NAPRAVITE SAMI - kucicu i dvoriste vasem kunicu

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: NAPRAVITE SAMI - kucicu i dvoriste vasem kunicu

PostPostao/la zeko Simba » uto ožu 02, 2010 22:02 pm

Super :) a kada budeš spremna za zeku možeš u oglasima pogledati koji su trenutno na udomljavanju, sigurno će neki osvojiti tvoje srce :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zekalica » sri ožu 03, 2010 10:40 am

Nego šta, nisam luda ići kupovati, ako već mogu dobiti, slađe, zahvalnije i mekše buhtlice tu :)
Zekalica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Dragon » sub tra 10, 2010 7:37 am

Aj mi preporučite neke biljke koje mogu zasadit zecu da gricka.
Budući da ga ne mogu nosit van a hoću da ima bar malo dodira sa zelenilom,
zasadih mu pšenicu, peršin, još neki vrag ne mogu se sjetit sad, i ne znam što bi još.
Razmišljao sam da bi možda kupio ovo, no ne znam jel štetno.
Click.

Sve je to na balkonu, njemu dostupno, uglavnom cilj je napraviti zeleni balkon, pa i neko viseće bilje dolazi u obzir.
Dragon

PostPostao/la vini » sub tra 10, 2010 7:46 am

To je vrsta palme tzv. spider palm. E sad da li je otrovna, ne znam i nisam došla do informacije. Svakako provjeri.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Dragon » sub tra 10, 2010 7:52 am

Da da. :)
Uglavnom, sad sam malo prošvrljao po forumu pa sam našao popis bilja,
što je ok, ali gdje da nađem matičnjak za posadit? Tu u Zaprešiću baš i nisam naletio
na takvo sjeme.
Htio i bi maslačak, trebao bi vani tražit one bijele, sjemenaste.
Dragon

PostPostao/la Megy » sub tra 10, 2010 10:31 am

Ako želiš sjemenaste bijele maslačke morat ćeš se strpit malo, tek su počeli cvjetat. Inače maslačak možeš i iskopat s korijenom i doma zasadit u neku posudu, samo pazi da ne oštetiš korijen.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » sub tra 10, 2010 10:35 am

Ovaj link - to je neka Dracaena (zmajevac :dry: ), a one su otrovne (piše na onom popisu desetak Dracaena, a ne znam koja je koja).
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » sub tra 10, 2010 10:41 am

dracaene su sve otrovne...ajd dok mi mama cvjećostručnjak dođe pitat ću ju kaj je to i jel otrovno, ona bu 100% znala
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Dragon » sub tra 10, 2010 14:36 pm

Thnx.

Inače, sjetio sam se Dracaenae budući da sam ju prije imao doma, pa sam htio njome popunit
taj "vrt". Ako imate kakvih prijedloga sličnih, a neotrovnih, pucajte. :D
Što se maslačka tiče, da, mogo bi lijepo u u nove dvore pa se igrat lopova na livadi.
Dragon

PostPostao/la Megy » sub tra 10, 2010 15:27 pm

bosiljak, timijan, menta, kopar to sve smiju jest a može se kupit u ovim dućanim s cvijećem tipa MBM ili Kalia i uzgajat u teglici....čak ponekad znaju i konzumu imat
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bagsuljica » čet tra 22, 2010 17:16 pm

krecem u izradu nove kucice za zekane.
stari mi ima stolariju u kojoj i sam radim tako da imam namjeru pretjerati, iskoristiti svaki slobodni mm u tom dijelu dnevnog, napraviti neku mrcinu na kat u kojoj se mogu i igrati i napraviti da im "kavez" vise nije kazna i "ono ruzno u sta nas stave kad idu spavati a ne mozemo ga pregrist za izac van".

vidim da se ekipa ovdije lijepo snasla i svaka cast na odredjenim projektima, mora da su zekani presretni.
obzirom da vec imate iskustva u tome, molio bi da mi odgovorite na par pitanja:

1. drveni stapici, mreza ili zicana ograda? koje od toga i iz kojeg razloga? (drvo ce grist, mrezu ne mogu ali daje dojam zatvora, ograda od stangica klasicna je muka koja predstavlja "nesto-za-grickati")
2. iskemijati neki plasticni ili metalni pod? kako? od cega je najbolje? (treba mi ideja jer je rijec o podu povrsine skoro 2 kvadrata sta ce bit kucica, tj kuca) (drveni pod ce upijati sve i svasta pa im onda wc postane uzgoj bakterija i svakakvih bolestina)
2.a. napraviti pod od stakloplastike i prelakirati ga? bi li bila stakloplastika i njeno epoksidno ljepilo stetnije od plasticnih kupovnih kaveza?
3. lakirati s vodenom bazom ili ipak pustiti prirodno, cisto drvo? (zdravije, ali teze za cistiti i ima manji vijek trajanja)

hvala
bugsy+pahuljica=KAOS!
bagsuljica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nuni » čet tra 22, 2010 18:46 pm

pod 1. bi ja rekla najbolje žičana ograda - ne može grist, a što se tiče izgleda zatvora od toga baš ne možeš pobijeć al imaš raznih oblika žica pa si odabereš što ti najbolje odgovara
2. meni je sve drveno od konstrukcije i poda al je pod cijelom površinom prekriven tj zaljepljen linoleumom i po ruboima izoliran "L" trakama za kuhinje itd... ako misliš baš bira između plastike i metala ja bi radije plastiku... pod stakloplastiku misliš na pleksiglas ili? koliko znam on sam po sebi nema mirisa pa ne vjerujem da bi štetio ali je jako skup, jedino ako misliš na lijepilo kojim bi spajao dijelove...
3. drvo radije premaži nekim bio premazom, na bazi vode ili voštani. ja sam svojima bojala gajbicu sa bojom na vodenoj bazi i ništa se ne osjeti, super je.
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bagsuljica » čet tra 22, 2010 21:36 pm

za 1, ok, mrezica.

2. onda cu kopirati to od tebe, djeluje pametno.
(nisam mislio na pleksi vec na onu plastiku... kako da objasnim... ona sta izgleda ko staklena vuna pa kad je zalijes onim njenim ljepilom ispadne plastika. al nema veze, ionako necu vec cu kao ti napraviti)
a pleksi te kvadrature bi me kostao ko oko u vugla...
3. ne bi vodenu bazu kad bolje razmislim... kad se osusi se jos da razliti (iako lose), trta me da bi npr sa slinom uspjeli skinuti sloj po sloj.
probat cu nac one animal-friendly lakove koje se moze i popiti bez da ti ista bude. jest da ne valjaju jedan kua ali neka... bar cu bit siguran da ga mogu i grist ako oce.

(u biti jos cu razmisliti oko vode i toga... ovisit ce vjerovatno o cijeni)

hvala na brzom i konkretnom odgovoru.
idemo dalje s projektom :zeko1:
bugsy+pahuljica=KAOS!
bagsuljica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Megy » čet tra 22, 2010 23:08 pm

bagsuljica je napisao/la:(nisam mislio na pleksi vec na onu plastiku... kako da objasnim... ona sta izgleda ko staklena vuna pa kad je zalijes onim njenim ljepilom ispadne plastika. al nema veze, ionako necu vec cu kao ti napraviti)

mislim da znam na kaj ciljaš i kolko znam ne bi im od toga ništa smjelo bit, to na kraju izgleda slično ko linoleum ili?
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bagsuljica » pet tra 23, 2010 18:14 pm

ne, to je ono sranje od cega se rade branici za aute, popravljaju gliseri i sl...

raspitao sam se, i NE, nije dobro.
epoksidno ljepilo koje treba da bi se ucvrstila sama stakloplastika moze zraciti i mjesecima nakon susenja, a u zatvorenom prostoru je dovoljno par kvadrata da omami odraslu osobu. tj, da zekani leze na tome- ne dobra ideja.
bugsy+pahuljica=KAOS!
bagsuljica
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan