zec pravi nered! Ako moze pomoc

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

zec pravi nered! Ako moze pomoc

PostPostao/la Njemac » sub ruj 11, 2010 20:41 pm

znaci nakon nekog vremena odjednom je poceo sijwno stavljati po gajbi direktno iz posude. Nikad nisam vidio kako to radi, ali nesto pojede, nesto razbaca po gajbi, nesto ostane u posudi. Mislio sam da mu je hladno, pa stavio podlogu. Medutim isto radi. Nakon nekog vremena sam odlucio da ne vadim, da vidim koliko ce napuniti i kad ce prestati. Ali sijeno samo raste, sve vise i vise puni.
Njemac
Kunić
Kunić

Re: zec pravi nered! Ako moze pomoc

PostPostao/la zeko Simba » ned ruj 12, 2010 8:54 am

Kada mu očistiš gajbu onda mu u sjenalicu stavi malo sijena, neka jede to, da se ne igra, kada vidis da je vecinu pojeo dodaj mu jos malo
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ines225 » uto ruj 14, 2010 10:31 am

hehe to je i moj radio prije jedno 3mjeseca, al je odjednom prestao.. to rade kad ih zivcira sto je u sjenalici il posudi.. recimo mog je strasno zivciralo sto je morao dio po dio cupat pa je sa sapicama zivcano izvukao vise sijena na pod i tak jeo, a ostatak je ostao na podu i na tom je lezao.. razmazenost i previse sijena.. onda sam mu pocela manje davat i sad se navikao fino papat iz sjenalice i nis ne baca van :zeko3:
Ines225
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » uto ruj 14, 2010 10:45 am

Morat ću i ja tako, imam grozne probleme s njom. ;D

Prvo smo sijeno držale na ovu foru, ali to je propalo jer je gospodična ulazila unutra (očito se nismo dobro razumjele kad sam joj objašnjavala kak to funkcionira :P ), a obavezno piški i kaka dok papa. Evo, tu je ulovljena na djelu, taman je krenula unutra.

slika slika

Pa sada imamo ovako, ali sijeno redovito završava po cijelom wc-u, a posudica / sjenalica na drugom kraju gajbe. ;D

slika

A tu je i incident koji se dogodio kada sam joj ostavila kutiju sa sijenom da si može prigricnut i vani (dobro da se kakica ne vidi, a vjerujte mi - bilo je i nje)

slika

Tak da sad smišljam novi plan. :zmirko:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la fidelio » uto ruj 14, 2010 12:00 pm

Mi smo imali problema jer Bella obožava razvlačiti sijeno i kopati/peglati po njemu. Mislim da je to i neka navika iz prošlog života jer obavezno voli sjesti u sijeno, obaviti nuždu u njemu i onda dalje jesti. Livio ne jede ništa što je bilo pod nogama.
slika

Probali smo s plastičnom sjenalicom, ali su protestirali da im je ''visoka'' i mogli su jesti samo s vrha, pa sam ju okrenula. Par dana je bilo dobro, pa je gospođica odlučila ući unutra i sjesti i obaviti nužud ( uz dva wc-a), ali najveći gušt joj je razvlačenje tog sijena.
slika

Onda sam u donji dio stare male gajbe stavila sijeno koje su razvukli po podu i kupujem jeftinije sijeno koje ne jedu, nego kojeg gospođica cijele dane kopa i pegla.. Samo što svaki dan bacim veću sijena jer ona obavi nuždu dok se igra. A igra se stvarno cijeli dan. Zato kad je gladna lijepo sjedne pred sjenalicu i jede bez da ulazi unutra.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan