Kako da se zbližimo...?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Kako da se zbližimo...?

PostPostao/la malisa.simba » pet vel 22, 2013 21:43 pm

najlona se nisam ni sjetila... :dry: Simbi nisam nikad branila penjanje na krevet, mislim bilo bi mu malo teško braniti budući da je pušten cijelo vrijeme po sobi, a nemam načina zagraditi cijeli krevet. i nakon prvotnih ohoho puta piškenja je sam prestao. iako mu se kao što sam već prije napisala još zna "malo omaknuti" :ljut:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » ned ožu 03, 2013 22:31 pm

Moja mlada dama izgleda ne trpi da je posteljna na krevetu :blink: već tri dana je puštena cijeli dan i na krevetu se niti ne zadržava pretjerano, sad više voli ležati po tepihu ili se izvali na veliku plišanu igračku :cool:
Svaki dan ju uzmem k sebi na krevet, malo istražuje i onda se mazimo i češljamo :zeko5:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zečica Miffy » čet ožu 14, 2013 18:35 pm

Malo da vam javim situaciju :D

Preselili smo se u novi stan, a Miffy je dobila na raspolaganje cijelu dnevnu sobu. Kavez joj je otvoren cijeli dan i noć i u njemu samo jede, pije i obavlja nuždu :zeko1:
Kako kćer i ja dolazimo tek kasno popodne doma, ona je opet veliku većinu vremena sama, ali kad smo s njom počasti nas zecoplesom, skače i mazi se :zekoo11:
Preko noći obavezno mi dolazi u krevet, njuška me i gurka da ju mazim. Čak sam se jedno jutro probudila prekrivena kuglicama :zeko7:
Ovdje je sretnija...ako ništa drugo radi tepha koji prekriva cijelu sobu i velikog ormara iza kojeg se konstantno provlači ;D

Jedino sam primjetila da manje sijena jede :hm: jutros sam ga postavila na dva različita mjesta,pa brljavi na dvije strane... :rolleyes:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet ožu 14, 2013 19:54 pm

oni jedu manje sijena kada su pusteni..
eto kada se jos malo uhodate onda lijepo udomit jednog deckica da cura ne bude sama dok vas nema :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » čet ožu 14, 2013 21:28 pm

Zečica Miffy je napisao/la:Malo da vam javim situaciju :D

Preselili smo se u novi stan, a Miffy je dobila na raspolaganje cijelu dnevnu sobu. Kavez joj je otvoren cijeli dan i noć i u njemu samo jede, pije i obavlja nuždu :zeko1:
Kako kćer i ja dolazimo tek kasno popodne doma, ona je opet veliku većinu vremena sama, ali kad smo s njom počasti nas zecoplesom, skače i mazi se :zekoo11:
Preko noći obavezno mi dolazi u krevet, njuška me i gurka da ju mazim. Čak sam se jedno jutro probudila prekrivena kuglicama :zeko7:
Ovdje je sretnija...ako ništa drugo radi tepha koji prekriva cijelu sobu i velikog ormara iza kojeg se konstantno provlači ;D

Jedino sam primjetila da manje sijena jede :hm: jutros sam ga postavila na dva različita mjesta,pa brljavi na dvije strane... :rolleyes:

Isto tako i moj Ozzy. Sve što si napisala (osim onog dijela sa kuglicama) :D
Stalno je pušten i noću i danju, ja dolazim doma oko 17 sati. Onda je sretan, mazan, zaigran.
S obzirom da je sam toliko dugo odlučili smo mu curicu nabaviti (stiže nam idući vikend jeeeeeee)
Noću nam dolazi u krevet, ode kad mu dosadi. Ali zadnjih par dana redovito me budi u 5 ujutro :blink: jer se njemu, eto, mazi. I onda nema druge nego mazi ga. Dižem se u 6 i inače je tada dolazio al sad mu se malo sat pošemerio :)
O naravno neda nam spavat nego kopa, pegla, trči ko manijak, ljubi po cijelom licu i rukama dokle god ga netko ne pomazi...pizdun jedan <3
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » pet ožu 15, 2013 8:32 am

Neće biti problema zbog manje sijena koje pojede? :hm:

Noćas će biti u kavezu jer se jutros i popiškila na mene :blink: pa nek se prasica upristoji :dragonn-ccc-e:

Isčitavajući forum bacile ste mi bubu za još jednim zečekom :D pa ćemo prvo našu mladu damu sterilizirati, a onda tražiti i frajera :zeko8:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet ožu 15, 2013 13:24 pm

Zečica Miffy je napisao/la: Isčitavajući forum bacile ste mi bubu za još jednim zečekom :D pa ćemo prvo našu mladu damu sterilizirati, a onda tražiti i frajera :zeko8:

jeee :)
pa ako drasticno smanji unos sijena mogao bi nastati problem..ja sam inace pobornik zatvaranja kunica preko noci..osim sto ih to prisili da jedu vise sijena, mogu lakse kontrolirat kuglice i unos hrane (jer imam 2, svakog u svome kavezu)..a i primjetila sam da znaju postat objesni ako su previse pusteni i onda ne znaju sta bi vise izvodili pa pocnu unistavat ili kao u tvom slucaju zapisavat, a i vidim da ima kao lakne kad ih zatvorim jer znaju sa slijedi spavanac..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ivanaa » sri tra 03, 2013 14:17 pm

E cao,ja sam nova na forumu.Prije tri dana sam dobila paruljastog kunica,rekli su da ima oko 3 mjeseca,ali ne vjerujem ima vise,mozda pola godine..kupila sam sve sto je potrebno,ima dovoljno veliki kavez,ali imam jedan problem.Sinoc sam primjetila,da posudicu za nuzdu,vuce po kavezu,pa sve prospe.Ne znam zasto,jer mu stalno mijenjam da nije prljavo,sta da radim?Na poslu sam od 8h do 16h,pa ne bih voljela da mu kavez bude mokar,da lezi na tome dok ja dodjem.Kad ga pustim,on svoje kuglice ostavlja po citavoj kuci :sad: Pomozite mi :sad:
Ivanaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri tra 03, 2013 14:41 pm

dosadno mu je pa zato prosipa wc..nabavi mu kutni wc koji se moze svezati pa ga nece moci micati..i stavi mu neke grancice ili nesto u kavez da zaboravi na zahod :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sri tra 03, 2013 14:43 pm

Ivanaa je napisao/la:E cao,ja sam nova na forumu.Prije tri dana sam dobila paruljastog kunica,rekli su da ima oko 3 mjeseca,ali ne vjerujem ima vise,mozda pola godine..kupila sam sve sto je potrebno,ima dovoljno veliki kavez,ali imam jedan problem.Sinoc sam primjetila,da posudicu za nuzdu,vuce po kavezu,pa sve prospe.Ne znam zasto,jer mu stalno mijenjam da nije prljavo,sta da radim?Na poslu sam od 8h do 16h,pa ne bih voljela da mu kavez bude mokar,da lezi na tome dok ja dodjem.Kad ga pustim,on svoje kuglice ostavlja po citavoj kuci :sad: Pomozite mi :sad:

Morat ćeš naći neki način da pričvrstiš wc za kavez, ne znam kakav wc imas, ali onaj kutni, veći, ima kukicu za uhvatit za rešetku kaveza. Što mu stavljaš kao podlogu u wc? Trebao bi biti prva 2-3 dana stalno zatvoren kako bi naučio da je kavez njegovo mjesto i onda će pišat i kugličarit samo u njega, osim kad uđe u pubertet, ali to je druga priča.. Izvagaj ga na kuhinjskoj vazi da vidiš koliko je težak.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sri tra 03, 2013 18:56 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la: Trebao bi biti prva 2-3 dana stalno zatvoren kako bi naučio da je kavez njegovo mjesto i onda će pišat i kugličarit samo u njega, osim kad uđe u pubertet, ali to je druga priča..

nije bas istina
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Viski » ned tra 21, 2013 19:53 pm

Sto se tice zblizavanja, legni se sa zecicom na pod i pusti ju da te njuska, gricka, licka i radi sto hoce. Ja sam to od pocetka radila s mojim Viskijem i moram priznati da se navikao na mene u rekordnom vremenu. Sada ide za mnom po svuda po kuci i stalno se hoce igrati i maziti, skace mi na stol i gurka ruku kad hoce da obratim pozornost na njega, i moram priznat da mene jedinu tako voli :)
slika
Viski , moje malo klupko radosti <3

slika
Viski
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan