Doneti kunica u kucu punu macaka?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Doneti kunica u kucu punu macaka?

PostPostao/la maksim » čet lip 05, 2008 16:54 pm

Postovanje i pozdrav svima na ovom forumu! Pratim vas vec duze vreme, jer sam veliki fan kunica, a od skora sam donela odluku da jednu divnu sivu zecicu donesem u svoj dom (bila je to ljubav na prvi pogled! :D ). E sad, kao sto naslov teme kaze, ja vec zivim sa tri odrasla macora, kastrirani su, nisu agresivni, do skora sam imala morsko prase i prilicno su ga se plasili, ali ipak bih volela da cujem vase misljenje i eventualno savet od nekoga ko je doveo mladog kunica na teritoriju kod vec odrasle macke. Hvala vam svima unapred!
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la kuki71 » čet lip 05, 2008 17:12 pm

Sve ovisi o karakteru mačke.
Pa i ako mačke ne pokazuju agresiju prema kuniću nikako ne pustiti kunića i mace slobodne bez nadzora, jer mačje kanđe mogu trajno i jako ozlijediti zečića.
kuki71
Kunić
Kunić

PostPostao/la maksim » čet lip 05, 2008 17:26 pm

Za pocetak, hvala na odgovoru! A njih trojica-tri karaktera, zaista su jako razliciti. Naravno da ne planiram da ih ostavljam bez nadzora sa zecicom, pogotovo dok ne dostigne svoju punu velicinu. Samo me je interesovalo ima li ko iskustva ili je cuo od nekog da ovakva kombinacija moze da uspe... :blush: Malena me je osvojila na prvi pogled i ne mogu da docekam da joj pruzim sve moguce!!!
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la kuki71 » čet lip 05, 2008 17:32 pm

Moguće je. Moja mama ima dvije mačke, a ja dva zeca i druže se bez ikakvih problema, znači - uspjeti može.
kuki71
Kunić
Kunić

PostPostao/la maksim » čet lip 05, 2008 17:45 pm

Eto, sad mi je vec lakse... :D Ja sam uvek zelela da imam zeku, ali stalno sam odgadjala, bas zbog razloga sto zivim sa mackama. I jedino meni iz moje okoline ne zvuci cudno ideja o zecici i tri macora... Hvala ti jos jednom na odgovoru... Za nekih desetak dana cemo saznati kako ce je prihvatiti... :blush:
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la nani » čet lip 05, 2008 19:38 pm

Ja ti imam dve mačke i psa,plus dva kunića.Jedan kunić je došao prije mačaka pa tu nije bilo problema,a sad smo nabavili jako malu zenku.Prvo su je dozivljavali kao plijen,stvarno su se čudno ponašali.Dva tjedna kasnije muški ju mačak uopće ne doživljava,a ženka se igra sa njom.Samo treba pripazit na kandze,jer dovoljna je i jedna ogrebotina na jako malom kuniću pa da bude problema.
Sretno sa upoznavanjem!
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la maksim » čet lip 05, 2008 20:06 pm

Ne planiram ja da ih ostavljam nasamo ni sekunde, sve dok zecica ne poraste, onda ce sigurno biti sve ok. Dok je mala, pustacu ih da se upoznaju tako sto cu da drzim zeku a oni neka ga onjuse, pa cu po reakcijama da vidim sta i kako dalje. Dok sam na poslu ona ce biti u svom kavezu koji ce biti ogroman, zato i cekam deset dana, da dodje plata pa da kupim taj najveci kavez koji mi se mnoooogo svideo! Samo mi je u glavi problem oko teriterijalnosti macora i toga sto ce mozda da je prihvate kao uljeza koga posto poto treba oterati. Ma bice sve u redu valjda... :blush:
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la Wictor » pet lip 13, 2008 10:26 am

Držim ti fige. I ja isto imam macu staru godinu dana i ima jako oštre noktiće. Čitao sam kako je jedna žena imala patuljastog kunića i macu. Na kraju je maca ubila patuljastog kunića tako da ga je zaklala.
Samo ti njih kontroliraj, možda sve bude u redu. :blush:
Wictor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pet lip 13, 2008 16:18 pm

kuki71 je napisao/la:Moguće je. Moja mama ima dvije mačke, a ja dva zeca i druže se bez ikakvih problema, znači - uspjeti može.

Kak si ih upoznao? Imaš neke fotke idile?

Susjedi imaju mačku u dvorištu i jednom je skoro bio bliski susret, mačak se nakostriješio, a Grga ništa...najviše sam se ja prestrašila :rolleyes:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la maksim » čet lip 19, 2008 16:56 pm

Hvala svima na odgovorima, pa posto je susret prosao krajnje prijateljski, ja sam prezadovoljna, pa evo da vam posaljem i slicicu... Macori su malo u cudu, ali procice ih...

slika
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lip 20, 2008 9:23 am

hahahahahahahah vidi macu s izrazom na licu:

wtf is that?! ;D ;D ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet lip 20, 2008 9:54 am

Preslatki su :)

Bas mi je drago da je dobro poslo :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet lip 20, 2008 10:25 am

haaha, super slicka :)

bas mi je drago da su si ok :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la maksim » pet lip 20, 2008 18:02 pm

Evo jos jedne slicice zekane i macora, iz nekog samo njoj znanog razloga, najvise voli bas ovog macora, stalno ide za njim, njuska ga...
U svakom slucaju, drago mi je da su se iz prve slozili, a nadam se da ce tako i ostati... Eto malo nade svima koji zele da dovedu zeku u kucu kod mace.
slika
maksim
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pet lip 20, 2008 18:10 pm

baš mi je drago da se slažu :) :) :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.