molim savjet

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

molim savjet

PostPostao/la bibika » pet lis 22, 2010 6:06 am

:rolleyes: zecovi su smješteni iza kuće u starom sjeniku (d4x š3,5x v3,5). sjenik je od dasaka sa krovom od ploča.izvana je zaštićen debljim najlonom, a iznutra sam pričvrstila kartone (lijepe, ravne , dimenzija cca 2x 1m). unutar sjenika, napravili smo drvene gajbe na kat (2 + 3). gajbe su dimenzija cca 1 x 1 x 1. drvo sa tri strane, a prednja strana su vrata od žice, na drvene podove sam stavila linoleum, a na linoleumu su plastične podnice njihovih gajbi.u 3 gajbe moje ljubavi imaju još i drvene kućice, a u dvije još moram napraviti. po noći im na prednju stranu navučem zastor od vojničke deke. kako da ih još utoplim ? kao stelju imaju sijeno - puuuno sijena, koje moram čistiti, jer baš nisu korisnici wc-a (koji imaju u svakoj gajbi). preko dana su naizmjenice pušteni po sjeniku, jer se inače čupaju kad su svi zajedno. :dj: kad je toplije, puštam ih na dvorište, koje moram još dodatno osigurati. :P
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: molim savjet

PostPostao/la zekoslav123 » sub pro 04, 2010 17:21 pm

Pa dosta si ih utoplila.neka još prođe malo vremena oni će dobiti zimsku dlaku (ako je već nisu dobili).to će ih dodatno utopliti.najbolje bi bilo da si ih premjestila u svibnju tada bi se najbolje uklopili.netrebaš više ništa napraviti :)
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la iv4n » sub pro 18, 2010 9:12 am

Zečevi mjenjaju dlaku ja svog imam već oko 6 5 mjeseci i nemjenja dlaku.
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la iv4n » uto pro 06, 2011 16:13 pm

ovaj ja imam pitanje kolika je normalna tezinina kunica od oko 10 mj
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la virion » ned pro 11, 2011 16:02 pm

Tezina ovisi od kunica do kunica, ovisno koja je vrsta. Bitno je da mu kroz krzno nemozes prebrojati sva rebra. :D A sto se tice mijenjanja krzna, kunici i te kako mijenjaju krzno, samo ako ga se redovito ceslja, ne dolazi toliko do izrazaja.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

molim savjet

PostPostao/la markiza » pet svi 04, 2012 8:52 am

Nisam znala u koju temu ovo pitanje da svrstam pa evo molim za savet. Da li neko zna da li zekici vise vole svetlost ili mrak? Iako su u kavezu neko vreme u toj prostoriji gde je kavez treba li ostaviti svetlo ili ga ugasiti? :huh:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pet svi 04, 2012 10:02 am

markiza je napisao/la:Nisam znala u koju temu ovo pitanje da svrstam pa evo molim za savet. Da li neko zna da li zekici vise vole svetlost ili mrak? Iako su u kavezu neko vreme u toj prostoriji gde je kavez treba li ostaviti svetlo ili ga ugasiti? :huh:

viewtopic.php?f=7&t=5186
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

molim savjet

PostPostao/la markiza » pet svi 04, 2012 10:44 am

Hvala :zeko5:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 10:52 am

Opet ja sa svojim pitanjima :ovca: Ponovo nisam znala gde da ga svrstam pa ga ovde pisem. Kad se pominje vreme i paznja koja se posvecuje zeki sta to znaci dovoljno posvecena paznja? :zekojubav: Koliko je zeki dnevno potrebno posvetiti paznje ako se to moze izmeriti?
I posto pise da su zekici jako drustvena bica, moj zeko ima jedan svoj omiljeni kutak gde voli da se zavuce i tu lezi jel to znaci onda da on ne zeli drustvo ili sta? Jel ga treba onda dirati i maziti ili ne? :huh:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet svi 18, 2012 11:02 am

markiza je napisao/la:Opet ja sa svojim pitanjima :ovca: Ponovo nisam znala gde da ga svrstam pa ga ovde pisem. Kad se pominje vreme i paznja koja se posvecuje zeki sta to znaci dovoljno posvecena paznja? :zekojubav: Koliko je zeki dnevno potrebno posvetiti paznje ako se to moze izmeriti?
I posto pise da su zekici jako drustvena bica, moj zeko ima jedan svoj omiljeni kutak gde voli da se zavuce i tu lezi jel to znaci onda da on ne zeli drustvo ili sta? Jel ga treba onda dirati i maziti ili ne? :huh:

zecovi veći dio dana drijemaju. U prirodi žive u rupama pod zemljom, pa vole tamne skučene prostore. Moj Hef veći dio dana provede u gajbi iako je stalno pušten. Svako malo istrči van, malo se razgiba, nešto ubaci u kljun i natrag na spavanac. ..tek navečer je raspoložen za maženje i u poslijednje vrijeme sam dolazi na porciju maženja i poslije toga obavezni zecoples u obliku kružnog sprinta po sobi.

što se tiče pažnje i maženja, mislim da nema neke egzaktne mjere, neki zecovi to vole, neki ne. Čak i ako ga zgrabiš na silu i počneš ga maziti po glavi, vjerojatno će brzo početi škrgutati zubima od gušta, ali meni je ipak draže da on sam dođe kad njemu paše.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pet svi 18, 2012 11:05 am

Moja je recimo citav dan pod krevetom u jednom svom kutku i tad ju ne maltretiram....tek kad se digne,izmigolji od ispod se malo igramo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 11:24 am

Primetila sam da moj zeko kad skakuce i svasta nesto njuska voli da je tu neko, tako da nekad kad se nas dvoje igramo ili ga ja gledam kako on vrslja po kuci ako me neko pozove ili odem do kuhinje da vidim jelo kad se vratim on ode u taj njegov kutak, pa meni onda bude zao mislim da je tuzan :zekoo8: sto sam ga ostavila i nisam do kraja odgledala njegov ples :zeko10:
Ja ga posle pozovem da dodje i posle nekoliko poziva on dodje nazad da se mazimo al' nekad tako kad ode odma u taj njegov cosak ja sve pomislim mozda je nesto tuzan :zeko10: Uopste neumem da prepoznam kad je zeko tuzan a kad bi da odmara :worried: bas sam glupa :kmeee: jel mi moze to neko objasniti malo :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pon svi 21, 2012 12:23 pm

markiza je napisao/la: Uopste neumem da prepoznam kad je zeko tuzan a kad bi da odmara :worried: bas sam glupa :kmeee: jel mi moze to neko objasniti malo :zeko10:

Jel mi zna neko objasniti kako da to prepoznam?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon svi 21, 2012 13:39 pm

Nema kaj bit tuzan ako ima sve,paznju,ljubav,slobodu,da nije u gajbici stalno i da se nitko ne ponasa prema njemu grubo...znam kako iskazuju srecu ali tugu neznam,malo cudno pitanje. Ako se bavis sa njime dosta,nema razloga tome...mislim da neke druge zivotinjske vrste iskazuju puno vise lepeza osjecaja od zeceva. Mozda ako sjedi negdje pokunjen sastrane ....ali to moze prije bit dokaz da mu nije dobro,da ima problem nego tuge.. tesko je to reci sa njima.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon svi 21, 2012 21:06 pm

Pa sta znam, meni zekici tako kad se zagledaju uvek imaju nekako tuzne oke, iako ne skakucu :zekohopc: ja odma mislim da su tuzni :gitarko:
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan