ZAŠTO NE SMIJETE KUPITI PREMLADOG KUNIĆA!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: ZAŠTO NE SMIJETE KUPITI PREMLADOG KUNIĆA!

PostPostao/la dHarma » pet kol 13, 2010 13:01 pm

Uspavali???

Izvini ali mene je ovo sokiralo!
Moj prvi zeka je isto bio premaleni, stala mi je u dlan!
Imala je 3 nedelje, isto tako je jela malo (mada ni u jednom trenutku nije prestajala da jede) i zivela je 3 i po godine.. Mozda si bila kod veta koji bas i nije skroz informisan o zekama? :hm:

Super da si odlucila da sad imas par! Inace preslatke su :zekoo11:

I da, cak ni u velikom Pet centru u Beogradu ne primaju naknadne reklamacije.. tako da se ne cudis :dry:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la krish985 » pet kol 13, 2010 14:01 pm

dHarma je napisao/la:Uspavali???

Izvini ali mene je ovo sokiralo!
Moj prvi zeka je isto bio premaleni, stala mi je u dlan!
Imala je 3 nedelje, isto tako je jela malo (mada ni u jednom trenutku nije prestajala da jede) i zivela je 3 i po godine.. Mozda si bila kod veta koji bas i nije skroz informisan o zekama? :hm:

Super da si odlucila da sad imas par! Inace preslatke su :zekoo11:

I da, cak ni u velikom Pet centru u Beogradu ne primaju naknadne reklamacije.. tako da se ne cudis :dry:

Nije bio vet u pitanju, stvarno je bilo ocigledno da je jako, jako lose. Prestao je da jede, cak i da pije vodu i nije mogao ni da ustane. A kad bi pokusao, samo bi pao na stranu. :sad: Kad je dobio inekcije mislili smo da ce biti bolje posto nam se ucinio malo bolje, ali je to jako kratko trajalo.
Na neki nacin mi je jasno to za reklamacije, mislim kad odneses neku zivotinjicu kuci, ona je tvoja odgovornost, ali bas da je imas tri dana i da se tako zavrsi, to mi je bas bezveze. Mislim da bi zekina sudbina bila isti bez obzira da li smo je uzeli mi, ili je ostao u pet shopu. :sad:
krish985
Kunić
Kunić

PostPostao/la jolanda » pet kol 13, 2010 19:50 pm

ja sam kupila pre dve ipo godine zeca bash u novom sadu, petshop amazona na spensu...chinjenica je da je maleni odvojen ranije, ali to nije razlog kad krene neshto loshe da ga uspavam...al dobro, svako bira kako ce :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la krish985 » pet kol 13, 2010 20:18 pm

E nisam ga kupila na spensu, nego u onom drugom amazonu. Kontam ja da svako ima razlicita iskustva, ne kazem da ce svima biti kao nama, tj. nadam se, ali kad ti je prvo iskustvo sa zekama tako, tesko je to zaboraviti. A sto se tice uspavaljivanja, nije tu bas bilo puno odlucivanja, u veterinarskoj stanici su rekli da je to kraj, da jako pati. Mislim kako se tome protiviti? :sad:
krish985
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet kol 13, 2010 21:00 pm

Mene je isto malo sokiralo,mozda covjek nema iskustva sa kunicima i nije znao ni sta mu je ni kako ga krenut lijecit nazalost...tesko je to kad covjek misli da bi veterinari trebali sve znati pa vjeruje da veterinar radi najbolje za njegovog ljubimca,ja sam tek dosavsi na forum vidjela koliko zapravo malo veterinara zna bas o kunicima,vecina lijeci pse i macke a o kunicima i kod nas ih jako malo zna....samo mali prijedlog,mozda da se raspitas malo u svom gradu tko ima iskustva sa njima kolko tolko,znam da imamo preporuke na forumu za Beograd al neznam dal imamo za Novi Sad...osobno neznam bas da bi se vise vracala kod ovog veterinara.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la krish985 » sub kol 14, 2010 0:02 am

sanjita je napisao/la:Mene je isto malo sokiralo,mozda covjek nema iskustva sa kunicima i nije znao ni sta mu je ni kako ga krenut lijecit nazalost...tesko je to kad covjek misli da bi veterinari trebali sve znati pa vjeruje da veterinar radi najbolje za njegovog ljubimca,ja sam tek dosavsi na forum vidjela koliko zapravo malo veterinara zna bas o kunicima,vecina lijeci pse i macke a o kunicima i kod nas ih jako malo zna....samo mali prijedlog,mozda da se raspitas malo u svom gradu tko ima iskustva sa njima kolko tolko,znam da imamo preporuke na forumu za Beograd al neznam dal imamo za Novi Sad...osobno neznam bas da bi se vise vracala kod ovog veterinara.

Pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da je veterinar bio ili nije bio u pravu, jer je zeki stvarno bilo jako lose, to se svakako videlo, ali da smo mu svakako poverili zeku i verovali u njegovu procenu to jeste. Hvala na predlogu,vec sam to uradila pa sam ih bas danas vodila kod drugog veterinara. :)
krish985
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet kol 27, 2010 18:48 pm

Zgodno :)
slika
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » ned kol 29, 2010 7:25 am

Super :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » ned kol 29, 2010 8:24 am

Baš fora :)
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jaca85 » ned kol 29, 2010 19:17 pm

krish985 je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Mene je isto malo sokiralo,mozda covjek nema iskustva sa kunicima i nije znao ni sta mu je ni kako ga krenut lijecit nazalost...tesko je to kad covjek misli da bi veterinari trebali sve znati pa vjeruje da veterinar radi najbolje za njegovog ljubimca,ja sam tek dosavsi na forum vidjela koliko zapravo malo veterinara zna bas o kunicima,vecina lijeci pse i macke a o kunicima i kod nas ih jako malo zna....samo mali prijedlog,mozda da se raspitas malo u svom gradu tko ima iskustva sa njima kolko tolko,znam da imamo preporuke na forumu za Beograd al neznam dal imamo za Novi Sad...osobno neznam bas da bi se vise vracala kod ovog veterinara.

Pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da je veterinar bio ili nije bio u pravu, jer je zeki stvarno bilo jako lose, to se svakako videlo, ali da smo mu svakako poverili zeku i verovali u njegovu procenu to jeste. Hvala na predlogu,vec sam to uradila pa sam ih bas danas vodila kod drugog veterinara. :)

krish985, možeš li nam reći o kom se veterinaru radi? Nama ostalima iz NS bi to mnogo značilo, za svaki slučaj :)
jaca85
Zečić
Zečić

PostPostao/la krish985 » sri ruj 01, 2010 12:06 pm

U pitanju je neki veterinar iz Veternika, mislim da se preziva Popovic, ali nisam sigurna, ali nije bitno jer sam bas prolazila neki dan, ordinacija je zatvorena. Cula sam da je otisao na neku specijalizaciju u inostranstvo. U svakom slucaju moram da se ponovim da kazem da nije sigurno da je on zeznuo stvar, zeki je bas bilo jako lose. To smo videli i mi, a nismo imali prethodna iskustva sa zekama.
Ali evo vedrije teme vodila sam zeke u veterinarsku ordinaciju Bilja i Olja, i stvarno su sjajni. Cini mi se da se veterinar zove Vladimir i da zna dosta o zekama, videcemo. Trixie je imala neko crvenilo oko oka, prepisao je kapi i za par dana je proslo. A gde ti vodis tvog zekana?
krish985
Kunić
Kunić

PostPostao/la jaca85 » sri ruj 01, 2010 15:09 pm

Super je Vlada, bio je kod nas nedavno da mi pomogne da ovoj mojoj zverčici odsečemo nokte :D saveti koje mi je dao se gotovo u potpunosti poklapaju sa svim što sam naučila ovde :) a inače zna za naš forum i pohvalio je da se mnogo štošta korisno može pročitati, čak ga i sam preporučuje vlasnicima kunića :)

Inače Bilju i Olju mogu da pohvalim jer se oni od početka brinu o našim kucama :) što se tiče kunića za sada (hvala Bogu :)) još uvek ne znam, ali mi barem po Vladi deluje da ipak nešto znaju. On mi je napomenuo da često rade sterilizaciju i kastraciju, tako da mislim da ću otići kod njih ako se odlučim za taj korak.
jaca85
Zečić
Zečić

PostPostao/la Poison Ivy » ned lis 24, 2010 9:05 am

Ja ne znam kud bih ovo napisala, ali me jako kopka već dosta dugo.
Naime u Dubravi u Garden Mall shoping centru otvorili su novi dućan pod nazivom "ZOO City", ja sam naravno odmah potrčala do malih glodavčića i zečeka i imala sam što vidjeti, daleko pre pre mali zekači, ja se nisam htjela odvojiti od stakla, i ne pretjerujem ako kazem da bi se u dlan mogli sklupčati.
Redovito tamo svraćam, i za negdje tjedan dana, 2 su već bila prodana i dobili su 2 nova. A to je vjerojatno sve ispadne tako da roditelji s dječicom dodju i joj kak' je slatki i tako u krug i kupe ga, mislim, ja bi ih sve pokupila doma jer mene je zgrozila i činjenica da zaposlenice tamo, barem one koje sam ja do sada vidjela uopće nisu informirane i ne znaju praktički ništa o životinjama. Ne znaju odgovoriti na onako neka random pitanja i pojedinoj vrsti i mislim, ne znam, nemoćna sam, a ne znam što bih učinila uopće.
Zadnja izmjena: Poison Ivy; ned lis 24, 2010 11:13 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Poison Ivy
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » ned lis 24, 2010 9:16 am

Jesu li zecici barem tamo sa mamom ili sami tako maleni? :zeko10:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned lis 24, 2010 9:18 am

jolanda je napisao/la:ja sam kupila pre dve ipo godine zeca bash u novom sadu, petshop amazona na spensu...chinjenica je da je maleni odvojen ranije, ali to nije razlog kad krene neshto loshe da ga uspavam...al dobro, svako bira kako ce :)

Odatle je moj kunic :D i u potpunosti se slazem sa ovim sto je napisano! Bio je premali kada sam ga dobila... Al sve je ok bilo.Steta sto sam tek sada pronasla ovo vidim ima vas iz Novog Sada nego tek sad pisem a tema je od pre ihaj :sad: izvinjavam se ako nekome smeta...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan