WC

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: WC

PostPostao/la Idach » pet svi 17, 2013 18:50 pm

Jel znas sta mozes ocekivati kad za koji mjesec ude u pubertet, kada pocnu divljati hormoni? :nowink: Onda ce joj se ponasanje vjerojatno promijeniti pa ce zapisavati svugdje po stanu, najbolje je onda napraviti sterilizaciju... Ja sam to sve prosla sa starijim kunicem i onda je isao na kastraciju, nakon toga je opet sve bilo super, prestao je to raditi... :nowink:
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la Sandrichka » sub svi 18, 2013 8:08 am

da, cula sam tj citala sam tu po forumu, ali moje 4 frendice imaju zenske zeke i niti jedna nije imala problema s tim :zeko5: tako da se toplo nadam da ni mi necemo to iskusit :zeko8:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Idach » ned svi 19, 2013 20:02 pm

Jel netko zna zasto moj muski kunic od kad mu je dosla curica je postao malo neuredan, sada zna ostaviti kuglicu za sobom po cijelom stanu, inace prije nje nije to radio? Pretpostavljam da je to zbog nje pa mora sad malo vise obiljezavati teritorij. Najvise me zanima dali ce prestati to raditi kada se malo bolje upoznaju??? :-)
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sri svi 22, 2013 14:22 pm

Zeko obilježava teritorij! Ima curu mora joj dati do znanja da je to njegovo! :P I moji to rade! Moram reći da mi je Janko puno, puno uredniji od Flo, ona je baš mala neuredna prasica, za njom stalno moram čistiti, nekada imam osjećaj da to namjerno radi! Sada su odvojeni jer se bojim da se ne spare, a premladi su za kastraciju/ sterilizaciju, kod Janka kavez čist, samo ide u wc, kada ga pustim isto, a ona kaka po kavezu, zna se popiškiti na sredini i sve mi to napravi kada je pustim! Nadam se da će tvoja curica biti urednija! Također se nadam da će ove gluposti prestati kada budu sterilizirani/kastrirani, vjerojatno će i tebi biti tako! Sada moramo trpiti nered! :ljut:
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Idach » sri svi 22, 2013 17:22 pm

Moj je vec neko vrijeme kastriran i bio je relativno uredan iako mu se znalo omaknuti, a sad malo vise ostavlja kuglice, tu i tamo koju ispusti... a ona je jos mala bebica koja je vec postala prava urednica, piski i ostavlja kuglice samo u kavezu, kad ju pustim nigdje se ne popiski nego skoci u njegov vanjski wc i tamo sve obavi.. :-) To je sama naucila. :nowink: Nadam se da ce uz nju on postati uredniji i dok se bolje upoznaju dok ona odraste pa vise nece imati potrebu oiljezavati teritorij... :) Ako ti je jedan neuredan drzi ga na pocetku tjedan-dva u kavezu i brzo ce nauciti (pustis ju tu i tamo), tako sam ja svoju i stvarno je brzo skuzila, a tek je 2 tjedna kod mene... :zeko2:
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sri svi 22, 2013 17:43 pm

Morat ću tako, jer je zločesta, danas ima oribam kaveze, sve očistim(prešla sam na pelete, nema više piljevine svuda po kući :nowink: )i frajerica se tri puta popiški nasred kaveza, a dok sam prala donji dio kaveza ostavila sam je pod onim rešetkastim dijelom i onda mi se na pod popiškila, sada me već ljuti! Kuglice stalno skupljam i stavljam u wc, ali ona odbija svaku poslušnost! :ljut: Drago mi je da su tvoji dobri! Nadam se i da će biti super frendovi! :zekoo3: Meni je mojih žao ovako odvojenih, no moramo riješiti problem bebica!
P.S. Ona se tjera sada, možda zato dodatno provocira? :zeko4:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Idach » sri svi 22, 2013 22:07 pm

Ja sam sa svojim starijim kunicem pogrijesila u poocetku jer je bio stalno pusten pa sam ga tesko naucila na wc. Zato sam sa curicom odlucila ovako kako su mi savjetovali i stvarno pali.. Znaci bitno je da je na pocetku sto vise u kavezu (ja ju vec dva tjedna drzim u kavezu uz malo po malo pustanja) i bez problema se naucila, vani niti jednom se nije popisala, a kad je u kavezu ide samo na wc jedino jos malo kuglice ostavi po kavezu, ali valjda ce i to s vremenom... :)
Kazes da se tvoja tjera, znaci usla je u pubertet i sada hormoni divljaju i vjerojatno ce ti zapisavat gdje god stigne. Tako je i moj Njusko pisao gdje god je stigo, zapisavao da nisam mogla na kraj izaci s tim sve dok ga nisam kastrirala... Od tada promjena doslovno preko noci, vidjet ces... :) :zeko2:
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet svi 23, 2013 8:25 am

Da ušla je u pubertet, moram još malo pričekati sa sterilizacijom tako su mi barem veterinari rekli, još malo treba narasti, a onda ćemo riješiti taj problem! Sada je zločka u kavezu i uči se higijeni! Hvala na savjetima! :zeko8:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la ronan » sri svi 29, 2013 19:58 pm

Pozdrav svima,

Imam kratko pitanjce:

Zeka je star oko 2 meseca.
Kaki po celoj sobi i ja to strpljivo skupljam jer sam procitalla da, dok su mali, ne mogu se nauciti na wc zbog paznje i koncentracije i da je otp 8 meseci neka minimalna dob za tu vrstu dresure.
Medjutim, sad je poceo i da piski po sobi mada to pre nije radio pa se pitam da li da ga ipak pocnem forsirati na WC i da li ce to uopste imati nekog efekta s obzirom da je maltene beba?
Imate li vi neki savet?

Hvala puno :nowink:
ronan
Kunić
Kunić

PostPostao/la Idach » čet svi 30, 2013 11:11 am

Drzi ga 2 tjedna u gajbi uz povremeno pustanje po malo i naucit ce, to ti je najbitnije sad u pocetku vjeruj mi jer ovako nece znat pa ce ti obiljezavat po cijelom stanu... Ja sam svog tako naucila i ni jednom se nije popiskio ili pokakao vani... :-) procitaj si malo o ovoj temi prije, ima dosta o tome...
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la ronan » pet svi 31, 2013 22:10 pm

Poceli smo da ga pomalo zatvaramo, ali sad pravi drugi problem: besomucno pokusava da izadje iz kaveza, bojim se da se ne polomi sav :zeko4:
ronan
Kunić
Kunić

PostPostao/la Idach » ned lip 02, 2013 20:21 pm

Da, to je zato jer si ga vec naucio da bude pusten pa ne voli biti u kavezu, to i moji stalno rade kad ih zatvorim... :-) Trebas ga drzati u gajbici, probaj bar tjedan dana da vidis... moj prvi nije nikad naucio ici nna wc jer sam isto tako pogrijesila da je od pocetka bio pusten, ali nakon kastracije je doslovno preko noci prestao...:-) Sa curicom sam drugacije pristupila kako su mi savjetovali i super je uredna... :-)
Idach
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » ned lip 09, 2013 12:46 pm

Moja je curica neuredna kao gica otkad ju imam, a on je došao uredan i takav ostao. Čak i kugličari u wc, što se kod nje nikad nije dogodilo. Ona je uvijek išla piškiti u wc, ali otkad sam im stavila novi (manji) više ni to ne radi.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la duanrao » sub lis 12, 2013 7:19 am

stavim i to ali to ona odmah pojede koliko god da joj dam provat cu stavit pa namazat malticom(mrzi malticu)
ali svejedno je pojede(pomocu nekih trikova)ali sta se mora mora se :zmirko:

http://www.safeffxivgil.com/
http://www.fifastore.co.uk/
duanrao
Kunić
Kunić

PostPostao/la Brigitte » čet lis 17, 2013 11:49 am

Pozdrav :zeko1: , prije mjesec dana sam uzela zeku :) (patuljastog kunića) , sada ima 3 mjeseca i sve je super ali imamo problem - obavljanje nužde !! prvi dan kada je stigao je sve obavljao u jednom kutku kaveza, tu noć je bio nemiran i onda je sve to raspršio i otada (unatoč čišćenju kaveza, konstantnom slaganju jednog kutka za wc (kojeg je on prvi dan odabarao bio) , stavljanjem tu njegovih kakica ...) on sada obavlja nuždu gdje god stigne unutar kaveza :omg: ...i mislila sam se prvo još je mali, ne može ga se naučit...no onda sam ja pogriješila i puštala ga malo duže vani i naučio se kakati na jedno mjesto vani (mada to nije baš uvijek to mjesto , al uglavnom jest) ... pitanje: kako ga dresirati (s obzirom da ima 3 mjeseca) da obavlja nuždu na jednom mjestu?? s tim da, ponavljam, već sam odijelila bila wc sa kakicom njegovom i uvijek mu je tamo premjestim, ali ništa...
Hvala puno :zeko3:
Brigitte
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan