu ne smeju nikako da jedu zekici :nenene:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lori7 » sub ožu 02, 2013 8:16 am

Hvala Markiza, znam da ne smiju nista mokro :wink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » ned tra 14, 2013 19:26 pm

slika

mi stalno imamo pšenicu na prozoru, onako u pliticama, i cijelu godinu papamo... nekako nisam sigurna što točno zeko smije od trava, a što ne, pa sam s ovim mirna, plus, berem mu običnu travu i maslačke, to znam da smiju, za ostalo nemam pojima... samo znam da ću od ove godine posijati peršin i kamilicu, jer sam pročitala da to smiju... sad jedno glupasto pitanje... jel moram nešto posebno paziti ako ih mislim pustiti na livadu, običnu livadu, na vikendici? Nekako mislim da ovi moji tamane sve redom, a bojim se da ne pojedu nešto krivo...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned tra 14, 2013 19:28 pm

pa ako nije mokro vani ne bi trebalo biti problema
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la žutaš šapica » ned tra 14, 2013 23:02 pm

ma ne, nebi ih ja u mokro stavila, nisam luda, ali... gledam ja danas u dvorištu malo u tu travu... pita susjeda njuškava- a kaj tražiš... a ja njoj- tražim špangu... a u stvari sam čučala i buljila u travu... vidim običnu travu, vidim trputac, vidim maslačak... i tu staje svo moje prepoznavanje... metar dalje ima nekaj sitno, onak... kao neki grozdići.. pa su ruže, pa su tulipani, pa ljubićice, pa narcise, pa jorgovan, pa forzicija, pa bršljan... bršljan mislim da je veliki ne, tam bi im ogradila, ali kaj s ovim ostalim... samo za travu, maslačak i trputac sam sigurna... tako da se bojim da dok ne odem na vikendicu, nebudu baš pasli po vani...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan